Мила само храбро, чекор по чекор, марас да бидес силна, колку мозес толку, стреми се кон правимна исхрана, и се ке биде во ред, еден ден ке дочекас а тоа со мислите сто не си опустена...и за тоа не се секирај, времето ке си го направи своето, од ова чекање ке отрнес и на тоа, и нема ни да бидес свесна кога ке се опустис, барем со мене тоа е случај! Смачено ми е од чекање две години, и доктори и инвитра и постојано бев по болници по доктори и нисто не успеа, и на крај кога кренав раце и кога не се надевав и не очекував и кога не работевме на случај, ете си бидна(за зал спонтан имав) ама не ни знаев дека су бремена засто стварно не ни помислував на бебе тој месец! ете пример дека Господ кога ке казе тогас ке биде, дзабе доктори и форсирања! така да биди опустена и чекор по чекор прави си испитувања, мозеби е се во ред и во медјувреме само ке си дојде бебето, еден ден ке видис две цртки! стресот е главна пречка и најголем непријател! ете ја минатиот месец бев на гинеколог да казам дека сакам пак инсеминација или инвитро, дека несакам да цекам и знаес сто ми рече?! бидејки се е во ред подобро да чекам засто поголеми се сансите,ОТИ со вестачки оплодувања се прави само стрес, нели во исчекување е секоја зена, нормално дека тоа е некој вид на стрес! и така да ресивме да си чекаме природно па со Господ напред! а мозеби и ке се предомислам у медјувреме) ама не би требало! а тие испитувања се зива глоба у смисол за пари...не разбираат колку болка има во нас, туку врз таа болка градат салда на своите сметки! срамота, ама Господ се гледа! те поздравувам, ти посакувам побрзо да отидес у труднички муабети и само храбро, не си сама, не има усте тука како тебе!
слими претходно прочитав дека и примолут си пиела а пак си бремена можеш подетално да ми објасниш како почна се што ти кажа првиот пак кога беше на гинеколог и слично јас имам искуство ми кажуват гледаме нешто но хцг не се зголемува што сум многу исплашена..
daj kazete mi elelle ke zbesnam ocekuvav ovoj mec d aostanam ama dobiv vejke gubam nadez na deckomi mu najdoa nekoa infekcija i ni dado da pieme citeral i ni rekoa dek ake mozeme ama nisto uf daj kazete kaj d aodam kaj da pobaram pomos
Леле ецапареца ме потсети на моите кукања и кога само се жалев и кога паднав и во депресија зашто не можам да забременим.Така е све вистино, јас овиј месец имав други обврски не се змарав за бременост дали ќе биде или не.И кога рачунаше гинекологот изгледа сум имал овулација пред да добијам сиклусот затоа кога ми каснеше една недела тестот ми беше негативен и на ехо не се гледаше ништо.После пиев прималут нор хормони за да добијам зашто во последно време од ПЦО имав и нередовна менструација.И кога ги завршив гледам не сум добила и веднаш кај гинекологот да го прашам што имам секаква лоша мисла ми поминуваше низ глава ама дека сум забременила никогаш тоа.Ама кога ми соопшти докторот дека сум бремена не можев да поверувам плачев како дете ама ете се случи чудо и за мене така верувам дека ќе биде и за вас.Кога најмалку очекуваш тогаш ќе биде, и не гледајте само плодни денови зашто никогаш не се знае кога имаш овулација и можност да забремениш. Поздрав и се надевам дека сите ќе дочеката ваква радост како јас што поскоро
Многу ти благодарам мила, Се надевам дека во најскоро време и ти и сите други ќе се радувате со бебе Јас минатата година пиев кломифен две месеци имав овулација и фоликули ама не бидна.Еве сега ништо не сум употребил и без да очекувам сум забременил.Јас се подготвував после нова година да направам проодност на каналите зашто само тоа немам испитано и све друго беше во ред немаше некоја пречка..И мој совет е ако немате некоја дијагноза опуштете водете лубов и не употребувајте ништо хормони зашто од тие нема ајр потешко ќе ви биде ќе имате други последици. Поздрав и се надевам дека што поскоро ќе се радувате и вие
Овој месец ќе биде последен Лори, главата горе и ќе видиш дека веќе нема да добиеш. Ти си храбра и оваа ќе го пребродиш знам овие денови ти се најтешки од лично искуство зборувам ама после гледај секој втор ден да имате односи и не гледај на плодни денови секој ден може да биде плоден никогаш не се знае.И опушти не мисли на оваа најди си некој хоби или друга преукупација и ќе видиш ќе успееш јас силно верувам во тоа и ти ќе се радуваш многу брзо
Загриженоста и прашањата милион во глава се нормални кога не фаќа повеќе од 1 год, и она што виси над глава "што ме чека...? " Само да ти кажам мој совет -чекор по чекор, ден за ден, имаш пред тебе бааги пред да мислиш за ИВФ. Само на едно прашање да ти одговорам, сите документи кога се спремаат за преку фондот испитувањата треба да се 6 месеци стари САМО не се повторува никогаш ХСГ(каналите) тоа испитување ти стои без разлика кога си го направила а дали на приватно или државно не те ограничиува фондот кај сакаш прави ги сите испитувањата, само ХСГ-то нема да треба да го повториш еднаш се прави Среќно и чекор по чекор
Девојки и јас сеуште не сум добила еве денес 33 ден од последна менструација незнам веке до кога да чекам .. незнам кога е вистински момент за да направам тест и да показе точно или пак негативен ве бакнувам
Никогаш не се знае со тестовите зависи кога си имал овулациј и кога си можела да забремениш.Еве пример јас направив тест после една недела и излезе негативен зашто сум забременила пред да добијам менструација ми потврди докторот кога ме погледна во ехо.Затоа почекај ако не добијеш уште некој ден оди да те прегледа гинеколог.Се надевам дека си забременила. Поздрав
лори и јас мислам дека овој месец ќе ти биде последен немој да се разочауваш...види ја слими каков борец беше па и ецапереца исто...мора да се издржи! нема друга опција! ајде пуштајте ми среќа мене... пред некој ден напишав дека треба да НЕдобијам во понеделник, ама денот Д бил недела...а симптоми немам можеби е од настинката, а може е и од нешто поубаво ве поздравувам и ви посакувам убава вечер. врменцево е само за гушкање, кој може, нека го искористи максимално
Немам друг избор освен да чекам и ке си чекам и чекам надежта последна умира ама мене веке градите ме болат имам некоја нелагодност како тапа болка во пределот на јајниците ми се јаде повеке благо и мм ме зафркава ааа можно е да се фатило па ке видиме
slimii cestitki so lesno da si iznosis bremenosta i lesna noga za nas drugite mnoguu mi e milooooooo i taka borec i pozitivno kako tebe i ke bide ke bide cudo za site nass
Драги феминки и јас очекувам да НЕдобијам околу трети декември држете среќа убави два фоликули имав овај месец,бев кај матичниот гинеколог рече дека се убаво изгледа фоликулите пукнаа,хормоните ми се во ред па сега што е Божја воља тоа нека биде Убав период е ова за забременување да се израдуваме сите пред доаѓањето на Новата година
Devojki ajde pomagajte od sto moze tolku da mi kasni, minatmesec dobiiv na 17 a sega uste nikako da dobijam a pijam antibiotik moze e od toa ama nikogas ne mi kasnelo kako do sega. i drugi pati sum piela antibiotik, napraviv test vcera negativen e a uste ne dobivam, a bas trebase da posle dobieno da ispitam hormoni, i sega sto da pravam? (
pepapa srcka toa moze da ti e od stres nervoza ili vospaleni jajnici i mene mi kasnese po 2mec pa posle ke dobiev pa €posle pak mi kasnese i bev na ginikolog i mi rekoa dek aod stres da e moze od nervoza i mi dadoa da pijam nekoja apcinja ne se sekavam kako se vika za provokacija da dobijam zatoa najdobro e da si odis na ginikolog...
Dobiv vecerva :'( sega drug problem treba da ispitam hormoni vo sreda na 3 den a vo sreda e den na drvoto, sto ako ne rabotat, ke moze li da ispitam na cetvrti den ili ne e isto, neznam kako odat tie raboti..