Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Lady...S

Lady...S Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2021
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    206
    Мила во понеделникот имав фоликул кој го пратевме и беше 13,затоа сакаше да види како стојам со хормоните во таа фаза на циклусот и затоа вчера кога ги направив иапитувањата со резултатоте кога појдов повторно го меревме фоликулот беше 17
    Затоа прашав за дабростонот дали имала некоја од вас искуство со него

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.214
    Допаѓања:
    107.423
    Пак ќе кажам, не сум мерела досега на 14 ден хормони, досега најмалку 10 пати сум проверувала. Исто и Добрастон да пиеш за секој случај ми е нон сенс. Може грешам, не викам не, ти си знаеш колку ти е докторката стручна. Јас би пошла на второ мислење најмногу заради терапијата.

3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.471
    Допаѓања:
    21.020
    Хормони се проверуваат на 3, 14 и 21ви ден (школски) кај циклуси од 28-30 дена. На членката и се во ред хормоните за 14ти ден и нема никаква инверзија. Проблем ќе биде ако ЛХ е толку високо на 3 ден, вака не е, напротив покажува дека се ближи овулацијата. Што се однесува до Дабростонот докторката и го има дадено како поддршка, не е неопходен, ама не е трагично ако го прима. Не гледам зошто и е потребно второ мислење, нема потреба од паники.

На Ceneva, MarijaMi90, spasovskam и 2 други им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.214
    Допаѓања:
    107.423
    Можеби грешам, јас за ваква практика прв пат читам. Се извинувам во тој случај.

На Bella_Stella и Lady...S им се допаѓа ова.
  5. Lady...S

Lady...S Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2021
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    206
    Да исто и таа ми кажа ЛХ е високо бидејќи треба да настапи прскање на фоликулот и затоа ми рече до в недела да имам односи за секој случај бидејќи нели не се знае точниот ден кога ќе прсне фол.
    Се надевам овој месец ќе заврши мојата 2 годишна борба со точни циклуси супер овулации ,уреден спермограм уредни микробиолошки е ако веќе овој пат дојди остануваат каналите тоа е тоа нема откажување!!!☺☺

На MarijaMi90, Bella_Stella и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  6. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    5.731
    На сите што се со ивф после трансфер или после инсеминации им даваат прогестерон за поддршка, нит е нешто ново, ниту е нешто страшно. Доста често и при следење на фолекули и темпирани односи се дава. Во ред си е и испитувањето и терапијата.

На marijamarkoska, MarijaMi90, Sandra91 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.214
    Допаѓања:
    107.423
    За ин витро и инсеминација сум чула, ама за природно никад чула. Ај за хормони знам дека може и на 21 ден а еве и на 14 можело, ама за добрастон од чиста мира, не сум чула. Пак ќе речам, јас би побарала совет, ама ако има еве и други искуства супер, нека си проба. Дајбоже темава да замре да не пишува никоја повеќе сите да ни се оствари желбата.

На Ceneva, Lady...S, Bebce1 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.815
    Допаѓања:
    18.627
    Даваат и за природно кога има крварење, кога има претходни спонтани, ако докторот смета дека треба. Се оди на тоа дека нема штета од нив и ги даваат и при најмал сомнеж.

На KittyAgnes и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  9. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.328
    Допаѓања:
    3.011
    Јас од после овулација сум на дабростон месецов, 10 дена, по две на ден. На денот кога треба да добијам треба да направам тест ако е позитивен ги продолжувам ако е негативен треба да ги прекинам и да чекам да ми дојде. Јас сум со спонтан во 4ти месец па и тоа е една од причините зошто сум сега со ваква терапија кога пробуваме.

На Lady...S и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  10. Симонбомбон

Симонбомбон Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2017
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    104
    Здраво на сите, сакам да ве прашам, ние подолго време се обидуваме за бебе направивме испитувања се во ред остана уште хсг и оп запуштени канали го откриваме проблемот, е сега е борбата ми предложија лапараскопија или директно ивитро во понеделник сум на консултации што понатаму... Ме интересира дали некоја имала вакво искуство и што би било попаметно и поуспешено незнам по кој пат да се насочиме извинете за долгиот пост. Ви благодарам однапред :inlove:

11. Ane1988

Ane1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    474
    Би ти рекла да си направиш лапараскопија Во мојот случај каналите беа проодни ама со адхезии и на ГАК ми предложија хистеро- лапароскопија на која одма се согласив Процедурата помина супер и после тоа ми предложија некој месец да пробам природно но за жал природно не се случи па на крај завршив со ивф Моја препорака за на ГАК и за Др Калчовски

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    2.592
    Здраво девојче, јас сум исто со тоа што кај мене плус имаше и хидросалпинг( течност во каналите)
    Бев во ремедика кај Димитров кој воедно е и најпрочуен за овој проблем, доколку можеш закажи си консултација кај него па види што ќе каже. Кај мене се затворија и двата канали беа доста оштетени, што кај тебе може и не се, ќе се види на лапароскопија.
    Иначе гледам во последно време и Плодност промовираат реконструкција на канали, можеш да си се распрашаш и таму.
    Не е крај на свет битно друго се да е во ред има начини за бебче.
    ❤️

13. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    20.092
    На 3 ден се мерат за да се види колку се фсх и лх пред се, а на 13ти ден, или 14ти во случајов најмногу за естрадиолот, кој тогаш треба да е повисок. Неговата вредност влијае на ендометриумот. На 21ви ден може да се измери прогестерон за да се види дали дошло до овулација (треба да е повисок тогаш). Ок си е тоа што и го препорачала докторката. И мене ми ја препорачаа сосема истата терапија. Да, може и не мора да се даде, но ете докторот проценил дека така има поголеми шанси за имплантација.

Еве прочитав отпосле дека и др членки го пишале истото. Сори за повторувањето :)

Последна измена: 31 јануари 2022
    На Bella_Stella, AngelOfArh и Lady...S им се допаѓа ова.
  14. Lady...S

Lady...S Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2021
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    206
    Значи и двете ќе сме во исчекување мене на 10 треба да не ми дојди но ми рече да почекам 2-3 дена да ми касни и така до 13 треба да го пијам Добростонот и да направам тест :)

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kourtney

Kourtney Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    643
    Здраво девојки имам Ovasitol powder донесен од Америка отворен искористен само 3-4 дена прекинат ми е од страна на доктор рок на употреба е до 04/22 кутијата е за 3 месеци. Не сум во можност да го подарам но цената е симболична.. За повеќе инфо пишете ми во ЛП..

Прикачени фајлови:

16. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    3.305
    Ми стигнаа резултатите од брисеви и торч. Се е супер освен Toxo IgM ми е 1.25, а гранично е 1.0. Дали тоа значи дека сега брзо се активирал вирусот или? Го имам и IgG 48.8.

17. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    367
    Матичната ми даде да пијам ОВУНОРМ 2х2 капсули.. Ми рече да испијам 2 кутии. Во декември имав биохемиска... сега некако како да се подув цела од нив. Ги користел ли некој до сега да сподели искуство

18. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    758
    Jas gi koristam povekje vreme, mozda 2 godini ama ne mi pravat problem, da ne ti e od drugo nesto??

19. Kiky123

Kiky123 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки,вака вчера бев на лекар кај Др. Владимир Трајковски во Њу Борн Клиник,ми рече дека имам две јајце клетки со големина од 18мм и 20 мм,воедно ми даде и Choriomon инекција за во стомак,сабајле се боцнав..
    Дали некој има искуство со овој тип на инекција? :$

20. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Choriomonot se dava za prskanje na folikulot koga stignaat vo soodvetna golemina. Nema ovde clenka sto ne primila Choriomon mislam jas, site imame primano vo nekoj period vo postapkata. Ti drzim srekja, neka ti se oplodat dvete i da uspees so bliznaci i toa:D

На Kiky123 му/ѝ се допаѓа ова.