Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    1.859
    Девојки капки од вирак кога да почнам да пијам,денес добив од кога ќе ми заврши?

2. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    2.408
    За што се пијат тие капки?

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.283
    Од овулација до циклус. Кога ќе ти заврши циклусот до овулација чај од мацина трева.

На medena147 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.081
    Допаѓања:
    4.365
    Ако имаш упат од матичен гиниколог се бесплатни само инаку не

5. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.840
    Допаѓања:
    11.829
    Почнувам да си ја осеќам овулацијата...и тоа добро ја осеќам, ќе да е посилна. И баш сега не можам, не сакам, не смеам однос. Баксуз!

*Полноќна исповед :bow:

На kikikikirika, Снегулк@23 и Jana06 им се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Зошто не смееш? :wasntme: Оди скокни во кревет ајде :P

На Снегулк@23 и Flooora96 им се допаѓа ова.
  7. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.840
    Допаѓања:
    11.829
    Што да скокнам Јанушка, ене го се здипли в кревет - спие.
    Инаку сплет на околности. По испитан спермограм, откривме дека пливачите му се неподвижни поголем дел, па за една недела чекаме резултати од хпв да не случајно тоа е причината. Ако не е тоа, ќе да е бактерија. Ако е првото, ќе морам и јас да правам испитување и уште толку се нервирам само на помисла, ама тоа е, здравје... Од што може да се неподвижни станати многу се прашувам. Само мисли ми се вртат. Можело од корона, а прележавме пред една година, можело од стрес, од ванте танте
    Да, спермата што ја има сега е производ од пред два месеци, по некоиси текстови, значи не е скорешна, ама сепак нешто има.
    А пред две години, сѐ супер беше, освен што имаше бактерија од непознато потекло која предизвика леукоцити во сперма, а со тоа не се втечнуваше.
    Шашма сум.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    632
    Е тоа е најглупаво. Тој може у 5 да те разбуди и одма, а ние се устручаваме кејфот да си го правиме. Оди таму раздипли го, гушкај го ке се разбуди. Не пропуштај, и не се нагнувај на испитувањата. Блиска личност, млада 29 години, 6 години у брак, 6 години се обидуваат, после се лошо шо им изнакажаа, не ти спермограм не ти јајници, ептен изгубија волја, престана дури терапија да пие, и остана бремена, и тоа дозна кога беше пијана, и се слошило мислела од алкохол она бремена. Ова е само надеж да ви влеам, оти јас се наполнив од приказнава. За секој има надеж. За сите нас. Ке станиме мајки. Универзумот ке ги спои коцките. Убава вечер

На Yeeah, Suze18992, Campanula и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Ооо душо, да земеме да се испитуваме сите по ред којзнае што се ќе откриеме за нас. Буквално секој еден пар што го имам во животот се мачат со месеци, кај сите истите проблеми.
    Секако не застанувајте тука, направете ги сите испитувања за да се лоцира проблемот. Во меѓувреме раздипли го, што вика @Flooora96 :D

На H.VAGA, elenaklasik, Снегулк@23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    632
    @Jana06 да и јас имам забележано. Тие што се земани а не се трудни, нели ај некој месец ке уживаме, и кога ке почнат им е потешко, шознам.. Знам неколку така шо се покрај тие шо се земаа поради шо останала бремена и тоа несакајќи еднаш се преопуштиле и ај биднало. Значи се е до психата.

На Jana06 и elenaklasik им се допаѓа ова.
  11. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.840
    Допаѓања:
    11.829
    Е па оти е толку тешко не знам. Всушност знам. Кога го правиш намерно, е тешко, треба да се помачиш да го добиеш, кога не го правиш, туку на ќоро, е тогаш е баш плукни-залепи.
    Моја школска за првото се "мачела" 8 месеци, и тоа мисли е долг период. Ами тие шо се со години бе шо да речат? Нецела година не е некој голем период. А за второто отишла на мерење фоликули, од вторпат ѝ успеа да забремени. А јас каква сум?
    Престанав со доење, реков да се стабилизираат хормоните :^) а година и пол ми се стабилизирани. Ги проверив, ок се, зедов со денови ги анализирав. Го набуцкав спанконо да направи спермограм, и ете испадна нешто да штрчи. Шо не си отидов и јас на мерење јајциња можда сега ќе биднеше...как не хах. Ама тоа сум јас, да премерам, демек да се осигурам ваму таму, а јајцињава се трошат.
    И да ви кажам, ко ќе им кажам на некои рандом луѓе низ муабет дека едно дете имам, враќат ајде ќе даде Господ, ко жално некако, ок шо им е?? Скраја се.
    Инаку @Flooora96 , чекам вака резултати, нема шанси да се опуштам, ауу грозно ми е само на помисла на хпв. Тоа е, јас сум ко Монк, кој го има гледано

П.с. се откорна од дување надвор.

На Kate Rina 93, MeowMeow, Carpe Diem New и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    За првото си ја имам раскажано приказната, еве и јас сум од тие плукни залепи. Не баш така, со претходна терапија ама пак ги скокнав испитувањата.
    А еве сега почнавме на шала во февруари. Демек ајде додека да бидне ќе помине година, па да не чекаме долго. И стварно не се преоптоварував ич ама како поминува време се повеќе го сакам.

На IRBBB, Kate Rina 93, Carpe Diem New и 3 други им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.175
    Допаѓања:
    107.275
    Никој не може да ни се стаи во наша кожа, тоа е тоа. Ретко ептен некој да се најде да те сфати. И јас имам дете и сакам очајно уште едно(бар) и на сето тоа ќе ми рече некој Не мисли! Како да не мислам, не е ден, не е година, скоро 3 ќе направи како правам бебе, последниве 6 месеци и пазам ептен денови бркам и се и пак, ништо. 20 кила ослабев, ај да направам и јас тоа што можам и пак ништо. Се хранам здраво ептен, витамини, свежи салати, овошје, семки, јатки, ма се пазам и...

На kikikikirika, DolceVita3, elenaklasik и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.681
    Допаѓања:
    98.323
    Еднаш ми даде и општиот матичен лекар упат со шифра за трудници и тогаш ништо не ми наплатија.
    Не е некоја којзнае каква сума, ама па зошто да ти ја земат ако не треба.

На Idedemja, marijamarkoska, Снегулк@23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    632
    Жени, резултатите од пап ми стигнаа. Кандида, трихомона, и леукоцити нешто не разбрав баш, у понеделник треба да одам, дека по телефон беше ова. Гуглав, но за леукоцити не разбрав баш..

16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.866
    Допаѓања:
    8.261
    Kandidata e dosada no ne e opasna. Jas pred 10 god ja imav i ja izleciv i fala bogu od togas ja nema. Se podmivav sekoja vecer so caj od ajducka treva i plus terapija 4 meseci sto mi prepisa maticnata. Koristev kanesten 3 i gineks forte vaginaleti 4 meseci i od togas tolku ja nema poveke.

17. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    632
    А трихонома? И дали додекс трсе терапијата може да се има односи и да се зачне бебе

18. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Веројатно мислиш на трихомонијаза. За тоа мора да примате терапија и двајцата и односи не се препорачуваат.

На Ceneva, Jana06 и Flooora96 им се допаѓа ова.
  19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Девојки тоа е тоа, денес пак негативен тест (не со утринска ама на 6 дена каснење не прави разлика) и искрено тешко ми падна ама не како пред некој ден. Она што ми го скрши срцето е разочарувањето на мм, разговаравме долго и ми рече не може веќе ваква да ме гледа, а и долго се обидуваме, тажен е зашто бил сигурен дека месецов ќе добиеме убава вест.
    Епа тоа не се случи и се решивме да почнеме со испитувања.
    Знам дека многу пати е пишано на темава ама ве молам кажете ми освен хормони и преглед кај гинеколог што да направам друго? Да оди и мм истовремено да се провери? Ако да, каде и каква анализа да направи? Претпоставувам спермограм ама само тоа треба?

20. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    758
    За тебе хомони, брисеви и пап, за мт спермограм и соермокултура. Следно за тебе проодност на канали HSG

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.