Vi blagodaram na site za ubavite zborovi vcera trebase da dobijam, eve uste nema nisto, kjeski I da ne dojde a da e ubavoto ke pocekam uste 2,3 dena za test, nesakam da se razocaram od simptomi samo pred 4,5 dena imav peckanje vo jajnicite kako da me vlecese nesto odvnatre I bolni gradi na dopir. A ovie dva dena nemam ni za dobivanje, ni za bremenost simptomi, osven ovaa kako voda na gakjicki celo vreme kako topot sum Gospod da Vi dava zdravje na site za ubavite zborovi I utehata, ke vi pisam sto ke se desi
Zdravo devojki. Imam edno prasanje I se nadevam ke go najdam odgov9rot. Vaka na 28.09 inav dobieno. E Sega posto se obiduvame za bebe a imam na 35,36,do 38 den I negde na sredina racing da imame nezastiten sex. Toa se sluci ba 14.10 znaci ovojj mesec. Posle den osekav kako nwkoe bockanje vo leviot jajnik . I eve denes 22 den jas od sabajle kako da dobiv. Ama mislam rano e za dobivanje. Mozn9 li e da e od ovulacija toa krvarenje znaci ne mi tece samo pri brisenje go imam I toa temno crvena krv I 5 kapi 8mam na uloskata. Blagodaram
Здраво да се пофалам јас добив конечно можам да закажам за хсг дали треба да земам упат (на извештаите што сум одела претходно ми е индицирано хсг) муабетот ми беше дали ќе треба упат да извадам или може со извештајот да одам? Фала однапред
Ако одиш некаде на приватно не ти треба упат а ако одиш на ГАК ќе ти треба упат за кај доктор и тогаш ќе ти кажат кој ден да одиш за hsg Мене на ГАК ми рекоа и ден пред hsg да одам за да отворам историја
Zdravo zenicki mng sum razocarana premnogu sakam da imam bebe vcera pravevme spermogram ispadna oligoastenozospermija pred 12 meseci bese astenozzosperimija ova ispadna mng loso se plasimr do soprugot dali i invitro kje uspeme da imame bebe ja sum premnogu mlada 28 god imami on se uplasi so kje pravime sega pravec urlog skaam vase mislenje
Не знам дали ми е за тука прашањето. Се вакциниравте ли? Јас во јуни со Синофарм, и сега се мислам дали да идам да се боцнам со Фајзер трета доза. Некој друг што е во процес на активно пробување за бебе да сподели мислење? Мене матичната ми рече вакцинацијата не смета, а гинекологот вика дека 3 месеци после вакцина пак да почнеме со обиди.
И јас баш ради тоа што сме во активно пробување за бебенце мислам да не се вакцинирам со трета. Кога ги примив двете дози, поготово втората, мензисот многу ми каснеше 2/3 недели, па решив се додека не е задолжителна трета да не се боцкам. Не дека ќе направи некој проблем, ама ако ми се десе пак така доцнење се ќе ми се порамети и тешко ќе ми биде за следење на плодни денови, овулација итн, арно ми се упорави сега.
Со таа дијагноза ваучер за ивф ќе ви дадат без инсеминации така да собери си ги другите документи и поднеси си за ваучер а во меѓувреме сопругот ќе си пие терапија препишана од уролог како и многу витамини така да додека да го земеш ваучерот може и да се подобри спермограмот п.с исчитај ја темата "спермограм" таму ќе најдеш многу искуства што може ќе ти помогнат
Еве сум јас, вака сеа, бев на преглед на државно, сј пак да пробам од нула. И пап направив. Виде има фоликул 16 мм а сум 10ти ден од циклус. И најмногу шо ме исплаши, миомче на ѕидот на матката 1 цм.. Т. Е. виде сенка и сумља дека е тоа. Докторкава предобра се ми објасни ми кажа дека не е за плашење, и да не се секирам. Ми рече 15..16.. 17.. 18ти ден да бидиме активни. Но јас се исплашив за миомчето, се разочарав ептен.
Плус ендометриумот ми е 5.8 мм, водечки фоликул 16 мм во десен овариум.. И двата овариуми со повеќе примордијални фоликули налик на полицистични. Значи и полицистични јајници. Леле значи матичната шо ми беше е тапа
Ништо од моето хсг седиментација ми е 15 Им кажав дека сум со хроничен тонзилит и синузитис ама тоа е што е неможам веќе да издржам закажав кај Толовски таму толерираат седиментација до 15 .. *Имав чисти брисеви а за боцкање ми рекоа таму кога ќе одам дека ќе ме боцнат,таа на шалтер почна да ми се сили како си дошла без седиментација а мене ми е прв ден од циклус како што знам седиментација за време на циклус не се прави. Ме повика внатре и докторката ми даде упат за боцкање чекав резултати 2 часа,кс беше уредна ама седиментација ми беше 15 ми рече следен циклус една недела пред циклусот да сум почнела со антибиотик да сме ја "маскирале" меѓутоа неможев веќе да издржам 3 години веќе се маткаме.. и си закажав кај Толовски
Zdravo koja cena e kaj tolovski hsg i dali za invitro baraat pak da imas hsg praveno dokolku si pravel operacija histero i laparoskopija i plus hsg pred operacijata ili kje mlze so starite snimki za invitro dokollu znae nekoj da mi odgovori fala
Ај кажите ми, ми препишаа вагиналетки Macmirror, а денес ми е 10 ден од циклус 16 мм фоликул, и за 3 4 5 денс ми рече може дс достигне убава големина. Е сеа не ги стсвам дека ке бидиме активно, туку дали може после овулација, и дали ќе е лошо ако нешто се оплоде јајце клетката, а јас тие дс ги примам?
Zdravo zenski dali moze nekoja da mi kaze kaj moze da najdam pregnil 5. Nema nikade niz Skopjevo Fala vi