Mene prolaktinot mi bese 35, so pomos na 4 apcinja dostineks mi se simna na 10.Gi piev pola apce ponedelnik, drugata polovinata cetvrtok. Obide se da go simnes do 15.
Здраво женски Штотуку вратена од преглед, фолекул од 11мм на лев јајник на 12ти ден од циклус. По некои параметри таму што гледаше докторот рече дека е супер за овој ден таа големина Што мислите, искуство? Со полицистични јајници сум да напоменам. Пиев плуморут нор 8дена и добив по 3 дена, сиофор и спиронолактон. Ми кажа да продолжам да ги допијам сиофорот и спиронолактонот. Во петок ми закажа пак преглед, рече да видиме како ќе расте. Сабота/недела рече да очекувам овулација Јас само имам тапа болка на лева страна, он рече дека не е можно да ја осеќам ама јас навистина чувствувам уште од кога ми заврши
Zdravo Sakam da prasam za iskustvo sovet ili slicen problem Imam neredoven ciklus i neredovna ovulacija Konstantno sum na hormonski apcinja Poslednava godina probuvame za bebe Site ispituvanja mi se vo red osven ovulacijata Piev primolut nor pa klomifen Sega bev na terapija dobreston 10dena x2 apcinja Posle 12 dena uste nemam ciklus Test preku krv i mokraca negativni na bremenost Od dobrestonot nemav vikakov ishod ne dobiv i doktorot mi rece sega primolut nor Kje gi pocnam denovive no stvarno se zagriziv zasto dobrestonot ne mi pomogna a ne go pijam prv pat
Ја пијам и јас истата шема, сабајле и навечер скоро година и немам никакви тегоби. И уште кога почнав да го пијам бромергонот го намалив на 11.
Devojki pomos deneska mi stigna pismoto od zdrastvoto so go cekav da mi odobrat insemenacii i hormonalni terapii. Pisuva deka mazmi ima teratozoospermia sto e toa se isplasibme mnogu bidejki dosega site rezultati mu se dobri toj spermogram sto go pustija dokt rece deka e dobar deka nema maka a sega mi stigna deka me odbivat terapijata i deka sme so maski faktor dosega jas se lecev bidejki velea kaj mene problem a od nistonesto sega bum deka mazmi ima problem
Во тој случај немам совет, сепак не знам таму како одат работите. Јас би ти рекла да се консултираш со твојот доктор.
Pa da zakazav termin na 24 pa ke vidame bidejki toa pismo e stignano kaj nih oa kaj mene kopija prakat vcera se javiv mi rekoa deka nemat videno uste. Tka da ako ovde izleguva los a vo mk imame pravano e dobar ke trrba odnovo da si napravi nov
Од ова не може да ти доцни циклусот, ако се сомневаш на бременост направи тест ќе ти покаже веќе ако ти доцни.
Девојки продавам ново, неотворено пакување Pregnazon complete (60 таблети). За жал не сум во можност да го подарам бидејќи имам огромни трошоци со други терапии, меѓутоа го давам за 550 денари + достава со Карго. Цената на препаратот во аптека е 1080 денари.
Zdravo me intersira dali pokacen prolaktin moze da pravi problem za zabremenvanje bidejki veke dve god se obiduvame i nema nisto pravev ispituvanje na proodnost na kanali mi bea proodni no so otpor i desen i lev ovarium sto mi se po 5/6 antralni folikuli