Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Angel05

Angel05 Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    40
    Eden den da MI kasni I pravo na test sum. Od koga pocnavme za bebe sekoj mesec se nadevam na 2 linii, daj boze ovoj mesec da bide. Ti blagodaram za podrskata ❤️

На Campanula, Снегулк@23, Chuchanov и 2 други им се допаѓа ова.
  2. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    409
    Јас го порачав од интернет, пред два дена ми стигна.
    Се надевам дека ќе помогне:)

На Bebce1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    Девојки како се справувате со депресивноста од неуспешни обиди? После колку време почнувате инсеминации ? Веке 2 ипол години се обидуваме, изгубив надеж и многу почна психички да ми влијае, ми дадоа кломифен имам фоликули ама нема резултат :(

На Avokado и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  4. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    20.092
    Слична ситуација сме, исто време се обидуваме, идиопатски стерилитет. Башка јас сум малку постара од тебе. Јас побарав да одам на ин витро, ми рекоа да почекам уште малку, ми дадоа и мене кломифен. Ќе видиме за брзо дали имало успех, па следно не ни сакам инсеминација, сакам директно ивф. Ама од некои сосема др причини, ќе мора да одложам некои 3-4 месеци. Но, вие ако сте во можност почнете уште веднаш. Барем мое мислење е тоа. Не знам што да чекаме веќе.

На Sandra91 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.926
    Допаѓања:
    116.836
    Зошто не инсеминација?

6. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Jas sum so idiopatski sterilitet do nekade, posle 3 godini obidi, so maz mi ne sakavme da cekame i prodolzivme so invitro.Imam 29 godini.
    Mnogu po teska od sto ocekuvav. Stanav bremena vo prv transfer, i vo 12 nedela imav missed. IVF ne ti garantira uspeh, ama mene sto mi se sviga, e sto ne sedis so prazni race i cekas mesec po mesec za bremenost. Vo invitro rabotata e po intenzivna, povekje se bara problemot i pobrzo se resavat rabotite.
    Sve probav, klomifen, inseminacii, sve. So nisto ne se zabremeniv.
    Ne se kaam sto pocnav so invitroto. Uste povekje energija imam da stignam do celta. Iako skrsena mi e dusata od izgubata. Pak imam mnogu povekje nadez sega..Se nadevam vi pomognav :l:

На Lady Leona, Suze18992, Mrs.Sofija и 5 други им се допаѓа ова.
  7. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    20.092
    @Sandra91 мислев почнете уште веднаш со инсеминации, не мислев на ин витро. Секако и ти се потребни за да ти одобрат ваучер, а секако и дека може ќе успееш со инсеминација. Против депресивноста, мене лично ми помага акција. Сакам да кажам, кога преземам нешто во однос на ситуацијата, наместо кога само сум во исчекување да се случи само од себе.
    Баш како што пишала @Kolumna. Ми се чини дека повеќе исцрпува чекањето и неизвесноста отколку самата процедура.

Инаку @Kolumna совршено ми е јасно дека ин витрото носи мн предизвици со себе. И дај боже секој да има успешна бременост до крај уште од прва, но токму затоа што често не е така, сметам дека е добро побрзо да се започнат процедурите. Башка и ако успееш да замрзнеш ембриончиња, тоа ти е како некоја сигурност за во иднина. А и што викаш, подетално се анализира состојбата. Многу ми е жал за тоа што ти се случило и ти посакувам што побрзо среќен крај :inlove:

@fana за девојчето мислев што побрзо да почнат со инсеминации, може неубаво се изјаснав. Ама тоа и беше и прашањето и на тоа одговорив, а за мене си кажав што планирам јас. Зошто не инсеминација за мене, што знам, зошто доволно време изгубивме во она, пробувајте уште 6 месеци природно, после хсг ќе биде, после ова сега може ќе биде итн. Да бев во можност месециве може и ќе пробав барем една инсеминација, а може и ќе пробам. Ама ако помине повеќе време, ќе прескокнам.

8. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    1.499
    И ти ги пиеш бромергон?

9. Lady Leona

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    1.499
    Се согласувам . Jас пиев Dostinex
    до ИВФ , до 10 требаше да биди Prolactin.
    Штом започнавме со процедура ми ги прекинаа

10. Lady Leona

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    1.499
    Која е цената сега на достинекс? Јас 2018 ,2019 ги поев беа 400 до 500 ден 1 апче. Сега баш ме интересира цена . И тешко ги наоѓав .

11. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    698
    Duso potrudi se da bides pozitivna, da gi otrgnes mislite, pravi nesto sto nema stalno da misles tamu, gledaj filmovi, odi na prosetiki, druzi se so pozitivni licnosti i izbegavaj komunikacija na taa tema, jas imam 40 god i do sega 3 missed, dijagnozata mi ja otkrija a lek ne mozat da mi pogodat, za toa glavata gore i ke bide se kako sto treba, barem da se nadevame so pozitivni misli

На Sandra91 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    632
    Ви имале некогаш препишанс терапија за да ви дојде циклус? 47ми ден а уште ја нема, воопшто немам симптоми оти ке ми дојде. Ми рече матичната да почекам уште една недела за да ми даде некој лек. Ама некако ми е шубе зошто да чекам... Изгубен месец и овој и другиот..

13. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.223
    Допаѓања:
    50.810
    Да.
    Еднаш многу одамна така како тебе ми каснеше отидов на гинеколог ми дадоа некои апчиња и откако завршив со нив ми дојде.

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.471
    Допаѓања:
    21.020
    Да, Примолут Нор даваат во таков случај. Го пиеш и за најкасно 7 дена ќе добиеш. Не си стварај притисок дека е изгубен месецот, најважно е ти да бидеш добра и психички и физички, бебето ќе дојде.

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lady...S

Lady...S Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2021
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    206
    Здраво девојки сакам да прашам нешто ако некоја од вас имала слично искуство или пак знае
    Вчера бев кај матичната бидејќи сакаше да ги види хормоните на 14 ден направив испитување потоа со нив бев кај неа ми рече за вчера имаш фоликул од 17 така да до в недела имајте односи а од вторник почни да пиеш давростон 15 дена 2х1 и почекај неколку дена дали ќе ти касни ,е сега сакав да прашам дали некоја од вас имала сл искуство со пиела дабростон а не била бремена
    Се извинувам на долгиот пост Screenshot_20220127-233734_Gallery.jpg

16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.926
    Допаѓања:
    116.836
    @MarijaMi90 прашував за тебе зошто не инсеминација. Додека собираш документи за инвитрото можеш тоа да пробаш ... Кај е Господ никој не е - чуда се случуваат не губиш ништо, а многу може да добиеш :inlove:
    Ти ја праќам цела среќа на светот :l:

На Sandra91, H.VAGA, Mrs.Sofija и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.212
    Допаѓања:
    107.404
    Јас ова прв пат слушам. Прво на 14 ден хормони, второ овулацијава како ја трефнува и трето пиј добрастон за секој случај. Јас на докторката не би и верувала.

На Bebce1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    6.468
    На 3ти ден се испитуваат овие хормони освен прогестеронот од 19-21 ден од циклусот. Според овие резултати имаш инверзија LH и ФСХ. Затоа повтори ги пак на 3от ден од циклусот.

19. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    5.731
    Нема никаква инверзија, хормоните се на 14ти ден и уште нема настапено овулација, нормално е фсх да е ниско а лх високо за да фолекулот прсне и ослободи јк.

@Lady...S не знам со која цел ги барала хормоните пред овулација ама во ред се за се фазата во која си. Слушај ја докторката и бидете вредни. Добрастанот е прогестерон кој се дава за подршка на ендометриум после овулација и слободно пиј го. Можно е да не добиеш додека го пиеш така да напрај си тест некаде 14 дена после овулација (некаде недела како што ти рекла) и ако е позитивен јави се на докторката да ти каже дали да го продолжиш. Ако е негативен треба да го прекинеш за да добиеш. Ако недај боже добиеш, испитај хормони на 3 ден за да се види подобро состојбата. Ти посакувам да успееш уште месецов (fingers)

На Ceneva, MarijaMi90, Lady...S и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Lady...S

Lady...S Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2021
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    206
    Ти благодарам мила ,да сакаше да види какви се во оваа фаза бидејќи во понеделникот виде дека фол е 13 ,а вчера беше 17 ,мн е убаво да се слушни нешто мислење вакво охрабрувачко кое дава надеж

На le.soleil му/ѝ се допаѓа ова.