Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Имам некое убаво предчуство дека овој месец успеавме последна менстуација ми беше на 22.10 и направив пред некој саат тест и нормално една црта но беше многу слаба и малку ми падна цудно дали рано го направив или пак стварно е негативен .. настината сум па изгледа од тоа ми се симтомите па јас глупава правев тест но како за чудо за прв пат не се разочарав :* :* :)

На angela.bebe му/ѝ се допаѓа ова.
  2. angela.bebe

angela.bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    3
    не се разбирам многу во тие работи спермограм ,па хормони па......само сакм да ти кажам да остаиш се на времето јас неможев 6 месеци да останам па не напраив никакво испитување секако и тоа е некогаш неопходно..да напоменам исто така секоја вечер легнував секое сабајле станував плачејки ама сето само по себе си дојде...сега имам едно мало ангелче а ти посакувам и ти тоа да го доживееш и тоа за многу брзо да не известиш со ново поззз :hai:

На danika му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Чекај сега? Не те разбирам? Како тоа ти било последна менструација на 22.10 и си правела тест? :^)
    Бокаче душо ЗОШТО премногу се оптеретуваш, ти кажав јас кога најмалку очекуваш тогаш. Си правиш безпотребно нервоза на секое тестови да правиш и тоа не го бива. Самата си се разочаруваш. Значи ако последната менструација ти била на 22.10 значи наредната менструација ако ти доаѓа нормално по 28 дена би требало, еве да НЕдојде на 18.11? Или грешка сум? Поправи ме ако сум. Не рано ПРЕРАНО си го направила тестот. Дај Боже да биде да се фати, но вака немој да правиш веќе секој пат правиш тестови без потребно. Олабави малку, уживај малку, опушти се малку. И тоа што е твое ќе си дојде. Немој погрешно да ме сфатиш. Јас не знам од искуство да кажувам да те лажам дека сум чекала години и години за дете како некои (за жал), кај нас тоа бидна за 3-4 месеци. И јас сум се разочарала во тие 3-4 месеци, но здравје само си реков. Значи мила вака, пак ќе ти речам немој погрешно да ме разбереш. Ти кажувам за твое добро. Читав низ што си поминала и ќе ти речам биди здрава и жива што било поминало, и тоа што иде и тоа ќе помине да знаеш. Знам дека не ти било лесно те верувам. Опуштено со мт водете љубов опуштено не мисли многу на тоа и ќе видиш. Знам дека ова што го читаш на секое ОПУШТЕНО вака-така, но вистина така било. И јас се оптеретував во тие месеци и сите опуштено ми викаа и јас тек после некое време сфатив дека тоа е "формулата" само опуштено. Дај Боже сега да се фатило и што побрзо да не израдуваш тука сите со || цртки. Само верба во Бога пак ќе речам и во самите себе. Relax драга. ;) :hai:

На Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    46.290
    Бокаче се сложувам со секој збор што го има напишано Агрона, сите ти веруваме дека не е лесно да се чека, извесноста убива во буквална смисла на зборот, ама мора да почекаш барем до 18.11 како што ти напиша Агрона погоре. Сите сме со тебе и ти ја пуштаме целата среќа да си ги видиш || цртки :)
    Поздрав и гледај психички да бидеш колку што можеш по опуштена, иако досадни сме со тоа ама верувај дека е најточно :hai:

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  5. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    јас добив |( џабе ми каснеше само повеќе да ме боли овој пат.

нејсе сакам да ги прашам оние кои се бремени дали во периодот додека работевте на бебе се откажавте од алкохол, кафе, кревање итн?

јас си функционирам нормално цело време, пијам едно до две кафиња дневно, не пушам, пијам алкохол за викенд или мн малку преку недела и не одмарам многу односно имам мали внучиња што ги кревам цело време па дали има врска тоа нешто со забременувањето или да не се филмам ?

6. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    ^
    Мила јас додека се обидував со мм да имаме бебуле пушев и по една кутија на ден, не пиев алкохол многу по некоја чашка винце некогаш, узо така, кревав за кревање чистев и се друго правев. Не пиев ништо фолна или некои други апчиња. Значи не се оптеретував многу што и како ќе биде. Сакав бебуш нормално, но реков ако се фати се фати здравје. И ете ОП се фати. Фала му на Бога. Не се откажувај верба во себе и во Бога не знам по кој пат ќе пишам ќе ми изивните може досадна сум, но така е. Позитивни мисли и се ќе биде. Само трпение имај дај Боже нареден месец да биде. Поздрав ! :hai:

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.725
    Допаѓања:
    38.315
    Да замешам и јас некој муабет на темава, мислам дека е редно... После долго годишно ,,чување,, конечно падна договор, да одиме на она најважното што следи во нашите животи... бебе... Минатиот месец добив на 22, па од тогаш активно работиме на случајот ,,бебе,, и јас, не сум оптоварена, баш како што кажува Агрона ако биде биде, ако не имаме време ќе биде кога ќе сака. Јас искрено се надевам дека во насјкоро време ќе бидам активна и во темата ,,Трудничк муабети,, а на сите девојки кои одат кон овој чекор им посакувам исполнување на сонот во најскоро можно време.

8. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Не ви се лутам што на секое зборите само опуштено и опуштено јас знам дека е во тоа формулата еве веке се опуштив и уживам но работата е дека за првото секогаш побрзо се фака тоа многу добро го знам но за второ малку иде потешко јас имам полицистични јајници и тоа ми го кажаа до пред некој месец кога бев на рутинска контрола и нормално немам редовна менструација не ми доага на 28 или 26 дена ... онака ради реда го направив тестот и не се разочарав како за прв пат .. ви благодарам на подршката и дај боже да се израдувам и јас како и сите до сега што се израдувале на две цртички ... за нареден тест ке почекам до кај 1-2 .. девојки веке не знам што да направам еве ако не биднало овој месец од нареден ке поцнам да пијам мајчина очајница за плодност само незнам дали би ми помогнало тоа .. извините на долгиов пост но да се изјаснев малку повеке .. ве бакнуваммммм :* :) :) :)

9. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Здраво и од мене!
    Ве читам веке подолго време па еве ме со едно прашање :)
    Кои се симптомите поврзани со градите? И кога обично се појавуваат?
    Денес ми е 30 ден од последна менструација и само градите ми се чудни, не ме болат туку ми се некако одетливи на допир, посебно брадавиците.
    Однапред фала за помошта :)

10. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Мила ајде дај Боже да бидне што побрзо да се израдувате со бебушко. И да ни се придружиш во "Труднички муабети". И во најбрз можен рок да си видиш вакви || црвени цртки. И ви посакувам многу многу среќа и уживај не се оптретувај многу што е твое ќе си дојде. Поздрав ! :$ :inlove: :*
    Руси мила мене не ме болеа градите, брадавиците ме болеа и ме чешкаа и осетливи на допир ми беа. Кога ти беше последна менструација? Кога требаше да добиеш? Ајде ако веќе ти доцни 3-4 дена направи тест, па израдувај не сите овде сподели ја радоста со нас ако има нешто позитвно дај Боже да има. Поздрав ти посакувам се најубаво. :*

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Agrona fala ti za odgovorot. Posledna menstruacija mi bese na 16.10 I nemam nikakov drug simptom osven osetlivost I bolka vo bradavicite. Rano e za test neli?
    Izvinete za latinicata od tel pisuvam

12. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Држете ми среќа да не добијам утре :)

13. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Здраво девојки,

Им честитам на новите трудници имајте лесна бременост на другите не губете верба све ќе дојде на свое време.Сакам да се консултирам со вас дали некоја од вас имала вакво искуство, мене ми каснеше менструацијата скоро 3 недели и отидов кај гинекологот ме виде на ехо и ми рече нема ништо земи пиј десет дана прималут нор после ќе добијеш.јас ги заврши во петок терапијата со прималут еве денеска 6 ден и сеуште немам добиено.Кога ги пиев минатата година ми дојде после 3 дена.
    Е сега се прашувам има ли шанси да сум бремена или да збременив додека ги пијев овие хормони?
    Дали му се случи на некоја ова?
    Немам никаков симптом дека ќе добијам само ми се гади и уморна сум многу јас мислам дека сето тоа ми е од терапијата зашто и кога ги пијав така се чуствував.
    Поздрав ;)

14. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Поддршката која си ја даваме да се обидеме да не е пукање во празно, да ви кажам јас што мислам,
    bokace навистина прерано го направи тестот тоа е факт, мора да се дистанцираш со мислите поради себе, твојата психа.
    Без никој погрешно да ме сфати навистина советите - "опуштено" и "кога најмалку очекуваш, ќе бидни" на некоја која чека со ГОДИНИ, има отидено над 500 пати на гинеколог, има испиено еден тон хормони и плаче секој месец да не ги даваме! ;) Тој совет може ако некоја се загрижила а пробува 3-4 месеци нели? Загриженоста кај секоја од нас која чека долго расте и се зголемува додатно кога на тоа ќе се додаде притисокот дека поради НЕопуштеноста има неуспех.
    Мојот пост не се однесува на никој конкретно, никој не може да се стави во кожата на оној кој долго чека па да знае дека ти совети се излишни, ама за жал после години во исчекување и разочарување некако тие две реченици доаѓаат како научна фантастика :lol:
    Ве гушкам сите и ви посакувам дома поскоро радост најголема :l:

На Laura87 и slimy им се допаѓа ова.
  15. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Dali znae nekoja da mi kaze kolku treba da bide testeronot kaj.mazi za da ne pravi problem za zabremenuvanje, na decko mi mu e 336 , doktorot ni rece deka e nad dolna granica ama ne ni kaza nisto

16. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    slimy јас мислам дека кој и да е гинеколог нема да ти препиши примолут нор, доколку си бремена, бидејќи сепак се тие хормонски апчиња, и на самото упатство пишува дека не се пијат за време на бременост. Последниот пат кога ги пиев ми дојде после 12 дена. И ги мразам тие апчиња, станав цело прасе од нив :devil:

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Wanna.be.mum,имаш ли направено испитување на проодност на канали?

18. DajanaDidi

DajanaDidi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    14
    Драги мои феминки само да ви кажам никогаш да не губите надеж и да не престанете со обидите на планот "БЕБЕ" .Јас со мојот сопруг се домачивме да ги видиме тие две црти и конечно ги видовме бремена сум веќе 6 недели а само да кажам дека немав никакви симптоми дека малото човече веќе расте во мене . Гоооооолем поздрав до сите :inlove: :inlove: :* :* :*

На volsebna, green.eyes, midnight.flower и 10 други им се допаѓа ова.
  19. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Честиткииииииииииииииииииии :* :* :* :* :* со лесно да си ја износиш цела бременост :)

20. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Да ecapereca имам испитано ок се :) ти како ми си?одамна те немам читано :*