Не немам пробано,баш ќе изгуглам да видам за што точно се работи имам слушнато за хроно, пробав еднаш со диетата на жан митрев ама завршив на инфузија Ти благодарам мила Господ на сите нека ја дава таа убавина сите да се израдуваме
https://icebbf.com/ Разгледај на инста. Не само за слабеење туку решава и здравствени проблеми. Разговарајте и види што ќе ти предложи. 3 месеци исхрана и вежби околу 15.000 денари.
@Hijabigurll Aко си во можност почни ја Протекал диетата со нејзе се губи 7-10 кг месечно, навистина е ефикасна али е скапа околу 600 евра месечно фаќа. Посакувам што побрзо да ги тргнеш пречките и да си родиш здраво бебенце
Фала ти многу за советот Дај боже сите да си дочекаме на сите ви го посакувам истото што побрзо да се израдувате
@Hijabigurll кога веќе сте кај диетите јас би ти ја предложила ун диета ( најди ја на нет) има доста јадење, нема плус пари фрлање а ако правилно ја држиш за 3 месеци и толку се држи се слабее од 25-30 кг.
Во Ун диетата има доста јаглехидрати и шеќери, нејзе таа диета не и одговара штом има проблеми со инсулинот. @Hijabigurll Дали имаш испитано инсулинска резистенција? Можеби ти треба посета на ендокринолог, можеби ќе ти треба терапија и плус диета. Диетата треба да ти биде low carb. Во хроно диетата исто има леб колку што знам, а ти треба да внесуваш јаглехидрати преку други намирници. Имаше некоја тема на форумот за ова, само не ми текнува која.
Jas bev na nutricionist ako moze neka proba koga bev namalov 12 kg za 3 meseca i mi se stabilizira insulinot ama pijam pa metformin 3grama na den. I plus kaj zenata sto bev 3000 iljadi mi fati aama imase mnogu efwkt na krvta
Па затоа викам, јас го имав истиот проблем, пиев Метформин и Елова. Јас не давав пари по нутриционисти, сама барав по интернет и влегов во шемата. Ослабнав 6кг ми се чини за 2 месеци (со правење грешки) и забременив за брзо.
Super milo mi e. Kaj mene se e ispitano se e okej ama tek od maj imam menstruacija stabilna pa mozebi i toa me koci sega sto enos mi se stabilizira i sega zdravje od novata godina so terapija pak latrazol i ovittrele ke probame.
Да имам испитано и сум на терапија Глукофаж од 1000,по препорака од гинеколог повторно се вратив на ендокринологија да се консултирам (бидејќи гинекологот сметаше дека треба да се покачи дозата ) но ми кажаа дека за мене доволно е толку од 1000 по 2 пати на ден. Секако ќе разгледам фала ви многу на сите за советите Огромна поддршка сте ми Btw заборавив да кажам,со глукофажот ослабнав 4 кг ..И многу го намалив инсулинот имав хиперинсулинемија 44 ми беше.. Сега последниот пат кога правев испитувања ми беше 27.98 а нормално е 24.90
Значи полека работите доаѓаат во нормала, продолжи да внимаваш на јаглехидратите и шеќерите, имај си почести и помали здрави оброци, се ќе биде во ред
Zdravo devojki deneska mi e 16 den od ciklus i 6 den od HSG. Imam deneska bolki vo jajnicite i koga odam vo vc ima belo kako slajm sto e ,dali toa sto enos e ovulacija ili ne znam deka posle hsg 2 dena bev go imav istiot problem a poslednote 3 dena imab suvost deneska mokra od sto mislite da e taka
Девојки да ве прашам во последно време после менструација имам сеуште кафена крв до 12-13 ден,дали на некој му се случува,бев на гинеколог Четвртокот немаше ништо се беше во ред,имав еден фолекул на левиот и 2-3 на десниот со големина од 12-15 мм,ендометриумот веќе се здебелуваше,да напоменам овој месец сум со кломифен,среда сум повторно да видиме дали пукнале или ќе треба стоп инекција,предходниот месец не бев па па така крварев. Не е некоја крв на бришење и кафе и понекогаш по некој дамка на гаќите.
Девојки има ли некоја што во скоро време правела hsg на државно? Матичната ми кажа дека поради пандемијата не прават и ретко има термини.
I jas se mislam kade da ispitam se mislam ili na gak ili kaj Tolovski.Denes imam nekolku kafeavi kapki ama uste ne mi e probilo ubavo ciklusot.Planiram utre da se javam kaj maticnata da vidam sto ke mi kaze
Jas pravev vo septemvri, na GAK, dobro pominav. Do pred nekoj den koga sakav da odam ne rabotea ama bas od septemvri pocnaa, za sega dali rabotat ne znam ama bitrebalo.
A treba maticen da ti zakaze termin taka i na koj den od ciklus go pravese i za kolku vreme imase rezultati? Vo dilema sum za kaj Tolovski toj ne e ginekolog a neli treba da ima i ginekolog koga ke se izveduva postapkata???