Jas go koristev so smokvi i maslinovo isto stavas 40 smokvi gi secis na pola stavas maslinovo maslo dodeka me se pokrijat ostavas da sedat 40 dena i na sabajle jadis..jas ne na sabajle i navecer a najmnogu e za mazite hha jas po 4 mu davav na soprugot edno sto se gadnii ama dve tegli imav napraveno i koga ostanav bese basss vo korona sto ne mozev ni na preglet da odam a toj mesec ni pamet mi odese za bremenos sega dali e od toa ili ne sekojjj na nesto se nadeva
Смоквите го чистат цел организам, јас јадев една тегла едвај. Супер штом делувале кај вас, маж ми никако не би ни пробал од тоа.
Вчера касно вечерта имав крварење исто не поголемо ама како партали засирена крв паднати доле во тоалетната шоља (извинете ако му е на некој гадно) се исплашив дане го испуштив сакусот,ама нема што да напрам освен да слушам што ми се кажува. Лежем цело време само за до тоалет станувам, сабајле кога станав имаше мнооогу малку светло кафеава крв и сега бев во тоалет повторно немаше ни кафеаво, се надевам така ќе остане. Ми е страв да пишам дека е подобро пак дане се искомлицира нешто. Трауми
Eve jas ke ti kazam moe licno iskustvo, znaci jas nemam redoven ciklus, dobivam nekogas na 22 dena nekogas na 25 dena, nikogas pokasno od 25 den, plodni denovi ne mozam da presmetam poradi toa sto ne e nikogas tocna, do sega ostanav 3 pati bremena vo rok od 2 god koi za zal zavrsija so missed, ne gi baraj plodnite tuku od koga ke ti zavrsi sekoj den imaj sex i ne se opteretuvaj
Se molime da ne se povtori , pokriena si so terapija sega miruvaj i znam deka e tesko ali probaj opusti se i misli pozitivno
Zdravo devojki, Odime samo napred Pred godina ipol imav spontan abortus, nikako da mi se izbrishe slikata od glavata, no odime napred. Sega sakam da vidam pozitivni rezultati, zatoa shto pravev inseminacija.
Јас го имам пиено. Една доза направив, едно шише фактички. Виното треба да е постаро од 3 години мислам. Го пиев отприлика 5 месеци пред да забременам, така зимски период беше, се надевам не грешам, пред две години ова беше. Исто направив и смокви во тегла со маслиново, отстоени 40 дена во фрижидер. Ете за 4 до 5 месеци забременав, да речам дека имаше ефект. Убаво е да се земе, ренот е многу моќен за целото тело.
Душичка, дај Боже да си добиеш наскоро убави вести! Ќе биде, верувај! Сѐ најдобро ти посакувам! И на сите членки присутни на темава, Господ ќе ве дари
Рецептот за смокви во маслиново масло знам дека се прави за helicobactery (бактеријата во желудникот) а не за забременување
Е тоа не знам. Јас го знам како рецепт за поттикнување плодност, можеби дека смоквата е со зрнциња внатре, па како асоцијација на јајце клетки Ама реално можда има врска. Така и за калинка знам дека била симбол на плодност, дека многу зрнциња има. А дека е добар рецептот за стомак, сигурно и тоа. Па тука блиску е, органите за варење и репродукција.
Nemoj da ocajuvas, bratucetka mi bese isti slucaj kako tvojot nisko postaveno bebeto lezese na grloto na matkata. Prokrvari na pocetokot i taa i primase progesteron vaginaleti prvite 3 meseci i celo vreme lezese. Potoa pocna da se dvizi i si istera ubava bremenost i rodi devojce eve ja sega ima 4 god. Opusti se i slusaj gi doktorite i se ke bide vo red. Gospod e golem. Pozz i te guskam
Samo pozitivna misla i so Gospod napred, se ke bide vo red. Mojata kuma, so bliznacka bremenost, vo 7-8ma nedela prokrvare poprilicno, ona si istera bez problem do 38ma nedela. Taka sto ete, sigurna sum deka ima dosta vakvi primeri, koi na kraj zavrsile pozitivno.