Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    1.859
    Во 5 часа разлика е направен.Направив уште еден поради почнаа болки многу од десна страна а и рано го направив првиот,најчесто ги правам кај 4-5 а тој во 1 го направив.

2. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    760
    Девојки лавици:l: Моето патешествие почна пред две и пол години со вонматерична бременост, отстранет јајовод, разочарување и црни мисли, не можам ни да ви опишам. Одново пробувавме и не и не и не. Направив ХСГ, резултатите не беа најсјајни, се откажав тотално и кога конечно собрав храброст и се помирив да почнам да собирам документи за ин витро, се случи чудото. Моите две цртки, моето rainbow baby е на пат:) Силна верба имајте, најголема поддршка од мене за сите идни мами, сите ќе се радувате со две цртки, најсилно верувам во тоа!!!:hug::hug::hug:

На LittleObe1, Lina-Detelina, Anna82 и 35 други им се допаѓа ова.
  3. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.043
    Допаѓања:
    6.443
    Голема разлика во бојата за само 5 часа, ти благодарам, да си знам и јас веќе да правам по 2 на ден

На Miy3 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  4. TheDogLover

TheDogLover Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    258
    Женски, на 31.12 добив на 06.01 ми заврши. Овој ми е така поредовен циклус претходните ми беа измешани. Порачав од лентите за овулација од Али експрес, вчера прв пат пробав ништо немаше сега како да ѕирка бледа ептен линија една или халуцинирам незнам искрено. Прашањето ми е следно, што мислите кога е најдобро да се тестираш, јас и вчера и денес во 21ч. Дали од утре да почнам и по 2 пати дневно или рано е? Појма немам и кога би била овулацијата месецов ако воопшто и ја имам, а дај боже да ја имам :inlove:

Ве гушкам сите и годинава нека почне со убаво, не само жар цртки на тестовите за овулација него и на тие за бебушка:hug:

Прикачени фајлови:

5. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.043
    Допаѓања:
    6.443
    Рано ти е за тестирање. Јас најчесто почнувам на 10ти ден од последна менс, ама мене овулацијата ми е порано, на 12-15 ден најчесто. Ако сакаш продолжи си сега еднаш дневно, па ќе видиш како станува се потемна и така одприлика ќе знаеш кога ти се ближи

Сега видов дека имаме исти тест кој резултатот се чита до 10 мин. По колку минути ти е овој резултат? Обично кај мене е секогаш вака бледо, па од 8 до 10 минути се затемнува

6. Sakura

Sakura Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2021
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    77
    Здраво девојки, и јас да се приклучам овде. Последна менструација добив на 29ти декември, а немам редовен циклус, некогаш трае 28 дена, некогаш и до 35. Има ли шанси за бременост десетина дена после добивање или е премногу рано? :(
    ММ не е дома поради работа и овој месец ќе си ги пропуштиме најплодните денови според апликацијата (11ти до 17ти јануари).
    Инаку последен однос ни беше на 7ми, и од тогаш осеќам тапа болка во јајниците и кај матката некако чудно како боцкање, гребење и имам подуен стомак.

7. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    1.859
    Денес бев на гинеколог имам два фолекула убави еден во левиот друг во десниот сеуште не се пукнати за два три дена најсила треба да пукнат,Четврток сум повторно да провериме дали пукнале.:inlove::inlove:

На Angella7, blablaabla и Mrs.Sofija им се допаѓа ова.
  8. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    184
    Zenski vo petok bev na ginekolog no seuste nemav folikul. Posledna menstruacija mi bese 26.12.2021, a testot za ovulacija mi e vakov denes nekako mi se gleda kasno ovoj mesec ovulacijata, sto mislite seuste e rano bidejki mi e bleda linijata ili ‍♀️ Blagodaram

Прикачени фајлови:

9. Mimi2825

Mimi2825 Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    27
    Направи повторно утре. Линиите треба да ти се подеднакво исто обоени за позитивен тест.

На Miy3 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.523
    Допаѓања:
    8.130
    Девојки здраво, за покачен пролактин 32 ми даде гинекологот бромергон половина сабајле половина навечер.
    Дали некоја ја применувала истава шема или да се консултирам најдобро со ендокринолог..?

11. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    1.651
    Јас пиев вака 10 дена, па контрола. Кај мене немаа ефект, плус ми беа многу тешки за пиење. По консултација со ендокринолог ги сменивме со достинекс и со нив регулиравме пролактин. Ама ова е лично за мене, кај многу жени се има покажано како ефикасен бромергонот, така да послушај го гин. па ќе видиш како ти делува.

На Doktor F му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.467
    Допаѓања:
    21.007
    Јас пијам Бромергон, даден ми е од ендокринолог, 37 ми беше Пролактинот пред неполн месец. Почнав со 1/4 еднаш дневно - 5 дена, па два пати дневно - 5 дена, па по 1/2, па на крај цело.

Индивидуално е каква шема ќе добиеш за пиење, обично се почнува со мала доза па се накачува зошто се тешки за пиење. Мене лично уште знае да ми се гади од нив, а ги пијам скоро еден месец.

13. skokotlivka83

skokotlivka83 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    286
    При брисеви ми открија стрептокока. Освен антибиотик амоксиклав на кој сум алергична , што ми предглагате на природна база?

14. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Ne moze streptokoka prirodno da se leci.(NIEDNA ne se leci prirodno). Napravi si antibiogram i vidi koja druga mozes da go koristis osven amoksiklavot. Ostavi gi prirodnite lekovi za bakterii, nema efekt

На skokotlivka83 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.919
    Допаѓања:
    116.770
    Не може да се лечи природно. За бактерија мора антибитик.

16. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.523
    Допаѓања:
    8.130
    И партнерот мора да прима терапија, а во однос на лекување има и замена за алергични на амоксиклав, меѓутоа најдобро антибиограм.

17. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Jas sega imav enterokoka koja nalikuva na streptokoka, i dokrotot mi rece deka ne e seksualno prenosliva bakteria i deka partnerot nema potreba da pie antibjotik. Samo jas. Mi napravija antibiogram i pijam amoksiklav

18. skokotlivka83

skokotlivka83 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    286
    гинекологот ми предложи октанисепт вагинално и после пробиотик вагиналети

19. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.523
    Допаѓања:
    8.130
    Октанисепт гел или спреј не се баш делотворни за бактериски инфекции исто и пробиотици.
    Побарај си и второ мислење.

20. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    I jas ti predlozim vtoro mislenie. Streptokoka bez antibiotik tesko deka moze da se leci. Jaka bakteria e