Тоа е стоп-инекцијата, прегнил, така? Таа колку што знам јас одамна ја нема. Консултирај се со својот доктор, но замена е хориомон, околу 1200 ден и овитреле- таа беше нешто над 2000 ден. Многу се поскапи од прегнилот, ама за него одамна не сум чула да го има било каде во Македонија.
Гледам дека си многу исплашена. Со ин витро многу парови со истата дијагноза добиле бебенца. Консултирајте се со специјалист за ин витро, и не грижи се, ќе останеш трудна. Можеш да пребараш по темиве спермограм и вонтелесно оплодување, ако ти се чита, ќе најдеш многу примери за успех, ќе се растеретиш. Само храбро и спокојно, ќе биде
Здраво, јас бев многу скептична за плодноста и вакцините, сепак не сме во прва младост (јас 32, тој 38 ). Плус тој во предходната врска долго се обидувале за дете неуспешно, и тоа уште повеќе ме исплаши. Живееме во Германија, пред вакцина се консултирав со лекар ми вика ако се вакцинираш почекај бар до следна менструација и да видиш дејства од вакцина. Се вакциниравме во почеток на септември и двајцата со Џонсон. Таа менструација во септември ми дојде на 27 ден, во октомври на 25ден. Мене на 25ти ден од дете не ми дошло менструација и тоа малку ме исплаши. Заради пореметена менструација грешка сум ги пресметала плодните денови и толку треба. Од прв обид после вакцината бидна. Многу ми беше страв од вакцина, но лани ја поминав короната многу тешко, со онесвестува, дехидрирани, хоспитализација. Си велам што ќе беше ако тогаш бев бремена, немаше да останеме ни јас ни плодот живи. Консултирајте се со повеќе лекари, да се чувствувате посигурно околу вакцините. Мене тоа ми помогна. Поздрав и многу позитивни бебе тестови а ниеден корона
Здраво сакав да ве прашам дали има некој искуство за домашна ракија , ми кажаа да ставам домашна ракија на улошка и да го држам неколку саати било добро за прехладени јајници искрено прв пат слушам за ова но размислував кога би било на природен начин зошто да не се проба , но ме интересира дали некој има искуство за ова или дали сте слушнале за вакво нешто би била благодарна ако некој ме информира . Поз
Zdravo zenski razocarana sum veke 8 meseci probuvame za bebence imam cisti mali vodni na jajnikot mi bese neredoven ciklusot piev apcinja za toa pak probuvame i nisto pocnav da pijam i folna redovno ama pak nisto se plasam iskustvo nekoja da ne ima ??
Нема што да се разочаруваш и плашиш 8 месеци пробување не е ништо Би ти препорачала да си ги направиш основните испитувања и тоа хормони на трети ден од циклус, микробиолошки брисеви и hsg( проодност на канали) и сопругот да си направи спермограм Ако овие работи ви се ок некое време следете овулација и темпирајте односи ама за се ова во консултација со гинеколог