Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Се мотам и јас овде од време на време, проверувам дали има нови труднички мешиња, со надеж дека ќе наидам на некоја од ветеранкиве како што вика Слими 8) :lol:
    Јас си чекам да ми поминат 6 месеци + 2 од карта (хахаха) од метатрексатот. Чекам и овде да ми закажат на гинеколог, лудило се овде општиве доктори. Кај не се разбираат од гинекологија, па и треба ти да им кажуваш што треба да се прави за понатамошна контрола. Си чекав две недели да ми стигне писмо од болницава конечно да ме прегледа гинеколог да се договараме што и како со хистероскопија и ако има потреба и лапараскопија, и кога ми викаат немаат добиено барање од мојата докторка. Боже сачувај. Сега пак ќе и одам и ќе ја искубам, ненормална низаедна. Испадна кај нас здравствово поарно 100 пати. Овде само Господ да те чува.
    Ај се занесов, ќе пишам за новостите ;) Поздравчиња до сите!!! :*

2. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Јас добив
    немам веќе трпение многу сум тажна ;(

3. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Не срцка, нема да бидеш тажна, не му дошло времето уште, не се нервирај, ќе си дојде еден ден, ќе видиш ;)

4. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Оооо има место со полоши услови од кај нас ??? хаххахаа :D ете што не ќе слушне човек :lol: Одмарај сега психички барем додека не се запролети и таман со сонцето оп бебенце :sun: :sun:

5. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    девојки еве ме мене пак :D :D вчера приметив на гаките додека бев во тоалет како кафенко а преаска беше малку поцрвенкасто но закоравено и се мислам што ли би било а овулацијата ми помина според мој пресметки така да не би било а не ми се оди на гиниколог затоа што треба 500 ден на гладно да ги дадам за без врска |( се мислам дали е тоа кога бебето ке се фати како се викаше имлатациско крварење :$ :$ :$ хехех што мислите вие ?

6. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Здраво девојки....последен пат кога ви писав бесе во август кога ви ја соопстив убавата вест дека сум бремена по реЧиси година дена обидување. Но радоста не траесе многу,имав кафеав исцедок бесе многу рана бременост ми бесе реЧено дека е мозно да е вонматериЧно засто не се гледасе плодот, по неколку дена се виде и тоа не бесе еден туку два плода, замислете близнаЧиња,па немасе никој посрекен од мене на планетава но исцедокот не престанувасе бев во болница 2 недели и кога ме пустија не ни отидов до дома се вратив пак назад но ми рекоа тоа е тоа ,,спонтан,, ми се сруси цел свет,ми направија киритажа и ми рекоа дека мозе да пробувам за бебе веќе по првиот циклус,ми бесе Чудно знам дека кај нас е после 6 месеци ама тука ми објаснија дека демек требало така и не само мене им имаа кажано и на др. сто имаа спонтан. Да ви кажам така и направив помина еден циклус и поЧнавме пак да се обидуваме со мажето ми, од една страна страв ми е од друга пак си велам нема санси да се фати одма а ако треба да Чекам пак 1година? И така меЧка страв мене не страв ќе видиме сто сме направиле овој месец. Девојки извинете за долгиот пост но само вие може да ме сфатите како ми е. И за крај до сите вас не занемарувајте кафеав исцедок и не земајте лекови кога се обидувате за бебе засто јас бас тој месец кога сум останала бремена лекував бактерија на желудник, ми бесе реЧено дека нема врска тоа со тоа но не е така верувајте. Нема ден да не помислам на тоа и секојпат кога ке видам близнаци ми се насолзуват оЧите . Поз девојки заедно сме посилни ке видите дека порано или покасно сите ке бидеме дарувани.... :)

7. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    jас закажав преглед на државна, кај Сапунов, поточно одиме на 3та инсеминација, првите 2 за жал неуспешни, овој месец паузираме и од кломифен и од инсеминација, па ке видиме... за жал мора да одиме по потешкиот пат до успехот, ама надежта последна умира

8. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Монела навистина ми е зал сто така ти се случило, но не губи надез, ке успеес, и ако си писала, искази се, ке ти помине....инаку и јас поминав низ истото пред еден месец, после две години чекање, забременив , неочекувано, и имав кафеав исцедок сто било спонтан а не сум знаела, само мене не ме чистеа, само по себе ми се исчисти и ми рекоа дека неморам да правам пауза туку мозе веке следниот месец да се обидуваме! но и јас си го поставувам истото прасање ко и ти....сто ако не успее набргу пак и ако мораù да чекам усте долго?! :( ме убива таа мисла....но пак си велам Господ е голем ке успееме еден ден, само сто немаме веќе нерви за чекање, почнувам ко мува без глава, го зивеам зивотот без волја, секој ден без цел....ама ај белки ќе видиме набргу две цртки :$ инаку во секое лосо има и добро, подобро ова сто ни се случило рано, него ли подоцна во бременост! ете тоа е добро со кое треба да се смириме....ајде заедно сме посилни, така требало да биде! поздрав мила

За Волсебна: внимавај со хормонските терапии, подобро почекај ако треба плус еден месец, одколку да си ги пореметис хормоните па после да треба не дај Бозе дупло повеке да чекас! Ти посакувам најбрзо сто е мозно да успеес

9. sanjus-s

sanjus-s Нов член

Се зачлени на:
    16 ноември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo eve vaka jas sum nova na forumor no sakam da ve ve prasam dali
    Nekoja do sega ima mereno bazalna temperatura. Bidejki jas merev veke mi kasni 4-5
    Denovi no bazalnata temperatura ne mi e ista mi varira od
    37
    Pa doaga do 37,2

A velat feka trebalo da bide
    Postojana dali e mozno da sum bremena fala vi

10. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    ми касни само 1 ден, и денес купив селф клеар бидејќи пред 2 недели ми се накрена за повраќање и ме боли долниот дел од стомакот, во пределот од левиот јајник, читав и за температура, направив вчера беше 37.1, премногу сум емотивна, вчера мн плачев а и денеска исто. значи јас не се сеќавав на овие работи дека ги правам се додека не зборував со една другарка, кога размислив подобро, си реков да направам тест.. денеска направив и едната е темна, нормално, а другата е многу бледа, сакам да одам на гинеколог утре па ќе ви кажам сигурно дали сум трудничка. :D можи да се истите симптоми на пмс ама ќе видиме.... :P

11. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Чим се појавила втора црта, макар и побледа значи има за честење :D , имај си лесна бременост, уживај во неа :*

12. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    честитки, уживај во бременоста

13. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Честитки the.child!

Јас да си кажам за мене. По доцнење од 11 дена, на инаку редовен циклус - добив. Имав нормален циклус- ништо невообичаено. Прв пат ми се случува волку многу да ми доцни. Откога почнавме да се обидуваме за бебе, се‘ нешто чудно ми се случува: обилно крварење за време на овулација (еднаш-летово), 11 дневно доцнење на циклус... :?:

По едногодишно неуспешно обидување за забременување, почнуваме со испитувања. Најпрво маж ми, а потоа јас (така ни препорача докторот). Со Господ напомош!

Се плашам. Не се надевав дека вака ќе излезе. :worried:

14. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Никој не се надева така дека ќе испадне :( Направете ги испитувањата, да се види барем дали треба некаде да се делува.
    Еве и кај мене сите резултати се добри од двете страни, секој месец овулацијата е добра, па никако да се фати. Се надевам дека токму викендов биднало :)

15. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    И кај мене и кај маж ми е се во ред. И не сака веќе повеќе од 1 година се обидуваме. Што е следно?

16. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    Бев денеска на гинеколог, и ми рекоа дека гледале некој знак на бременост во матката, ама не сум сигурна, ми рече да го проверам хормонот, ама јас мислам да почекам.... Мене ми е да не избрзам и да се разочарам..

17. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    здраво девојки,

Само што се вратив од кај гинекологот и ми потврди бремена сум 7 недели му го слушнав и срцето.Целата се наежив почнав да плачам како дете пред докторот.Чекам 3 години да ми се случи оваа чудо.Денеска нема посреќен човек од мене.Се надевам дека сите ќе ја дочекате оваа среќа што побргу.
    Многу ви благодарам за подршаката и за утешните зборови цели овие години.
    Ве сакам многу и секогаш ќе бидам овде за вас.
    и да ви кажам дека кога најмалку очекуваш тогаш се случува чудо.

Поздрав ;) :inlove: :inlove:

На anggell, Sweetheart87, koritsaki и 12 други им се допаѓа ова.
  18. cipiripi

cipiripi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2010
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    524
    честитки slimy имај лесна и убава бременост ајде префрлај се во труднички муабети но не не заборавај и нас.
    е сега сакам да ве прашам сите пишев на темата кломифен ама не добив одговор дали има некој искуство со терапија на кломифен со комббинација на некои инекиции ако има нека сподели искуство и да ми кажи како се викаат инекциите поззз до сите

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    слимиј :clap: честитки мила ме израдува :D
    со лесно да помине :)

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.