Во упатството гледам стои да не се употребува при тумор на хипофиза, а јас на МРИ во 2015 имав микроаденом од 7мм, додека пак на МРИ со контраст во 2016 веќе го немаше. Од тогаш немам правено, само хормоните ми ги следеа и секогаш беа уредни. Се замислив после ова.
Да, и јас така мислам како Nade-sunrise. Контактирај го докторот кој ти ја препиша инјекцијата и кажи му го сето ова. Па, тој ќе ти каже што понатаму. Среќно
Кој ден си после овулација, мила? И колку дена ти трае циклусот, обично? Правеше одсабајлево тест за бременост?
Фала ви на одговорите. Да пробаме 3 месеца со овунорм и со спермотренд, па ако не бива тогаш со ова ќе идеме. Плус претходно и консултација со ендокринолог. За витамини ништо не ми спомна, ПренатаС ми ствараат мачнини. Да земам некои други или само метилирана фолна? Ајде среќно на сите, две цртки што поскоро!
Женски во друга тема прочитав за лекче што го прават со рен и со бело вино, некоја од темава да го пробала и да имала успех?
@ivance.. На 28-29ти ден добивам, а овој месец не правев тест за овулација, ама според претходните месеци најчесто ми беше од 13ти до 16ти ден. Не правев тест зашто мислев дека добив, ама ќе видам до вечер ако не пробие, утре правам. Ви благодарам девојки
Здраво женски, тука ве има многу па би сакала ваше искуство да слушнам. последна менструација ми беше на 07.10.21, од 20.10.21 почнав по малку да прокрварувам, на 23.10.21 имав незаштитен однос и партнерот сврши внатре, крварењето сеуште трае, не е обилно но го има, повремени менструални болки па вчера бев на гинеколог и др ми вика, оволуцаија имало, или ќе добиеш на 6ти ден од денес или ќе направиш тест за бременост, од терапија немало потреба. Е сега јас се мислам дали да земам утрогестан на своја рака или да чекам да видам што ќе се случи. По апликацијата која ја користам за 5 дена треба да добијам, а во денот кога имав незаштитен однос покажува средна можност за бременост. Подолг период се обидуваме за 2ро дете и некако тешко ни оди па сега сум на два ума и наку и во претходната бременост мн често прокрварував. Ве молам за совет или некое искуство.
Najprvo izvinete sto pisuvam na latinica od mobilen sum i nemam makedonska podrska. Ne sum nova na forumov ama ne bev aktivna voopsto. Borbava ja vodam 3 godini. 3 godini prosledeni so golemi depresivni momenti,solzi pri sekoja dobiena menstruacija...Na pocetokot me fakase depresija nemozev da najdam dobar ginelolog sto bi mi posvetil vnimanie... Imavme so mm napraveno osnovni pregledi pred 1 god ama seuste nemase rezultat. Najdov dobar ginekolog i sega pocnuvam od pocetok. Ispitav denes exo pregled i pap. Maticniot mi dade upati za ponedelnik da ispitam krvna slika so sedimentacija i progresteron i sekako mikrobioloski brisevi. Isto mi dade upat za hormoni da ispitam na 3 den od ciklus. Dali znaete od prilika kolku bi me cinele hormonite? Izvinete na dolgiot post mnogu mi e milo sto znam deka ne sum sama vo ovaa borba. Go molam Gospod site da ne izraduva sto pobrzo....
Ако си до упат на државно хормоните не се скапи. Дали 50 мкд од хормон беше партиципација...така нешто