1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Da mene maticen mi napravi upat, koga ke dobies treba da otides da ti otvorat istorija i da ti kazat na koj den da go napravis. Jas go pravev na 10ti den vo vtornik, posto pravat samo vo vtornik,sreda i cetvrtok. Sedimentacija treba da imas do 10 i cisti brisevi.
    Utroto kaj 7ipol treba da si na GAK, od tuka sestra ne odnese na radiologija, bevme tri toj den i zavrsivme site za pola cas.
    I jas se dvoumev megu GAK i Tolovski, ama ne se kaam sto otidov na drzavno, ubavo pominav i personalot se fini.
    Prednost kaj privatnite doktori e sto odma go kazuvaat rezultatot, nas ni go dadoa za dve nedeli ama ako gi prasas ke ti kazat usno dali kanalite se proodni ili ne.

2. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.845
    Допаѓања:
    7.133
    Јас сакам на гак. И така имаме доволно трошоци околу испитувањата.
    Само ме интересира дали некој во скоро време правел или матичната гледаше да ме откачи.

3. Angela*

Angela* Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    79
    Samo nesto ne mi e jasno koga ke go zemam upatot od maticnata pa togas treba da odam na gak tamu da mi otvorat istorija? I posle ciklus li treba da ispitam sedimentacija? I na denot na ispituvnjeto li se nosat brisevite i sedimentacijata ili koga se otvara istorijata? Te utepav od prasanja ama stvarno ne mi e jasno:(:(

4. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Mene iskreno mi otvori istorija vrabotena na GAK, jas koga otidov za snimanje togas odnesov brisevi i sedimentacija i upatot od maticen koj sto mi go vratija bidejki si napravile tamu upat samite. Sedimentacija ispitav koga mi bese pri kraj ciklusot i bese tocno 10.
    Koga treba da dobies ili vejke imas dobieno?

5. Angela*

Angela* Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    79
    Denes imam kafeav iscedok uste ne mi e probieno se nadevam do utre ke probie i vo plan mi e da otidam do maticnata za termin a brisevi imam praveno vo oktomvri ke vazat taka?

6. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Da ke vazat, ne treba da se postari od 6 meseci.

7. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.845
    Допаѓања:
    7.133
    Пиши дали матичната ќе ти закаже

8. Angela*

Angela* Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    79
    Da da obavezno

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Надја

Надја Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    42
    Здраво јас имав природна овулација и на преглед кај гинекологот виде убави фоликули и ми даде стоп инекција за да си ја пробаме среќата. Дали некоја од вас имала исто искуство, и кои симптоми ги имавте до моментот на тестот за бременост и за колку дена да го направам тестот? Дали 11 дена после инекцијата или повеќе дена да чекам до тестот? Денес ми е 10 ден од стоп инекцијата.

10. Blagica Petrova

Blagica Petrova Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2019
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    39
    Jas imam 3 stop ovitrele inekcii primano ama ne dobiv pozitivni vesti bidejki bev stimulirana so latrazol. A koga gi primav dokt mi ima kazano posle skoro 15 do 20 dena test

На Надја му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Надја

Надја Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    42
    Дали имаше болки во стомакот, мислам не се јаки болки повеќе нелагодност, подуеност, и јајниците ми реагираат како тапа болка, (не е на психичка база) ;)

На Blagica Petrova му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Blagica Petrova

Blagica Petrova Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2019
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    39
    Imav bukvalno se nagon na povrakanje dijarea bolka vo papokot se imav i sega se nadevam deka dogodina ke ja primam 4 stop inekcija

На Надја му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    633
    Жени, ги купив таблетите Флажил, не ми е јасно само како јас наеднаш 5 да ги испијам и толку завршува мојата терапија а мм по 2 наеднаш на ден 14 дена. Имате ли искуство? Пиела некоја флажил?

14. Надја

Надја Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    42
    Дајбоже овој пат да ти биде последен со бебуш во рацете(fingers)
    Голема е маката кога си во исчекување но на крај ќе се радуваме и на се ќе заборавиме. :hug:

На Blagica Petrova му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Ова на писмено ти го има напишано? Јас одамна пиев ама не беше вака. Да се консултираш со друг гинеколог или фармацевт?

16. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    633
    Да на рецепта, и ми кажа усно и реков ее како наеднаш, желудникот шо ке каже, ама рече нема да е проблем, ладно млеко да се напијам. И сеа не знам.

17. Надја

Надја Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    42
    Јас пиев за вагинална бактерија , пиев заедно со маж ми на 12ч. *1 10 дена незнам за таков начин на пиење јас сум мед. сестра и досега не сум слушнала така да се пие антибиотик. Дај препрашај си го докторот уште еднаш

18. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    1.596
    @Angela* Не ти треба упат за ХСГ оди директно на клиника на 3 спрат и они ќе ти креираат упат потребно ти е само да имаш брисеви не постари од 6 месеци , они таму ти зимаат крв за седиментација.Оди рано накај 7ипол за да ги начекаш докторите таму.

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Angela*

Angela* Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    79
    A treba da otidam od prv den koga ke mi dojde ciklus taka? Pa oni ke mi kazat na koj den da otidam da ispitame kanali i da proveram sedimentacija

20. Jeniffer

Jeniffer Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    И мојот гинеколог вака ми ги препиша. Јас 5 наеднаш, а партнерот 14 дена по 2 таблети

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.