Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Rusi

Rusi Истакнат член

Pepapa драга, мораш да одиш на трети ден од добиено, тогаш се најреални вредностите. На гинекологија-клиника работат секој ден, и саботи и недели и државни празници, јас бев скоро, трети ден ми беше во недела, многу брзо завршив работа, немаше воопшто гужва, само што неможеш да платиш тој ден, па ти наплаќаат кога ке отидеш по резултати(обично после 1-2 дена). Среќно!

2. pepapa

pepapa Популарен член

A dali ke ima problem sto piev do vcera antibiotik, da ne ne ispadnat tocni rezultati

3. Rusi

Rusi Истакнат член

мене никој ништо не ми спомнал за користење на антибиотици дека има некаква врска, знам само дека е важно да биде на трети ден од добиено.

4. pepapa

pepapa Популарен член

Ke mora da prasam vo sreda

5. darcy

darcy Популарен член

Мислам дека е пресудна седиментацијата на крвта во моментот, па согласно со резултатите ќе решат дали ќе прават ХСГ.

6. bokace

bokace Популарен член

ништо девојки правев тест од тој што покажува 5 дена од можното зачнување и негативен а веќе ми е 35 ден последна менструација и веќе незнам што да правам само по една цртка ми покажува како да не постои уште една хехе ве бакнувам

7. cvetina

cvetina Истакнат член

Ajde i jas da se prijavam deka dobiv... Toa e sega, nema razocarucanje :) taman za nova godina moze ke se iznenadam :) lori i bokace ova i za vas se odnesuva, tuka sme site tri so datite :) ve pozdravuvam devojki, imajte ubava vecer.

8. Ljubopitna90

Ljubopitna90 Активен член

9. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Така е, мора да се надеваме,Господ ке не награди и нас со месиња:) јас минатата година, точно на 31декември добив негативен резултат од инвитро, па да се надевам дека годинава ке добијам несто позитивно:) :inlove:

cvetina likes this.
  10. bokace

bokace Популарен член

јас лани на 28 декенври се израдував со позитивен се надевам дека и оваа нова година ке се израдувам но до тогаш негативно е ако до таму 1,2ри не добијам право на гиниколог ве бакнувам :*

Agrona likes this.
  11. the.child

the.child Истакнат член

девојки ви имам кажано, ама да ве потсетам...
    ми каснеше 3 дена и праев тест излезе позитивен со светло розева линија, бев на гинеколог и имало знак на бременост ама ми рече да го проверам хормонот. утредента ми протече кафеава течност, два дена имав менс ама мн слаба, 2 дена немав ништо и после 3/4 капки кафеава течност на гаќите(грозно изгледаше,кАко покакано :$ ) и денеска еве ништоооо пак!!!! што мислите?????

12. Abeja

Abeja Популарен член

Еве како тече третиот месец од последниот пат кога добив а нема уште ништо.
    Првиот пат кога ми каснеше направив тест-негативен, сега направив пак тест-негативен.
    Порано едвај чекав да ми касни, сега едвај чекам да ми дојде за да почнам со испитувања.
    Џабе ми е сега и да одам на гинеколог, хормони не можам да проверувам, проодност не можам да испитувам, може само да ми дадат нешто за да ми предизвикаат побрзо да добијам. А исто овој период од месец-месец ипол доста често осеќав болки под папокот и околу него, тешкотии во желудникот.
    Да не знаете некој природен лек, чај и сл. да испровоцирам доаѓање? :(

13. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

the.child и Abeja , сметам дека мора да се консултирате со гинеколог.

Abeja пробај со ѓумбир (ако не си пробала до сега). Редовната конзумација на ѓумбир го регулира менструалниот циклус. Види во темата за ѓумбир. И јас минатиот месец после сите негативни тестови, посакав да добијам што побрзо ;( .

Abeja likes this.
  14. Abeja

Abeja Популарен член

^^ Ќе земам денес и ѓумбир да видиме дали ќе помогне некако, апчиња некако не ми се пијат.
    А ти што направи, испитуваше ли проодност и како помина?

15. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Не не сум испитувала, рано ми е. Треба прво да почекам да видиме дали ќе добијам, па од прв ден на добиено да пијам вибрамицин и да се јавам на гинекологот да ми закаже. Е сега, јас тоа ќе се распрашував, како функционира сега со новиов систем? Нели нема упат на хартија, туку електронски лекарот закажува КОГА ЌЕ ИМА слободен термин. Што ако баш тогаш кога треба да правам HSG нема слободен термин? А порано не би можела да закажам, бидејќи претходниот пат ми доцнеше многу, а сега не знам дали ќе дојде на време или не? Како да знам со сигурност кој ќе ми биде 9-10 ден од менструација пред да добијам? :worried: Ова за на државно зборам, за на приватно не сум заинтересирана- скапо ми е.

Има некоја пресно искуство со испитување ХСГ на државно? Со новиов систем на закажување?

16. the.child

the.child Истакнат член

мислиш дека сум или нее? :$

17. cvetina

cvetina Истакнат член

абеја и јас мислам да пробаш со ѓумбир. јас го пијам за да ми помогне за менструалните болки зашто знаат да бидат страшни. имам една рецепта за сок, лесно се прави и е многу вкусно за пиење. ти треба 2 коренчиња ѓумбир, се лупат и сецкаат на коцки. се ставаат во вода, отприлика 2 литри, и се става 800 грама шеќер, јас ставам од кафениот, ама можеш и обичен. треба сето ова да проврие, и после да отстои 24 часа, се цеди и се собира во шишиња. се чува во фрижидер и се пие најмногу две чаши на ден, со тоа што ова е сируп за растварање, значи си ставаш по вкус од ѓумбирот и си додаваш вода.
    јас имам многу добро искуство со ова, пробај ќе те бендиса сигурно :)

инаку јас уште од сега го отварам декемврискиот список за недобивање :) се ставам на прво место со дата 22 декември. има уште многу време, ама ако.

ве поздравувам :*

Abeja likes this.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Abeja ако веќе планираш да почнеш со испитувања,јас би ти рекла да почнеш од маж ти,со спермограм од старт да се елиминира.Ма да јас би ти рекла дека ти е рано,сепак убаво што сакаш да се консултираш со гинеколог.

The.Child-мене искрено ова не ми се допаѓа.Би ти рекла да не седиш и да не чекаш,под итно да си отидеш на лекар и да испиташ бета хцг-ремедика и систина уште утре сабајле за еден час резултат да не се мислиш.Дај боже се да е ок,штом имаш бледо розе црта бремена си,ама ме загрижува другото,од искуство :( Немој да чекаш.

19. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Да, и јас со тоа кафеавкото веќе два пати имам неубаво искуство, затоа на лекар одма! Викаат не е страшно, немам ни јас намера некого да го исплашам, ама што е сигурно сигурно е, на лекар и ќе си каже докторот.

Инаку, морам за ова да пишам. Сум имала преубав сон, преубав. Чувството беше како на јаве. Сум била бремена, и тоа при крај на бременоста. Сум била на ЦТГ и го осеќам бебето како се мести во стомак, сум ја ставила раката на стомак и осеќам како се превртува полека како го поместува рачето, цело раче сум го осетила. Ми беше жал што се разбудив брзо. Ама навистина преубаво чувство, и тоа на сон, а како ли е на јаве, ееееххххххх |-)

irenna, slimy and eli25 like this.
  20. emcesrcence

emcesrcence Нов член

So mazot mi se obiduvame nekolku meseci da zabremenam. Posledno bev sigurna deka ke sesluci toa megutoa denes dobiv ocajno mi e. Dali e veke vreme da se pobara pomos od ginekolog