Да имав од време на време како кафеави точки, јас и многууу повраќаав и се напињав (извини за деталиве) и секогаш покрај исцедокот имав и кафеаво.. Плус ги аплицирав утрогестанот вагинално со цел да се искористат 100% као, ама грешка беше, подобро ми е да ги пијам и ти тврдам дека само црни мисли имав тоа ме дотепа, сеа си викам да не чува господ се пазам колку можам ама гледам да си се напраам среќна.
Ако се решиш на клиника да одиш на второ мислење не ти ни треба упат за после пладне, ќе кажеш дека има крварење и ќе те прегледаат, тие таму си креираат упат.
И јас како тебе чекав со години и иако немавме никаков проблем после 7 години чекање сами се решивме за ивф и супер поминав и сега сум бремена така да не губи време и собери си документи за ваучер и за некој месец да се пофалиш со две цртки
Ни мене не ми правеле пап тест, само микробиолошки брисеви. Прв пат брисеви ми зедоа заедно со прв скрининг, некаде 12та недела, ама ако има потреба и порано. Еве @S.o.F.i ќе ја означам, таа има искуство околу ова. Ти посакувам лесна и успешна бременост, в раце да си држиш живо и здраво бебче.
Кога ти е термин за ваков преглед, тогаш. Јас бев 18-та недела. Имај на ум дека можно е мало крварење по прегледот, да не се вадиш од акал.
Дали ќе ти земат Пап во бременост зависи од тоа кога последно имаш правено пред бременост. Јас правев во јули, а останав бремена во Септември и не ми правеа Пап пошто се прави еднаш годишно. Само брисеви во 12+ недела се задолжителни, за Пап е индивидуално.
Има поминато 1 година може и више од претходниот мој пап тест. Значи најверојатно ќе ми прават само претпоставувам да се смири крварењето.
Izvini, da te prasam, ne sum te procitala pogore mozno e i da si spomnala. Vo vrska so krvarenjeto, dali primis progesteron depo momentalno ?
Dobro, super! Jas um 6+6 deneska. I vo 5ta nedela krvarev. (so IVF sum). Koristiv krinon gel prvo ama ne mi deluvase mnogu. Iskluciv aspirin, prodolziv so krinonot navecer i dodadov i progesteron depo (na 7 dena) i mi prestana krvarenjeto. Se nadevam ke bides dobro