Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. medena147

medena147 Популарен член

Во 5 часа разлика е направен.Направив уште еден поради почнаа болки многу од десна страна а и рано го направив првиот,најчесто ги правам кај 4-5 а тој во 1 го направив.

2. emche05

emche05 Истакнат член

Девојки лавици:l: Моето патешествие почна пред две и пол години со вонматерична бременост, отстранет јајовод, разочарување и црни мисли, не можам ни да ви опишам. Одново пробувавме и не и не и не. Направив ХСГ, резултатите не беа најсјајни, се откажав тотално и кога конечно собрав храброст и се помирив да почнам да собирам документи за ин витро, се случи чудото. Моите две цртки, моето rainbow baby е на пат:) Силна верба имајте, најголема поддршка од мене за сите идни мами, сите ќе се радувате со две цртки, најсилно верувам во тоа!!!:hug::hug::hug:

3. Anturium

Anturium Популарен член

Голема разлика во бојата за само 5 часа, ти благодарам, да си знам и јас веќе да правам по 2 на ден

Miy3 and Снегулк@23 like this.
  4. TheDogLover

TheDogLover Истакнат член

Женски, на 31.12 добив на 06.01 ми заврши. Овој ми е така поредовен циклус претходните ми беа измешани. Порачав од лентите за овулација од Али експрес, вчера прв пат пробав ништо немаше сега како да ѕирка бледа ептен линија една или халуцинирам незнам искрено. Прашањето ми е следно, што мислите кога е најдобро да се тестираш, јас и вчера и денес во 21ч. Дали од утре да почнам и по 2 пати дневно или рано е? Појма немам и кога би била овулацијата месецов ако воопшто и ја имам, а дај боже да ја имам :inlove:

Ве гушкам сите и годинава нека почне со убаво, не само жар цртки на тестовите за овулација него и на тие за бебушка:hug:

Attached Files:

5. Anturium

Anturium Популарен член

Рано ти е за тестирање. Јас најчесто почнувам на 10ти ден од последна менс, ама мене овулацијата ми е порано, на 12-15 ден најчесто. Ако сакаш продолжи си сега еднаш дневно, па ќе видиш како станува се потемна и така одприлика ќе знаеш кога ти се ближи

Сега видов дека имаме исти тест кој резултатот се чита до 10 мин. По колку минути ти е овој резултат? Обично кај мене е секогаш вака бледо, па од 8 до 10 минути се затемнува

6. Sakura

Sakura Активен член

Здраво девојки, и јас да се приклучам овде. Последна менструација добив на 29ти декември, а немам редовен циклус, некогаш трае 28 дена, некогаш и до 35. Има ли шанси за бременост десетина дена после добивање или е премногу рано? :(
    ММ не е дома поради работа и овој месец ќе си ги пропуштиме најплодните денови според апликацијата (11ти до 17ти јануари).
    Инаку последен однос ни беше на 7ми, и од тогаш осеќам тапа болка во јајниците и кај матката некако чудно како боцкање, гребење и имам подуен стомак.

7. medena147

medena147 Популарен член

Денес бев на гинеколог имам два фолекула убави еден во левиот друг во десниот сеуште не се пукнати за два три дена најсила треба да пукнат,Четврток сум повторно да провериме дали пукнале.:inlove::inlove:

Angella7, blablaabla and Mrs.Sofija like this.
  8. Miy3

Miy3 Истакнат член

Zenski vo petok bev na ginekolog no seuste nemav folikul. Posledna menstruacija mi bese 26.12.2021, a testot za ovulacija mi e vakov denes nekako mi se gleda kasno ovoj mesec ovulacijata, sto mislite seuste e rano bidejki mi e bleda linijata ili ‍♀️ Blagodaram

Attached Files:

9. Mimi2825

Mimi2825 Активен член

Направи повторно утре. Линиите треба да ти се подеднакво исто обоени за позитивен тест.

Miy3 likes this.
  10. Doktor F

Doktor F Популарен член

Девојки здраво, за покачен пролактин 32 ми даде гинекологот бромергон половина сабајле половина навечер.
    Дали некоја ја применувала истава шема или да се консултирам најдобро со ендокринолог..?

11. Ani93

Ani93 Истакнат член

Јас пиев вака 10 дена, па контрола. Кај мене немаа ефект, плус ми беа многу тешки за пиење. По консултација со ендокринолог ги сменивме со достинекс и со нив регулиравме пролактин. Ама ова е лично за мене, кај многу жени се има покажано како ефикасен бромергонот, така да послушај го гин. па ќе видиш како ти делува.

Doktor F likes this.
  12. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Јас пијам Бромергон, даден ми е од ендокринолог, 37 ми беше Пролактинот пред неполн месец. Почнав со 1/4 еднаш дневно - 5 дена, па два пати дневно - 5 дена, па по 1/2, па на крај цело.

Индивидуално е каква шема ќе добиеш за пиење, обично се почнува со мала доза па се накачува зошто се тешки за пиење. Мене лично уште знае да ми се гади од нив, а ги пијам скоро еден месец.

Doktor F likes this.
  13. skokotlivka83

skokotlivka83 Истакнат член

При брисеви ми открија стрептокока. Освен антибиотик амоксиклав на кој сум алергична , што ми предглагате на природна база?

14. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Ne moze streptokoka prirodno da se leci.(NIEDNA ne se leci prirodno). Napravi si antibiogram i vidi koja druga mozes da go koristis osven amoksiklavot. Ostavi gi prirodnite lekovi za bakterii, nema efekt

skokotlivka83 likes this.
  15. fana

fana Форумски идол

Не може да се лечи природно. За бактерија мора антибитик.

16. Doktor F

Doktor F Популарен член

И партнерот мора да прима терапија, а во однос на лекување има и замена за алергични на амоксиклав, меѓутоа најдобро антибиограм.

17. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Jas sega imav enterokoka koja nalikuva na streptokoka, i dokrotot mi rece deka ne e seksualno prenosliva bakteria i deka partnerot nema potreba da pie antibjotik. Samo jas. Mi napravija antibiogram i pijam amoksiklav

Doktor F likes this.
  18. skokotlivka83

skokotlivka83 Истакнат член

гинекологот ми предложи октанисепт вагинално и после пробиотик вагиналети

19. Doktor F

Doktor F Популарен член

Октанисепт гел или спреј не се баш делотворни за бактериски инфекции исто и пробиотици.
    Побарај си и второ мислење.

20. Kolumna

Kolumna Истакнат член

I jas ti predlozim vtoro mislenie. Streptokoka bez antibiotik tesko deka moze da se leci. Jaka bakteria e