1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. BelataMasai

BelataMasai Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2019
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.083
    A estradiolot kolku ti e?
    Obicno visok estradiol dava nizok fsh

2. Nikolina35

Nikolina35 Популарен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.046
    Незнам колку беше, ама низок беше и тој, сите ми се ниски хормони....Имам проблем со хипофизата.

3. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.975
    Допаѓања:
    34.636
    За хормоните најдобро да закажеш на ендокринологија кај Катерина Адамова...

На Nikolina35 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.564
    Жени испитував хормони на трет и 14 ден од циклус дефинитивно пробелмот ми е во естрогенот( Премногу ми е низок околу 20-22) затоа и ми доцни и немам овулации:( фсх и лх се покачуваат што е добро.
    Ве молам искуство како да го покачам докторката ми даде Инозитол и фолна…
    Јас на своја рака пијам чај од црвена детелина и анасон,ама ништо друго конкретно не најдов на нет за оваа проблематика.
    Строго одбивам хормонална терапија

5. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Пробај мака во прав или капсули.
    https://natural-fertility-info.com/maca

6. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    20.092
    Причини за намален естроген може да има повеќе. Од искуство на моја блиска особа да знаеш само дека покрај другото естрадиолот може да се намали и од недоволно јадење (или опседнатост со храна и следствено исклучување на цела група на хранливи материи), интензивно вежбање, ако имаш мн малку масно ткиво, мн ниска телесна тежина итн. А циклус имаш редовен? Си пишала дека ти доцни. На колку време во просек ти доаѓа?

7. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    697
    Zdravo izvini moze da mi kazes za sto tocno e maca vo prav

8. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.564
    @MarijaMi90 Па во просек на два месеци ми доаѓа и мислам дека ќе експлодирам може да ми е од интензивното вежбање последнава година го сменив начинот на исхрана и живот. Ама јас и секако страдам од пцос…
    Само не ми е јасно како од сите хормонални пореметувања.баш овој сега ми е низок мислев е тестостеронот правев и глукоза толеранс се е во ред. Неможам да најдам алтернативи други ако има некоја со сличен статус нека сподели.:|

9. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    20.092
    Хормоните се мн комплексна работа и се ова се само претпоставки, се разбира дека не мора тука да лежи проблемот. Но, со сигурност еден од факторите за намалување на естроген може да биде претераното вежбање и рестрикцијата на исхрана. Малку е контрадикторно, зошто за Пцос се препорачува намалување на тежината, ако имап вишок килограми, одбегнување на благо и тестенини, но гледај што и да правиш да биде без претерување. Немаше да ти го кажувам ова да не се уверев сама преку пример на блиска личност. Сепак 20 и не е така малку, може е моментална состојба. Само припази си на ова што ти го спомнав. Подобро некои полесни вежби, јога или пешачење итн. И мене ако ме слушаш не исклучувај целосно јаглехидрати и скроб, внесувај ги преку некои поздрави варијанти како пример манџи, кафеав ориз итн

На Babyby му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.596
    Се мислев дали да го пишам ова ... За тие што планирате прва бременост превентивно за да не доживеете на прв преглед докторката да ви каже ова ќе биде убава бременост и на 2 скрининг да ви кажат жал ми е бебето не е живо покрај нели микробиолошки брисеви и пап направете си 4Д ехо неколку дена пред да добиете за да се исклучи можноста за постоење на септум (преграда) на матката и генетски мутации.
    4Д ехо јас правев пред еден месец во Ремедика кај Петановски платив 5700 ден, генетски мутации се испитуваат на Трансфузија со упат од матичен е 1250 ден , во МАНУ е 450 ден се прават и на институт за имунологија таму не ја знам цената. Подобро дајте ги овие пари однапред и елиминирајте ги шансите за абортус однапред отколку ја доживеете болката за изгубено дете.

На An angel и Lady Leona им се допаѓа ова.
  11. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    1.859
    Не си во право и покрај сите испитувања кај незнам колку доктори посетено,правено хсг не покажа дека имам септум на матка од 2,5см и имав два спонтани,тек кога се одлучив за хистероскопија увидоа дека имам септум,колку сакаш прави испитувања се направи не мора да значи дека нема да имаш спонтан.

12. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.596
    ХСГ може и да не покаже затоа пишав 4Д ехо, секако дека секогаш ќе постојат можности за абортус јас ги пишав овие 2 можности да се елиминираат затоа што нашиве доктори бараат да се испитаат откако ќе доживееш повеќе абортуси

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.173
    Допаѓања:
    107.271
    Уште еден месец у канта, тоа е. Не успеавме ни терминот за спермограм да го фатиме, на мм татко му почина и не сакав да го притискам. Добив со 3 дена доцнење, никад досега не ми се десило волку доцнење освен еднаш после пораѓај кога 2 недели ми доцнеше. ВО стомак се надув, апетит еден за кисело, абе страшно, гасови, гасови... Ај не си напрај филм да те видам и не мисли.

Како успевате да не мислите на тоа кога идат деновите? Како? Ќе пукнам. Еве овој месец, како да не мислам, не ми е јасно. Кога ќе ми речат Ќе биде, само опушти се ти, ќе биде. Како оди тоа опуштањето? Како да го исклучам мозокот да не мисли на таа тема. Не знам начин ете, може јас претерувам ама не успевам да не мислам на тоа. На ум сум и доктор да сменам, ама сакам некој што ќе ми објасни убаво, да не го прашувам за секое едно, сакам кога одам да ме гледа да ми каже што видел а не од пред 8г да имам слепен јајник и да не знам за тоа, он видел и тогаш се обидувавме 2ипол години и ниеднаш не ми спомнал. Не знам, може се потресувам и јас многу. Нека поминат празниците ќе одам и кај урологот и тоа да го средам, средив скоро се што би можело да е пречка, почнувајќи од губење 25 кила па до ете да ги средам проблемите со бешиката.

14. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    1.499
    Немам искуства , Според антибиограм што АБ ќе пиеѕе со мт? Или само вагиналети ?

15. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    На кратко, маката е зеленчук, адаптоген, ги регулира хормоните во организмот, без самата да содржи хормони. Најдобро е да се користи желатинизирана мака и да се почне со мала доза, која постепено се зголемува до постигнување на саканите ефекти. За поподробно кликни на линкот од претходниот пост.

На Megimeow му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Треба амоксиклав да пијам 10 дена, а мм ништо. Колку што сфатив не е сексуално пренослива ама ни рече да паузираме со правење дете за да се излечи прво.

17. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    552
    LH na 14ti den e 20,sto znaci toa?

18. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    632
    Жени, со оглед на тоа дека пиевме со мм Флажил, и бидејќи е антибиотик, дали може да претставува проблем за овулација овој месец, 9ти ден од циклус ми е и се мислам..

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.908
    Допаѓања:
    116.711
    Не.

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    7.027
    Некаде низ темата сретнав дека за хсг не треба упат од матичен.
    Може ли само со чисти брисеви да одам на гак?