Во 5 часа разлика е направен.Направив уште еден поради почнаа болки многу од десна страна а и рано го направив првиот,најчесто ги правам кај 4-5 а тој во 1 го направив.
Девојки лавици Моето патешествие почна пред две и пол години со вонматерична бременост, отстранет јајовод, разочарување и црни мисли, не можам ни да ви опишам. Одново пробувавме и не и не и не. Направив ХСГ, резултатите не беа најсјајни, се откажав тотално и кога конечно собрав храброст и се помирив да почнам да собирам документи за ин витро, се случи чудото. Моите две цртки, моето rainbow baby е на пат Силна верба имајте, најголема поддршка од мене за сите идни мами, сите ќе се радувате со две цртки, најсилно верувам во тоа!!!
Женски, на 31.12 добив на 06.01 ми заврши. Овој ми е така поредовен циклус претходните ми беа измешани. Порачав од лентите за овулација од Али експрес, вчера прв пат пробав ништо немаше сега како да ѕирка бледа ептен линија една или халуцинирам незнам искрено. Прашањето ми е следно, што мислите кога е најдобро да се тестираш, јас и вчера и денес во 21ч. Дали од утре да почнам и по 2 пати дневно или рано е? Појма немам и кога би била овулацијата месецов ако воопшто и ја имам, а дај боже да ја имам Ве гушкам сите и годинава нека почне со убаво, не само жар цртки на тестовите за овулација него и на тие за бебушка
Рано ти е за тестирање. Јас најчесто почнувам на 10ти ден од последна менс, ама мене овулацијата ми е порано, на 12-15 ден најчесто. Ако сакаш продолжи си сега еднаш дневно, па ќе видиш како станува се потемна и така одприлика ќе знаеш кога ти се ближи Сега видов дека имаме исти тест кој резултатот се чита до 10 мин. По колку минути ти е овој резултат? Обично кај мене е секогаш вака бледо, па од 8 до 10 минути се затемнува
Здраво девојки, и јас да се приклучам овде. Последна менструација добив на 29ти декември, а немам редовен циклус, некогаш трае 28 дена, некогаш и до 35. Има ли шанси за бременост десетина дена после добивање или е премногу рано? ММ не е дома поради работа и овој месец ќе си ги пропуштиме најплодните денови според апликацијата (11ти до 17ти јануари). Инаку последен однос ни беше на 7ми, и од тогаш осеќам тапа болка во јајниците и кај матката некако чудно како боцкање, гребење и имам подуен стомак.
Денес бев на гинеколог имам два фолекула убави еден во левиот друг во десниот сеуште не се пукнати за два три дена најсила треба да пукнат,Четврток сум повторно да провериме дали пукнале.
Zenski vo petok bev na ginekolog no seuste nemav folikul. Posledna menstruacija mi bese 26.12.2021, a testot za ovulacija mi e vakov denes nekako mi se gleda kasno ovoj mesec ovulacijata, sto mislite seuste e rano bidejki mi e bleda linijata ili ♀️ Blagodaram
Девојки здраво, за покачен пролактин 32 ми даде гинекологот бромергон половина сабајле половина навечер. Дали некоја ја применувала истава шема или да се консултирам најдобро со ендокринолог..?
Јас пиев вака 10 дена, па контрола. Кај мене немаа ефект, плус ми беа многу тешки за пиење. По консултација со ендокринолог ги сменивме со достинекс и со нив регулиравме пролактин. Ама ова е лично за мене, кај многу жени се има покажано како ефикасен бромергонот, така да послушај го гин. па ќе видиш како ти делува.
Јас пијам Бромергон, даден ми е од ендокринолог, 37 ми беше Пролактинот пред неполн месец. Почнав со 1/4 еднаш дневно - 5 дена, па два пати дневно - 5 дена, па по 1/2, па на крај цело. Индивидуално е каква шема ќе добиеш за пиење, обично се почнува со мала доза па се накачува зошто се тешки за пиење. Мене лично уште знае да ми се гади од нив, а ги пијам скоро еден месец.
При брисеви ми открија стрептокока. Освен антибиотик амоксиклав на кој сум алергична , што ми предглагате на природна база?
Ne moze streptokoka prirodno da se leci.(NIEDNA ne se leci prirodno). Napravi si antibiogram i vidi koja druga mozes da go koristis osven amoksiklavot. Ostavi gi prirodnite lekovi za bakterii, nema efekt
И партнерот мора да прима терапија, а во однос на лекување има и замена за алергични на амоксиклав, меѓутоа најдобро антибиограм.
Jas sega imav enterokoka koja nalikuva na streptokoka, i dokrotot mi rece deka ne e seksualno prenosliva bakteria i deka partnerot nema potreba da pie antibjotik. Samo jas. Mi napravija antibiogram i pijam amoksiklav
Октанисепт гел или спреј не се баш делотворни за бактериски инфекции исто и пробиотици. Побарај си и второ мислење.
I jas ti predlozim vtoro mislenie. Streptokoka bez antibiotik tesko deka moze da se leci. Jaka bakteria e