1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    411
    Здраво девојки,
    Вака јас сум со ПЦОС, утврдено преку ехо и хормони. Се обидуваме за бебе имам спомнато во претходните постови и имам нередовна менструација. По резултатите ми е покачен тестостеронот 1.65 и TSH 5.57.
    Утре треба да одам на испитување за тироидната и да ми препише докторот терапија за тоа. Сега моментално ми пиша ЈАЗ треба да ги пијам 3 месеци па да одам на преглед, до сега ги немам користено, па затоа сакам да прашам некоја што ги користела да ми објасни малку повеќе за нив. Сега додека ги пијам дали треба да се пробува за бебе или не смее?

2. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    1.596
    ЈАЗ се коннтрацептиви гинекологот ти ги дал заради ПЦОС , додека ги пиеш нема да можеш да забремениш . Твојот гинеколог знае дека сакаш да забремениш?

3. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    411
    Да знае ама ми рече 3 месеци да ги пијам после на преглед и да е тераме работата натаму за бебе

На Suze18992 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. siaSweet

siaSweet Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    145
    Малку се осеќам неубаво што незнам да дам некој совет оти се ова е скрос ново за мене....
    @Saba08 јас и понеделникот пред да ги напрам брисевите ме виде ма ехо и рече фоликулот е пукнат. Незнам што да речам освен тоа дека постепено ќе се среди се. Еве денес четврток и уште немам добиено.

Жалосно што гледам околу себе колку огромен број сме во ова...Секој месец падни стани и да се трудиш да ставиш насмевка додека внатрешно се убиваш. Во нас остана само надеж. Надеж нашиот сон да стане реалност.
    Јас пак ке кажам извинете што само поставувам прашања а незнам да дам совет или слично не сум доволно запознаена со ова... Само можам да се молам за сите вас, вклучувајќи ме и мене да завршиме со овај долг и страшен пат.... Ве гушкам сите до една навистина... :hug:

На H.VAGA, Campanula, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  5. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    564
    Постои. Мене циклусот ми е се освен тоа што треба, не редовен и ановулаторен во некои месеци... хаос :DПрвиот пат така останав трудна. Иначе не секоја овулација можеш да ја забележиш. Стискам палци за позитивен тест :hug:

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  6. демотивирана

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    564
    Ти Благодарам премногу. :hug::hug::hug:Да и јас пијам метилиран б12 бил многу важен за зачнување и задржување на плодот и целокупната бременост, а и суштествен за генетскиот материјал.

7. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Ќе прашуваш сé што те интересира, кој сака, кој знае ќе одговори, не сме овде под присила, баш напротив и нема зошто да се извинуваш.
    Ќе се среди, само трпеливост и помалку стрес.

На IRBBB и KittyAgnes им се допаѓа ова.
  8. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    1.596
    Ок тогаш, иначе и мене ми дадоа контрацептиви да пијам Крицеа али во мојот случај да се зачуваат јајце клетките затоа што АМХ ми е ниско . Е сега откако ги почнав дознав дека можат да го пореметат циклусот , а мене и по абортусот веднаш ми се регулира и ме фати страв незнам дали да ги продолжам. Некоја ако има искуство со ваков случај нека пише :)

9. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    2 мои братучетки и мојата најдобра другарка се со пцос, ете ги плукни-залепи им се фати, веќе си имаат бебиња, јас здрава права, мака мачам 5 години....

10. Anee1

Anee1 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2019
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки има ли некој искуство или знае да ми каже пред три месеци отстранив полип сметајќи дека тоа ми прави проблем во обидот да останам бремена ама нема уште ништо , а друго се е во ред , дали знаете некој апчиња или витамини што ќе ми ја зголемат плодноста или созревањето на јајце клетки .фала

11. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    1.596
    Tuka na forumot procitav za lek so ren i belo vino sto se pravi i drug lek so 40 smokvi sto se stavaat vo litar maslinovo maslo da stojat 40 dena i posle se jade po 1 smokva na den i posledno ja sto zemav e Revita toa e ustvari maticna mlec deluvala dobro za povekje raboti

12. Anee1

Anee1 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2019
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    благодарам за колку време имаше резултати

13. демотивирана

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    564
    Епа девојки мои ја прокрварев и бев до болница ме прегледа докторката више има и бидлива јолк кесичка што е добро ама крваењето не е добро. Ми даде да се напијам Добростон и сега и вечер и магнезиум од 250мг. Ако не се смири или ако се влоши крварењего и се појават болки обавезно да идам во болница. Таман ја опуштив душата нова грижа нов страв

14. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    1.596
    Revitata ja zemav pred nekolu dena , a smokvite uste gi cekam :) Kako i da e jas moram da cekam do januari sega ne smeam da zabremenam. Ke pisam iskustva za nekoe vreme

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anee1

Anee1 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2019
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    а може ли да се нарачат има ли некој што ги прави

16. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    1.596
    Revitata ja kupiv vo edna prodavnica za zdrava hrana na Vodnjanska , a lekot so smokvite ne e nekakva filozofija 40 smokvi gi zasekuvas malku gi stavas vo tegla stavas ladno cedeno maslinovo maslo i gi ostavas 40 dena

17. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.192
    Допаѓања:
    3.963
    Не мора да ги чекаш смоквите можеш да ставиш втора тегла, така да додека ја изедеш првата, втората ќе стаса.

18. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.192
    Допаѓања:
    3.963
  19. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    1.596
    Ova e prv pat sto go pravam lekov, sakas da kazes prvata doza da ja zemam bez da cekam da pominat 40 dena ?

20. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    1.685
    Ох многу ми е жал, не ни можам да претпоставам како ти е, ама мораш да имаш верба и да пробаш да се смириш. Лежи, одмарај единствено станување за во wc, ти ја праќам цела среќа на светов.:hug::hug::hug:

На демотивирана му/ѝ се допаѓа ова.