Јас овој месец правев и од овој и Фрух тест најизменично и Фрух се покажа подобар. На Фрух секогаш излегуваше појасна Т линија. Плус и на Self clear Т линијата се губи за саат време. Зборам за многу рана бременост.
Има ли тука некоја со дијагноза полицистични јајници шо остснала бремена без терапија. Ми кажаа налик полицистични, треба да одам одма после менструација, ако ми дојде де хаха, и за тоа немам терапија за дс видела убаво. Гуглав и гледам тие со поливистични имаат акни, јас имам на лицето овие месеци почнаа повеке да ми излеваат, а влакнетост немам, а и циклусот ми е точен 30,31 ден. Ми рече не е за плашење ама тска чисто да ве прашам вас ☺️
Jas nemam akne, nemam vlakna, slaba sum, tocen mi e ciklusot.. hormonite mi bea super. Samo testot na insulinskata rezistencija (GTT test) mi bese vo granica, i spored ehoto, imam diagnoza na policisticni jajnici. Jas se zabremeniv preku invitro.
Ама хормони не се закажуваат, хормони се прават на трет ден кога и да добиеш, сабота недела не е битно, зимаш упат дента кога добиваш и на третиот одиш.
Поздрав девојки, стигнаа резултатите од хормони на трет ден, се спремам за ваучер, инвитро.... По упатени сте од мене во борбава, јас сум на почеток.... Ќе го ставам резултатот тука, ако не ви е тешко да ми пишете што мислите, има ли надеж за мене со вакви хаос хормони. Благодарам однапред.
Има има не се секирај се ќе си дојде на свое место еве јас сум веќе 3 години во битка за бебе хормоните до таван ми беа (кај мене беа покачени тестостерон,лх,инсулин) со полицистични сум и не се откажувам одам до крај . Со соодветна терапија редовни контроли консултации со специјалисти се ќе си дојде на свое место ние и дознавме дека сум со високи туби и перитубарни атхезии ама ќе се бориме до крај никако откажување надежта последна умира ти посакувам многу среќа
Моментално само циклопровинова пијам, ми кажа докторот дека ќе требаат јаки стимулации за мојов случај. Каналите ми се проодни и амх ми е 2,59.Да видам ваучер дали ќе одобрат и почнувам со терапија.
Devojki Dali dobro gledam I Dali mi e validen testot?? Prv pat pravam, ve molam za odgovor PS. Uste stojat 2te crtki, I po 10 min near izbrisani od stapceto
Јас сум во шок, што преглед сега треба да правам? Не сум ни била кај матичната на прегледи,како ќе кажам и појдам сега Да почекам за потврда од доктор,но ќе се заблагодарам,випосакувам убавини назад !!!
Dragi moi, imam edna dilema. Maticnata mi rece jasmin kontraceptivite da pocnam da gi pijam na 5 ti den od ciklus a poveketo pijat od prv den. Prv pat pijam kontraceptivi i stvarno nemam iskustvo. Prepisani mi se za regulacija na ciklusot. Citav na oficijalniot sajt pisuva deka moze i od 2-5 den. Ama od prv najpravilno. I sega mu se dumam da ne mi rece od 5 den zosto sega ovoj pat mi dojde na 18 ti den od ciklus. Haos. Bidete mi pozdraveni
Јас.Останав трудна на плукни-залепи.8 години мака мачев со циклусот и терапии и не ми се среди.Последната година пред да останам трудна не пиев ништо.И не помислив на бременост,туку на моите проблеми со циклусот.Чекав да добијам циклус зашто ни на крај памет дека сум трудна,ама јас после чекање од еден месец за циклус всушност си добив две цртки