Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. aci aci

aci aci Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    443
    Vi blagodaram na site za ubavite zborovi:l::f: vcera trebase da dobijam, eve uste nema nisto, kjeski I da ne dojde a da e ubavoto:) ke pocekam uste 2,3 dena za test, nesakam da se razocaram;) od simptomi samo pred 4,5 dena imav peckanje vo jajnicite kako da me vlecese nesto odvnatre I bolni gradi na dopir. A ovie dva dena nemam ni za dobivanje, ni za bremenost simptomi, osven ovaa kako voda na gakjicki celo vreme kako topot sum:D
    Gospod da Vi dava zdravje na site za ubavite zborovi I utehata, ke vi pisam sto ke se desi:)

На bubemconia и *Лаванда* им се допаѓа ова.
  2. Bebee123

Bebee123 Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2021
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    25
    Zdravo devojki. Imam edno prasanje I se nadevam ke go najdam odgov9rot. Vaka na 28.09 inav dobieno. E Sega posto se obiduvame za bebe a imam na 35,36,do 38 den I negde na sredina racing da imame nezastiten sex. Toa se sluci ba 14.10 znaci ovojj mesec. Posle den osekav kako nwkoe bockanje vo leviot jajnik . I eve denes 22 den jas od sabajle kako da dobiv. Ama mislam rano e za dobivanje. Mozn9 li e da e od ovulacija toa krvarenje znaci ne mi tece samo pri brisenje go imam I toa temno crvena krv I 5 kapi 8mam na uloskata. Blagodaram

3. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    958
    Допаѓања:
    1.396
    Здраво да се пофалам јас добив конечно можам да закажам за хсг дали треба да земам упат (на извештаите што сум одела претходно ми е индицирано хсг) муабетот ми беше дали ќе треба упат да извадам или може со извештајот да одам? Фала однапред

4. Ane1988

Ane1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    474
    Ако одиш некаде на приватно не ти треба упат а ако одиш на ГАК ќе ти треба упат за кај доктор и тогаш ќе ти кажат кој ден да одиш за hsg Мене на ГАК ми рекоа и ден пред hsg да одам за да отворам историја

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    958
    Допаѓања:
    1.396
    Фала многу на одговорот :)

На Ane1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Josifovska27

Josifovska27 Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    21
    Zdravo zenicki mng sum razocarana premnogu sakam da imam bebe vcera pravevme spermogram ispadna oligoastenozospermija pred 12 meseci bese astenozzosperimija ova ispadna mng loso se plasimr do soprugot dali i invitro kje uspeme da imame bebe ja sum premnogu mlada 28 god imami on se uplasi so kje pravime sega pravec urlog skaam vase mislenje

Прикачени фајлови:

7. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Не знам дали ми е за тука прашањето.
    Се вакциниравте ли? Јас во јуни со Синофарм, и сега се мислам дали да идам да се боцнам со Фајзер трета доза. Некој друг што е во процес на активно пробување за бебе да сподели мислење? Мене матичната ми рече вакцинацијата не смета, а гинекологот вика дека 3 месеци после вакцина пак да почнеме со обиди.

8. Kailani

Kailani Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2021
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.142
    Нека провери сопругот хормони и со резултатите идите на уролог.

9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.172
    Допаѓања:
    34.364
    И јас баш ради тоа што сме во активно пробување за бебенце мислам да не се вакцинирам со трета.
    Кога ги примив двете дози, поготово втората, мензисот многу ми каснеше 2/3 недели, па решив се додека не е задолжителна трета да не се боцкам.
    Не дека ќе направи некој проблем, ама ако ми се десе пак така доцнење се ќе ми се порамети и тешко ќе ми биде за следење на плодни денови, овулација итн, арно ми се упорави сега.

На Freckles. му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ane1988

Ane1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    474
    Со таа дијагноза ваучер за ивф ќе ви дадат без инсеминации така да собери си ги другите документи и поднеси си за ваучер а во меѓувреме сопругот ќе си пие терапија препишана од уролог како и многу витамини така да додека да го земеш ваучерот може и да се подобри спермограмот
    п.с исчитај ја темата "спермограм" таму ќе најдеш многу искуства што може ќе ти помогнат

11. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    632
    Еве сум јас, вака сеа, бев на преглед на државно, сј пак да пробам од нула. И пап направив. Виде има фоликул 16 мм а сум 10ти ден од циклус. И најмногу шо ме исплаши, миомче на ѕидот на матката 1 цм.. Т. Е. виде сенка и сумља дека е тоа. Докторкава предобра се ми објасни ми кажа дека не е за плашење, и да не се секирам. Ми рече 15..16.. 17.. 18ти ден да бидиме активни. Но јас се исплашив за миомчето, се разочарав ептен.

12. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Jas imam mijom 2 cm na xidot na matkata,nadvoresno, trudna sum i nema nisto za da se sekiras

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    632
    Плус ендометриумот ми е 5.8 мм, водечки фоликул 16 мм во десен овариум.. И двата овариуми со повеќе примордијални фоликули налик на полицистични. Значи и полицистични јајници. Леле значи матичната шо ми беше е тапа

14. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    958
    Допаѓања:
    1.396
    Ништо од моето хсг седиментација ми е 15 :( Им кажав дека сум со хроничен тонзилит и синузитис ама тоа е што е неможам веќе да издржам закажав кај Толовски таму толерираат седиментација до 15 ..
    *Имав чисти брисеви а за боцкање ми рекоа таму кога ќе одам дека ќе ме боцнат,таа на шалтер почна да ми се сили како си дошла без седиментација а мене ми е прв ден од циклус како што знам седиментација за време на циклус не се прави. Ме повика внатре и докторката ми даде упат за боцкање чекав резултати 2 часа,кс беше уредна ама седиментација ми беше 15 ми рече следен циклус една недела пред циклусот да сум почнела со антибиотик да сме ја "маскирале" меѓутоа неможев веќе да издржам 3 години веќе се маткаме.. и си закажав кај Толовски

Последна измена: 19 ноември 2021
  15. Josifovska27

Josifovska27 Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    21
    Zdravo koja cena e kaj tolovski hsg i dali za invitro baraat pak da imas hsg praveno dokolku si pravel operacija histero i laparoskopija i plus hsg pred operacijata ili kje mlze so starite snimki za invitro dokollu znae nekoj da mi odgovori fala

16. Kailani

Kailani Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2021
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.142
    Не ти треба ново ХСГ.

На Josifovska27 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    632
    Ај кажите ми, ми препишаа вагиналетки Macmirror, а денес ми е 10 ден од циклус 16 мм фоликул, и за 3 4 5 денс ми рече може дс достигне убава големина. Е сеа не ги стсвам дека ке бидиме активно, туку дали може после овулација, и дали ќе е лошо ако нешто се оплоде јајце клетката, а јас тие дс ги примам?

18. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Од која причина ти ги припишаа?

19. malaprinceza

malaprinceza Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    48
    Zdravo zenski dali moze nekoja da mi kaze kaj moze da najdam pregnil 5. Nema nikade niz Skopjevo
    Fala vi

20. Ane1988

Ane1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    474
    Прегнилот го нема веќе цела година во Мк Замена е хормион околу 1500 или овертрил околу 3000 ден