Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.866
    Допаѓања:
    8.261
    A amh isto na tret den se ispituva ili moze bilo koj den od ciklus?

2. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    1.753
    Moze bilo koj den od ciklus.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  3. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    7.027
    Колку ти е ФСХ?

4. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    7.027
    Со овие вредности на ФСХ имаше ли овулации?
    Вака ваучер само со донирани одобруваат?

5. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    5.719
    Имав редовни овулации. Мене со молба еден ваучер ми одобрија со сопствени јк, а останатите постапки ги правев приватно.

На tina2018, fana и H.VAGA им се допаѓа ова.
  6. Lina778

Lina778 Нов член

Се зачлени на:
    16 декември 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    12
    Ве следам веќе некое време и душа ми се кине коа ќе прочитам како се однесуваат луѓе и напињаат за тоа „кога ќе имаш деца“... Како да е нивна работа... Баш целосно ја разбирам ситуацијата бидејки ги поминувам редовно овие моменти како тазе мажена, то ест тазе мета за замарање. И нешто што најмногу ми функционирало е да им се смеам уште повеќе без да ги изрецкам нешто посебно и да им викам дека кучиња и мачки сакам да чувам и ќе ги шетам во колички и ќе им ставам капчиња и алишта бидејки сите знаат дека сакам многу животни. Одма се палат, се шлогираат и почнуваат со изјави од типот на - ти не си нормалнаааааа, куче ли дете ееее, како такаа аууу - и слично паѓање во несвест, а ја само си се смеам пошто не планирам да им се нервирам на глупите изјави како што се нервирав некое време. Старски муабети еј... Ич да не трошите ни една секунда во замарање! Кај на луѓе им е тешко, уште фали некои паметњаковци да трубат!

На Kikikikiri0405, Anturium, princess5 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Nikolina35

Nikolina35 Популарен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.046
    Читам правите муабет за фсх, какво искуството имате со ниско фсх? Дали лесно се средува со стимулации? Кај мене амх е добро 2,59 ама фсх е 0,010 а лх 0,13.

Подадов документи за ваучер, чекам одговор па ќе ви се придружам кај и да е во вештачко и овде. Наредно дај боже во труднички да пишуваме.

На tina2018 и elenaklasik им се допаѓа ова.
  8. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.840
    Допаѓања:
    11.829
    Среќно и успешно да биде!
    Сега си на пат кон целта, само одлучно, истрајно, со љубов, ќе си дојде бебенце. Оваа година ќе биде твоја :sun:

На H.VAGA и Nikolina35 им се допаѓа ова.
  9. Nikolina35

Nikolina35 Популарен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.046
    Матичната ми рече само бог да ти помогне ти трудна да останеш, специјалистот рече нека не к.. ња таа и само упати нек пишуе ај. Кој е у право ќе видиме.

Дај боже сите нареднава година да се израдуваме :hug::*

На BelataMasai, Lina-Detelina, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.840
    Допаѓања:
    11.829
    На матичната Бог да ѝ помогне во паметот. Ти знаеш на каков пат, што сакаш, те води специјалист и нема откажување. Ќе успееш!

На Nikolina35 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.866
    Допаѓања:
    8.261
    Posledniot pat mi bese 10 a LH 8 ... a mi e bil i 8 no LH mi bese povisoka od FSH togas

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.866
    Допаѓања:
    8.261
    Da ti kazam i jas prestanav da se zamaram, jas ne sum mazena no si planirame bebe so partnerot i probuvame da dojdeme do taa cel. Mene samo me davat ajde koga ke se mazis treba da ragas deca. I ednas prsnav pred edna od tetkive moi i im rekov jas ne se mazam i ne planiram da stanuvam majka. Tolku neubavo im padna sto od togas nikogas ne ja otvorija temata. Lugeto vo mk ziveat vo kameno doba za tie raboti , ako ne si mazena ajde koga ke se mazis,koga ke se mazis ajde koga bebe, koga ke rodis ke pocnat ajde koga vtoro. Na tie muabeti nikogas ne im e dosta. Taka da ne vredi da se trosat nervite za takvi luge. Ednostavno ke gi iskulirame i tolku.

На Lina778 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lina778

Lina778 Нов член

Се зачлени на:
    16 декември 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    12
    Точно така, убаво си им кажала. Не е дека луѓето имаат лоши намери ама без осет се однесуваат, баш како од камено доба :?: А уствари најбитно е ти и партнерот како сакате да си терате и што ве прави среќни тоа да си правите :sun:

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.604
    Ова е најубавото нешто што го имам прочитано деновиве.

Screenshot_20211217-002900_Chrome.jpg

На Kikikikiri0405, Dancewere, IRBBB и 7 други им се допаѓа ова.
  15. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.840
    Допаѓања:
    11.829
    А да знаеш како прават кога ќе слушнат дека во бракот има само едно дете! Како ниедно. Трагедија муабет. Грозни се значи.
    Никогаш не сум изреагирала или помислила како е "неубаво" кај парови со едно дете, не ги гледам така ко жални. Едноставно немам таква мисла и ослободена сум од тоа. А кај нас те сожалуваат, според нивното сфаќање тоа е тажно и празно во нивни очи. Немам збор која бедотија од луѓе. Не им барам да ми го живеат мојов живот, дури ни чувствено.

Сега ги разбирам некои жени кога ќе почнеа да се правдаат зашто имаат едно дете. Се прашував зошто така, кога не им направив јас таков муабет, не мислам јас така, а тие за да се одбранат можда од старт. Само се браниме едни од други. Животите си ги преземаме и живееме. Предебилно

На Lavica2016, princess5 и Lina778 им се допаѓа ова.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Искуства со streptococcus agalactiae? Дали ова значи дека треба да паузираме со обиди додека се излечи? Чекам одговор од докторката ама би сакала да прочитам искуства.

17. Lina778

Lina778 Нов член

Се зачлени на:
    16 декември 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    12
    Да, се активира одбранбен механизам и од старт почнуваат да се правдаат бидејки си проживеале веќе лоши ситуации, што е многу жално. Треба да се свртиш и да им речеш да си ги гледаат нивните деца и да не берат гајле многу за останатите, има кој да мисли на нив. Или оној муабет - себична си ако немаш деца/ ако имаш едно дете :^) Свашта... Никој не треба да дојде до ситуација да се правда дали сака едно, ниедно или цел фудбалски тим. Само тука се осудува кој каков избор прави, колку деца има/нема, дали се мажела рано/касно/не се мажела и се замараат за туѓи животи...најверојатно пошто нивните им се екстремно досадни.

На Ceneva и elenaklasik им се допаѓа ова.
  18. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.394
    Допаѓања:
    14.229
    За жал коментарите од страна нема никогаш да престанат.

Дури јас во период во кој не пробувавме воопшто за бебе и кога ќе ме прашаа ми ствараа таква фрустрација , од каде знаат тие дали ние имаме некој проблем или дали пробувавме или не совеста им е 0 дојдов во момент да кажам дека не пробувавме воопшто моментално за да престанат да прашуваат .. страшни се коментарите и можам да замислам како може да повредат некој кој пробува подолг период :|

На princess5 и Arjanit2021 им се допаѓа ова.
  19. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.296
    Допаѓања:
    11.656
    Секогаш ќе постојат коментари и wannabe стручњаци од страна за било која тема не само за оваа. Јесте дека прават дополнителен притисок коментарите “ајде годинките си врват; не младееш..“ и тн и тн. ама се трудам да се водам според она клишето “ќе се случи кога треба да се случи“ оти е и стварно така.

Не ги прочитав сите 2764 страни, ама прочитав бааги од вас и жал ми е што и покрај се' многупати сте во ситуација каде што треба да се 'правдате' на комшиката, золвата, етрвата, свекрвата зошто немате дете, зошто имате едно, зошто имате три деца.. или пак зошто имате две деца и едно куче. Сум била во слични ситуации и знам која фрустрација и богами гнев може да се јави.

Сигурно има одговор на моето прашање низ темата, а и сигурно е глупаво што дури ми е срам :sweat:. Гуглав ама не дојдов до конкретен одговор... Она што сакав да знам е дали овулацијата настапува токму тогаш, тој ден, кога се јавува тој проѕирен растеглив исцедок? Дали тој е тој ден кога мора да имам однос?

Не се обидуваме долго време, можеби некои 5-6 месеци, за овулацијата секогаш се ориентирав според апликацијата на телефонот, бев сигурна дека е точна.... Сите обиди до сега ми се неуспешни. Минатиот месец таман зедов тест за овулација, знаев и кога овулирам и таман да се впуштиме во акција... ковид! Ајде рековме ќе скокнеме, не е момент, ќе се стрпиме... Помина и тоа и овој месец поработивме на случајот.. ама не знам дали го потрефив момент. Значи имавме односи 2-3 дена пред јајце исцедокот, и на денот на исцедокот. Го потрефив ли моментот, подранив ли задоцнив ли? Се надевам ме рабравте и покрај конфузниов текст, ако не е за овде прашањето слободно избришете. Фала :f:

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    1.859
    Јас имав 3 месеци ја лечев досадна е тешко се остранува,пиев панцев не ја излеков,потоа пиев сумамед 2 дози и многу витамини,вагиналети незнам како се викаја 12 беа плус пробиотик вагиналети про баланс и вагиналети од кантарион ставав,и мажот ми пиеше антибиотик,односи само со кондом немавме незаштитени односи и паузиравме додека не ја излечивме.Матичната на мене ми рече најдобро е да имам чисти брисеви за недај боже да имам проблеми во бременост.

На fana и Jana06 им се допаѓа ова.