Природно се обидувате за бременост? Или се спремате за ивф или иуи. Имаш иситано генски м тестови за тромбофилија?
Prirodno, a drugo nisto nemam ispitano. Imav pred nekolku meseci spontan i togas mi go prepisa da go koristam
Најтопла препорака испитај си генетски мутации, зашто освен аспирин може ќе треба и метилирана фолна и б12 да пиеш.
Јас на своја рака почнав да пијам метилирана фолна и метилиран б12. Штетно ќе е или? Некаде прочитав дека метилиран б12 треба да се внесува при анемија, па ваљда нема да штети.
Не се разбирам до толку, може некоја членка што е поупатена ќе ти каже, ма да мислам дека витамн не би штетел. Јас сум со мутации и пијам аспирин од 100 секој 2 ден, метилирана б12 секој 3 ден, а метилирана фолна од 0,4 секој ден. Така ми е кажано и од гинеколог и од трансфузиолог
Штети. Прекумерна метилација е исто штетна како и недоволната. Ова е некоја мода во последно време сите ги тестираат за мутации и им даваат метилирани Б витамини, само на основа на ова. Ова е апсолутно погрешно, бидејќи гените не кажуваат колку е функционалниот капацитет за метилација. Луѓето со мутација може да имаат сосема нормална метилација, од друга страна, некој без мутација во гените може да има тежок дисбаланс на метилација и да му треба третман. За ова се прават други тестови. И сите витамини и секаквите препарати на пазарот треба да се земаат само ако има докажан недостаток, вистинска потреба. Храни се добро и не се грижи.
Од кога ќе останеш бремена разбирам да почнеш одма да го пиеш. Ама дур не забремениш секој ден да пиеш аспирин на овие години, ...шо знам Замисли недај боже години и години да се обидувате а ти цело време под аспирини.
Од позитивен тест е нормално. Или па од ден на трансфер при ивф или иуи. Ама Не вака како што кажува членката
Јас сум со тромбофилија матичната ми даде да пијам аспирин од 100 на гладно секое утро уште пред бременост, не сум ни со ивф ни иуи туку со кломифен.. но тоа е индивидуално сепак треба консултација со гинеколог/трансфузиолог, сега сум бремена и продолжив да го пијам аспиринот плус клексан од позитивен тест.
Здраво бидна моето хсг канали проодни ми рече високо се фиксирани но имало перитубарни атхезии. Некој искуство со ова веќе 3 години се обидуваме.. фала однапред
Хормони супер, тсх идеално, никад не сум имала таква бројка, 1.80, секогаш била 3.50. Е тестесторонот ми беше на долна граница, 20, имала некоја искуство со тоа? Резултатите ми се значи идеални според матичниот. Следи спермограм, редовни пап и ехо, проодност... У меѓувреме се понашаме нормално.
Zdravo Vaka sakam da prasam 8- mi den od ovulacija mi e a vise dva dena imam epten bledotozevi tragi na hartijata posle brisenje. Napraviv test znam deka e rano I ne e so prva utrinska . Sto m8slite za testot.
Понекогаш навистина се прашувам дали си реална или само доаѓаш тука да тролаш. Се надевам дека е второто. Не, нема линија, нема сенка, нема ништо.
slikano ti e od daleku, i ne se gleda voopsto bleda linija. Ako sakas, slikaj go uste ednas od po blisku.