Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.840
    Допаѓања:
    11.829
    А бе гадови! Ве читам и еден револт ми се создава, преголем!

Што треба да се случи за да луѓето си ја затнат муцката??!
    Колку интимна работа е имање деца! Треба ли во постела да ги викнеме да видат што правиме?? Серизно, така би им викала. Сакате да дојдете, да помогнете в кревет?
    Гадови безмозочни!

Кога ќе слушнат дека имам едно дете, велат со еден понизен тон (особено повозрасна генерација) "ајдеее, ќе даде Господ" :devil::devil::devil: па еве ми даде господ тикво една низаедна.
    Една друга пак, низ муабет ми вели: " колку има твоето" ѝ велам година и 9 месеци. "Кога второ?" Ѝ велам не знам, тоа не се планира.
    "Е па ајде таман е сега, нели гледаш дека сестра ти има 3 деца, колку е поинаку сигурно кај неа, бучно, а кај тебе е тивко со едно". :devil:
    И кај мене е бучно, ѝ велам, слушаме музика, играме.
    Упорна продолжува, "а бе да, ама друго е со 3. Кога ќе порасне тоа, ќе ти бара"
    Ѝ велам: ќе бара зш ќе слуша од околината дека го боцкаат, иначе нема. И се заќуте. Многу смирено го примив муабетов, ама после кога ми текна колку бедно звучи...

Дајте, кажувајте како да се справуваме со вакви луѓе, не се трпат. Коментираат сите и блиски, далечни, непобарани мислења. Нивното не е арогатно, така, а ако им се втурам, тогаш јас ќе бидам некултурна. :swear:

На Rubiii, Lavica2016 и MeowMeow им се допаѓа ова.
  2. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    632
    Жени, еве го резултатот за FSH немаа реагенси.. И пратив на докторката чекам да ми врате.. Шо ке кажете вие?

Прикачени фајлови:

3. skokotlivka83

skokotlivka83 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    286
    Читав некаде за испитување на Хепатит Би Ц и ХИВ кај железничар. Дали треба упат или само со л.карта

4. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    5.719
    Тсх ти е малце повисок, докторите го сакаат до 2.5 за забременување, се средува со терапија. Останатите ти се ок, ама без фсх не може да се види целата слика.

5. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    5.719
    Само лична карта.

6. skokotlivka83

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    286
    Да не знаеш од колку до колку работат?

7. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    5.719
    Мислам дека до 13ч земаат крв. Резултатите за два три саати се готови. Два пати сум била ептен се фини и брзо сум завршувала работа.

На skokotlivka83 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. skokotlivka83

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    286
    Ти благодарам многу :l: Maтичната ме препраќа во Јавно здравје , а знам дека тука сум читала дека имаат правено и во Железничар. Ми треба за ИВФ. Ќе ми го сметаат за валидно од таму , така?

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    5.719
    Да да, и ја за ивф правев. Најбрза варијанта ти е таму. На втори на шалтер плаќаш со лк, и после со потврдата се спушташ на први и ве боцкаат. Ајде нека е со лесно постапката!

На skokotlivka83 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.596
    Знам дека не му е правото место али не најдов соодветна тема . Некој ако ја знае процедурата за поврат на фраксипарини да ми каже. На првиот извештај од трансфузиолог наведено е дека треба да примам 7 али на вториот само да продолжам со терапија ,а не е наведено колку и за тоа да не прават проблем да одам да ми допише.

11. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    1.753
    Јас имав ситуација една на работа од колешка на возраст околу 45 години. Имено јас сум голем љубител на животни и често волонтирам, помагам згрижувам и со еден од колегиве почнавме да дискутираме каде ќе одиме на планина тој викенд со кучињата кога "госпожава" ми се обраќа со ајде ма доста идеш шеташ кучиња оди раѓај деца!!
    Само и се обратив со нагласок прв и последен пат да ми каже такво нешто, а дури не чуствуваше ни вина па не се ни извини.
    Тие се фази во животот ајде кога ќе те мажиме, и кога ќе се омажиш ајде кога деца :D

12. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    3.305
    Ауу кучиња им се болна точка :rofl:Имам 4 мои кучиња и обавезно уште едно од улица згрижено до вдомување. Ги шетаме со мајка ми и една комшика и вика за мене "Абре нека се батали од кучињава, деца нека раѓа" и мајка ми и вика ти на ќерка ти и кажа кога да роди или она кога сакаше. И оваа хехехе кисело

На MeowMeow и januari19 им се допаѓа ова.
  13. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    1.753
    Да обично тоа се луѓе гневни кон светот се им смета од животни до луѓе, па успеа од нигде никаде и мене да ме нападне дека повеќе сум мислела на животни него на деца(facepalm)
    За жал ова е Македонија се поретко се гледа во сопственикот двор почесто во туѓиот.

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Shekjer

Shekjer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    734
    Што се тиче таа тема и прашања, секогаш идам со подпрашање за нив:
    Ќе ви се смени ли на вас нешто во животот кога јас ќе имам деца и ако добиете одговор зошто до сега немам?
    Пали увек]:)(mooning)

На безобразни прашања само ист Feedback!

На Thinkerbell., elimkd, Angela* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Blagica Petrova

Blagica Petrova Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2019
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    39
    Zdravo devojki denes mi e 18 den od ciklus imam mnogy akni na bradada izlezeno do sega ne sum imala tolku mnogu a kalendarorot pokazuva ovulacuja dali znaete sto znacat aknite vo sredina na ciklus inaky na 32 dena mi doagja

16. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    1.215
    Штом си со хормони хаос најпрвин да си отидеш на ендокринолог. Јас со тие хормони водам битка 5 години, ти препорачувам да си отидеш до кај Др. Бранкица Крстевска во Срце ( приватно) или на клиника ендокринологија

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  17. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    7.027
    Веќе 10 години сум на ендокринологија. Прв пат кога гинекологот ми дијагностицирање ПЦОС.
    Редовно земам терапија а овулации скоро и да немам. Кај Ивица Смоковски сум пред тоа бев кај Перцан.

18. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    1.215
    Јас сите ги прошетав со патофиза почнав на ендо завршив. Само жалам што порано не отидов кај Бранкица, таа докторка кај мене го откри проблемот сега сум кај Катерина Адамова и она за мене е врв од доктор... Единствената докторка што ми рече ( ти додека не останеш бремена јас не те пуштам ) а тоа многу ми значи.

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ane1988

Ane1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    474
    Оди нека ти допишат зашто мора да е наведено бројка
    п.с правата тема е ,,димери во бременост,,

20. Suze18992