Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.420
    Допаѓања:
    108.218
    Ја биев биткава пред 7-8г, ми се гледа многу оддамна, ништо не памтам, едноставно исклучив од меморија. И ете ја бијам пак. Се спремам за следен месец да гурам битки до инсеминација, за второ. Тука сум, ве читам и се присетувам како беше и што требаше.

На happygirl, kikikikirika, Nikolina35 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Zdravo idni mamicki,
    Sakam da ve prasam dali nekoj imal slicna situacija kako mojata. Dva pati bev stimulirana so klomifen no nisto, ne deluva, folekulite ne rastat. Ako nekoj bil vo slicna situacija me interesira sto drugo probal..

3. Kailani

Kailani Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2021
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.142
    Испитај дали имаш скриен шеќер и инсулинска резистенција пред да пробаш повторно стимулација.

Последна измена: 11 ноември 2021
  4. Ane1988

Ane1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    474
    Може да пробаш со летразол Јас ги користев за инсеминациите и супер реагирав Малце се поскапи ама со подобар квалитет

5. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    kade se kupuvaat tie i dali maticen gi prepisuva?

6. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    pravev ispituvanja za se zivo i divo i se e vo red, problem ocigledno mora da ima no sto e samo gospod znae.. posledno me prati na imunologija. Mislam deka niz site mozno vrati vlegov vo drzavna bolnica. Premnogu sum razocarana. Posledno doktorkata mi kaza deka imalo nekoi inekcii, vo privatnite bolnici i tie bile pojaki od klomifen, neznam sto da pravam

7. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.866
    Допаѓања:
    11.945
    Едно прашање од практиката.
    Дали кога се обидувате, избегнувате да седите на топли греалки, печки, да се туширате со потопла вода? Верувате дали има влијание тоа?

8. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.778
    Допаѓања:
    3.308
    Јас се бањам со врела вода, онаа што пере и гревови :rofl: Мајка ми ми викаше да не сум седела на термо печка, кога ја прашав зошто почна да се смее и вика немам поим така сум слушнала. Еве, не седев минатиот месец на печката и пак ништо. Маж ми на глава ми се качи за теговите, ај не вежбав цел месец и пак ништо. Од сега па натаму решив да си седам на печка и да си првам се што ми се прави. Ако некој ми промрчи како треба и како не треба го на*бал.

На fana, kikikikirika, meggle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.866
    Допаѓања:
    11.945
    Јас знам дека топлината ја стимулира крвта да тече повеќе, пример при менструација. Исто можда да влијае лошо за време на зачнување, логички ми е. Една познаничка ми кажа за нејзина некојаси дека била бремена ама седела на печка и ѝ се случил спонтан. А бе дур не видиме позитивен тест сѐ си можеме... Па шо.
    Па сега со ладно време како ме вика термово да ѝ се спружам, мм мераци.
    Еј стварно за теговите и јас ќе ти речам да не запнуваш многу. Стварно така е, ќе внимаваш не ова не она и не успева, ќе се стегаш и ништо, ама сепак тегови се тегови, тежини големи :D
    Ее сега можда и јас ќе на*бам, ама па виртуелно шо ми можеш :P :rofl:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.778
    Допаѓања:
    3.308
    На свркрва ми мајката останала трудна со второ, а не сакала. Правела се за да го изгуби бебето, преместувала тешки ствари по дома, се стегала со каиши на стомак и што ли не пробувала и што!? Пак си ја родила втората ќерка здрава права. Затоа, како дедо боже шкртнал таму во тефтерот така ќе биде. Ок, можеби треба малку пазење ама дека топлина, цигари, винце и слично имаат врска во зачнување, не верувам.
    Нема да на*беш зошто сме колешки по желба, па треба да носиме дете во нас, па 100кг тешки, па плачки, па породилни болки, па плаче навечер, буди, ехеее :rofl:

На Ani93, elenaklasik и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  11. Ane1988

Ane1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    474
    Тие не одат на рецепта и 10 апчиња беа околу 1000 ден. Треба да видиш во кои аптеки ги има затоа што ги нема секаде

12. Ane1988

Ane1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    474
    Девојче незнам колку време се обидуваш ниту што испитувања имаш направено ама ако е подолг период не чекај туку закажи си консултација во некоја од приватните

13. lawlady

lawlady Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    150
    Здраво девојки, мислење за резултативе?
    На трет ден од циклус ги испитував 20211112_093109.jpg

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.420
    Допаѓања:
    108.218
    Не се слагам за теговите. Онаа Бубало фитнес тренерката вежбаше со 2 бремености до крај и роди здрави прави деца, продолжи со вежбање одма. Јас 2ипол години не успеав да забременам а пазев ептен, едно лето кога се опуштивме и почнавме да реновираме, па тоа дигање, па тоа преместување, па се поплавивме дома преместував 140 кила тешко острово, спиев во прашини цел месец, дома паркет лакиравме, возев по 20км точак секој ден и ете го, 5ипол години има, у школо ќе тргне од септември. Нема правила, тоа е. Со вежбање се зацврстува мускулатурата, би требало обратно да е, а не да е штетно.

На happygirl, elenaklasik, Campanula и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Јас не верувам цел живот се туширам во врела врела вода
    Може пак генерација ќе бидат и вторите

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  16. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    564
    Пролактинот е покачен, тој знае да прави проблем. За негово испитување треба минимум 6 саати непрекинат сон и да си убаво одморена. Без прерходна физичка активност. Од кревет во лабараторија. Знае тој да варира на база на стрес.

На Ani93 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Сестра ми со двете вежбаше пред да остане бремена, а продолжи да вежба и за време на бременост.
    Првото на "грешка" го направија, младост лудост :)
    И второто успеаја на грешка да го направат, а тој период и доеше плус. Немa правила дефинитивно. Ако сака да биде, ќе биде.

Последна измена: 12 ноември 2021
    На tina2018, elenaklasik, AngelOfArh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.655
    како што ти кажа @демотивирана пролактинот е покачен, однеси ги резултатите кај гинекологот или ендокринолог (не знам од кај си земала упат), може ќе ти рече да проверите уште еднаш ама ако си во обиди за бременост веројатно ќе земаш терапија оти најидеално е да биде окулу 15. Се средува со терапија без грижи :)

19. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.655
    @демотивирана ти како си, мислам денес требаше да одиш на контрола, се надевам одлични сте. :hug:

На демотивирана му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    236
    Топлината влијае кај мажите, односно во квалитетот на сперматозоидите. Бидејќи се протеини, реагираат на топлина. Кај жените нема влијание.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.