1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    563
    Да, вечер во 20:00h сум на контрола. Ќе Ве известам обавезно. Се надевам ќе биде добро. :hug:

На Suze18992, Freckles., spasovskam и 2 други им се допаѓа ова.
  2. демотивирана

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    563
    Ама да не глумам херој :)многу ми е страв што ќе каже докторката.

3. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    644
    Допаѓања:
    1.652
    Е што ќе каже, супер сте оди дома одмарај (fingers):) Па и прегледов вечер во 20h цел ден да му се спремаш ]:) Сигурно се е како што треба ама ти го разборам стравот, јас во понеделник сум се надевам и пол ќе ни каже :D иначе вака тука јака сум ама само си најдувам причини за секирација :doh:

На демотивирана му/ѝ се допаѓа ова.
  4. демотивирана

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    563
    Дај Боже да каже така. Ама барем срцева реакција да слушнам да ме смири малку. Да,баш цел ден да се спремаш. Ќе каже ако не ви се скрие бебчо :D кажи им тамо не си одам додека не ми кажете пол:D :inlove:

На Ani93 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    644
    Допаѓања:
    1.652
    Па веќе 7ма недела стасавте ќе си чуеш сеа и срценце, возбуда ме пука исто ко јас коа отидов да чуеме срце. :) Само да се живи и здрави, да истераме до 9ти месец па не ми прави разлика машко/женско, иако мм запнал за девојче нешто 8) Ве гушкам силно и чекам апдејт вечер :hug::hug::hug:

На Rtulka, ivance.. и демотивирана им се допаѓа ова.
  6. Srnicka m

Srnicka m Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    99
    Здраво на сите.јас трета година ја водам битката за бебе,секакви испитувања,следење на циклуси,второ мислење,чекални,солзи,нервози,притисоци од околината,пак испитувања,клиники,трето,четврто мислење....после последново хсг дефитивно ми беше кажано дека нема шанси да забременам на природен начин,затнати ми се двете туби и еве почнувам да се спремам за ин витро...си викам така требало,се тешам не сум сама...се повеќе жени минуваат низ истово...Се надевам дека Господ ќе не срадува сите со по едно ангелче шо ќе ни се качува на глава❤️

На spasovskam, Bella_Stella, curlyhair и 4 други им се допаѓа ова.
  7. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    1.753
    Јас сум во брак 5 години 4 години сме активни по болници. На почетокот ми беше многу тешко да го убедам сопругот да оди да направи спермограм, па кога му кажаа дека има олигоастенозооспермија мислам дека се освести дека имаме сериозен проблем. Уште одма ни кажаа дека мора само со ивф, никогаш не ни помислив дека и јас ќе бидам жена која ќе се бори со неплодност. Еден куп сменети доктори, 1000 различни мислења, еден тон солзи после секој неуспешен обид. Овој месец конечно и јас видов 2 цртки :inlove:
    Мој совет е да не слушате слепо еден доктор, барајте истражувајте за се се наога решение.
    И да ви кажат дека неможете да станете мајка по природен пат не се разочарувајте. Само работете на себе да го добиете тоа за кое копнеете.

На Luigy, babybubu, Mrs.Sofija и 22 други им се допаѓа ова.
  8. демотивирана

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    563
    Девојки мои одам ја на контрола кажувам дека сум подобра докторката таман да стави ехото ми вика крвариш викам знам имам кафеаво уште не ми вика светло црвено е и бааѓи е ајде да видиме. Гледа ембрионче во ред ума срцева акција и се што треба хематом нема убаво залепена постелка, вика ја стварно незнам зашто крвариш. Дане е од друго место. Ме боцнаа прогестерон ми рекоа да мирувам дома и да чекам да се смири крварењето ако не се смири да одам пак. Неможам више пукнав од нервоза. Најлошото сценарио е вика спонтан. Ќе видиме. Многу сум исплашена да ви кажам

На Anturium, Suze18992, stsmua05 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    644
    Допаѓања:
    1.652
    Дали те виде под спекулум? Крвареше од ко почна да те прегледува или уште од дома ти си забележа? прогестерон ќе те боцка еднаш неделно? Мислам редно е малце да се смириш и те молаам мисли позитивно.. ете плодот е зацврстен плус сте слушнале срценце. Лежи и станувај за во тоалет само, господ е голем се ќе биде во ред. :l:(fingers)(fingers)

На MarijaMi90 и демотивирана им се допаѓа ова.
  10. демотивирана

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    563
    Не, ме гледаше само на ехо, се соблеков на влошката од дома немав ништо пред да го стави вагиналното ехо бликна крв.

11. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    644
    Допаѓања:
    1.652
    Не може само со ехо да види од каде точно крвариш, моето крварење кое беше баш како циклус (на почеток) ме виде само на ехо и ме прати да проверам бета со претоставка дека е биохемиска..:| два пати проверив се дуплираше соодветно, прогестерон 1 неделно ме боцкаше и утрогестан 2х200мг, второ крварење во 8ма недела отидов на ГАК под спекулум виде полип на сред канал кој при секој допир крвари.. сакам да ти кажам доколку не е крварењето од матката има уште еден тон други причини, пр. пукање капилари, полип и тн.. напомени и нека види како изгледа вагината под спекулум. И think positive :inlove::*

На tina2018 и демотивирана им се допаѓа ова.
  12. демотивирана

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    563
    Мене ми проверија бета уште на почеток беше во ред. Ако е биохемиска мислам дека нема да се гледа плод внатре. Спомна и она дане е вика некој крвен сад незнам. Баш ќе кажам да ме видат и со спекулум. Фала ти многу :hug::l:

13. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    3.944
    Зашто не ти закаже на клиника?

14. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Баш ми е мило што сте слушнале срценце а за крварењето дај боже што побрзо да ти се смири и помине само позитивна мисла и напомении нареден пат да те провери со спекулум вагиналнио.:hug::l:

На демотивирана му/ѝ се допаѓа ова.
  15. демотивирана

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    563
    Дали ги дадоа нешто за полипот од терпија?

16. демотивирана

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    563
    Во Ремедика одам, ваљда дека и они се водат како клиника, незнам

17. демотивирана

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    563
    Обавезно, сега ми иде да и се вратам да и кажам. Ама поубаво да не мрдам сега :):hug::l:

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    644
    Допаѓања:
    1.652
    Не, нема што да земам мора да се отстрани, ама тоа после пораѓај здравје зошто сеа не може анестезија нели. Ама буквално ништо не праам односи никако, пешачење само смеаам и тоа на пократки интервали па одмор.. ќе се следи се надевам нема да расте за да е проблем. Ако можеш оди и на второ мислење.

На ivance.. и демотивирана им се допаѓа ова.
  19. демотивирана

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    563
    После вториот пат дали имаше крварење повторно? Се мислам да ти кажам да одам на второ мислење и тоа вечерва, само ми е страв со возењето дане прокрвама повеќе

20. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.394
    Допаѓања:
    14.230
    Одмарај сега не е убаво пак да те гледаат за толку брзо плус крвариш , сигурно има нешто како полип или слично што не видела докторката подобро утре да одиш .. сега легни и одмарај многу е битно што си слушнала срценце :inlove: