Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    697
    Zdravo, izvini jas navistina ne znam kako da gi pratam ovie testovi, eve pravev nekolku i navistina ne znam dali pokazuvat deka ima plodnost ili nema, ako moze mala pomos od tebe IMG_20211211_095014.jpg

2. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    3.305
    За да биде тестот позитивен, цртата Т треба да е иста како цртата С. Деновиве (утре, задутре) треба да ти биде позитивен.

3. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    697
    Toa znaci deka ima plodnost, ne mi e jasno za toa sto mi bese 20 den od dobivanje, bev na pregled i doktorkata ne bese sigurna dali e pocnala plodnosta ili e cista

4. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    3.305
    Кога си најплодна, односно кога пукаат фоликулите е тогаш кога имаш позитивен тест. Тогаш и ден после тоа се препорачуваат односи. Овој тест ти е од денес?

5. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    697
    Ne, od pred 2-3 dena

6. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    3.305
    Мислам дека ти поминала. После тестот тие денови ти настапила овулацијата најверојатно. Ако имаш сега тест направи, да видиме цртата каква е.

7. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    697
    IMG_20211211_122713.jpg
    Jas utre veke treba da dobijam

Последна измена: 11 декември 2021
  8. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    697
    Ima nekoja bleda crta

9. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    1.215
    Колку што паметам ова е втор доктор што те враќа за килограмите. Ако е тоа проблемот тогаш потруди се да ги намалиш килограмите и не барај виновник во нив. Направи консултација со нутриционист почни да се храниш како што треба и ќе продолжиш со испитување. Мој пример од 85 кг, ( на изглед ќе помислиш имам 150 кг) со нутриционист симнав 10 кг за 4 месеци притоа си го средив инсулинот и др. Работи. Пробај нема ништо да изгубиш само ќе добиеш... Со среќа на секоја твоја одлука :*

На Kolumna, tina2018, Hijabigurll и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    3.305
    Поминала изминативе денови дефинитивно.

11. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    697
    Fala :)

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    956
    Допаѓања:
    1.396
    Јас не реков дека барам виновник во докторите ве молам дочитајте до крај др Калчовски се испонаша и ме испонавреди со зборовите види се колкава си . Мислам која и да е на моето место секако дека ќе се навреди и дека ќе и биде тешко а во Чаир проблемот беше сосема друг докторот не ме врати се нафати да ме оперира ми даде лист за испитувања (сите ги направив и беа уредни) пред операција ми земаа сабајлето крв и имав разговор со анестезиолог во 12 . Анестезиолог ме врати не докторот поради тоа што во мојот случај било потешко за интубација.. И верувајте дека не е се така лесно јас не сум била никогаш во оваа ситуација никогаш не сум имала проблеми со вишок килограми бев здрава без никакви здравствени проблеми. Откако го имав првиот спонтан абортус се ми се поремети ми се покачи тестостеронот после некое време инсулинот и си добив пцос.Откако добив пцос почнав нагло да се гојам во пределот на стомакот се консултирав со ендокринолог ми дадоа режим на исхрана и терапија . Одев и на фитнес.. Јадам најкасно до 7 саат и после не јадам исфрлив мрсно солено благо газирано.. Овој пат е тежок до целта е тежок и разочарувачки ама нема откажување. Верувајте сите испитувања и солуции ги имам пробано сепак ви благодарам на советот поздрав секое добро:l:

На Idedemja, Campanula, eli25 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.171
    Допаѓања:
    107.258
    Немам појма. Докторот вика ок е, јајце клетки има, резерва ок, вака на ехо и преглед се е супер. А јас во последно време го немам тој слуз и кон крај на овулација имам само некој секрет со мирис ама ден два и толку.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Blagica Petrova

Blagica Petrova Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2019
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    39
    Da vo mk sekoj ke kaze toa isto i mene me vrakaa sekoj pat poradi kilaza. No otkako dojdov vo svajcarija da ziveam veke 2 godini probuvam nieden doktor ne mi e rekol zbor za toa no jas svesna nekako resiv da namalam i od 117 simnav na 100 mi se stabilizira ciklusot inaky imam i jas pcos mnogu tesko da ostanam bremena ama ne gubam nadez ke bide. Nemoj mnogu da si stavas na zor za toa sto zboruvat bidi opustena relaks misli na nesto ubavi i se ke se prebrodi

На Idedemja и Hijabigurll им се допаѓа ова.
  15. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    956
    Допаѓања:
    1.396
    Фала ти многу ептен ми беше тешко.. бидејќи имам проблем а неможам да го решам од една страна мојата матична ми вели немојте да се обидувате додека не си го решиш проблемот бидејќи имам високи туби и перитубарни адхезии.. Потоа повика уште еден доктор (за по стручно мислење) доколку го знаете станува збор за Васо Коруноски и рече овде мора да се прави лапароскопија дури др Васо почна да ми црта зема лист вика слушај девојче ситуацијата е вака и почна да црта ми вика ова ти се тубите и на нив имаш адхезии (прираслици) и замисли ти кога ќе дојде време да се ослободи јајце клетка и да се оплоди може да се задржи таму и само поголема беља . Зашто тие прираслици се како пајакова мрежа може да го задржат ембриончето.. Затоа настојувај да си го решиш проблемот а сега еве ти упат повторно за на клиника мораш да го решиш ова иначе тие адхезии може да ти ги затнат тубите :( И замислете мене како ми е.. Уште еднаш фала ви многу на се извинете на долгиов пост ви посакувам многу среќа и да си ги видите посакуваните две цртки :l:
    *Дури и со др Пале Коруноска се консултирав бидејќи матичната моја не беше таму а навистина ми беше потребна консултација да слушнам повеќе мислења и сите тројца значи мојата матична др Васо и др Пале истото ми го рекоа..

16. Blagica Petrova

Blagica Petrova Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2019
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    39
    Ke bide se samo vreme saka. Ti predlagam da odas kaj dr Madzunkov vo Strumica ako si vo moznos na konsultacii toj e eden najdobar doktor objasni mu situacija sto kako ke te razbere poln e so razbiranje. Jas iako ziveam vo svajcarija za sekoj zavrsen pregled tuka se konsultiram so nego dali da prodolzam da go prvam toa sto ovdesnite lekari mi zborivaat.

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    956
    Допаѓања:
    1.396
    Фала ви на советот :) Ви посакувам што побрзо да се израдувате и се да е во најдобар ред:inlove:

На Blagica Petrova му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Не е така, денови пред овулација и на демот на овулација треба да има односи, денот после овулација и не е сигурно дека може да забремени зашто овулацијата е само неколку часа, а на смерматозоидите им треба време да стигнат до јајце клетката. Значи веднаш штом почнат да се јавуваат цртки на лентата за овулација, треба да се има односи, дури и на демот ма овулација. На денот подле овулавија веќе имаш сперматозоиди кои патуваат и тие се одлучни за забременување. На денот по овулација, овулацијата може да е завршена.

На BayernKa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    3.305
    Да, да, јас друго сакав да кажам и главното сум го рипнала (facepalm)

20. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    @Hijabigurll мила дали си пробала со хроно? интернистите често знаат да ја препорачаат кога има проблем си покачен инсулин. Ти посакувам брзо да си го решиш проблемот и да си гушкаш бебче наскоро. :hug:

На tina2018 и Hijabigurll им се допаѓа ова.