Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    i jas gi koristev, osekav benefit vo odnos na namaleni pms simptomi i poveke energija

На Avokado му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    771
    Допаѓања:
    632
    Здраво милички. Дека ми касне веќе 3 недели, кога бев на гинеко ми рекоа нема бременост ако не дојде за една недела дс се пријавам. Мене уште ми ја нема. И се слушнав сега ми дадоа Дабростон да пијам 2х1 10 дена. После тоа ке ми дошла. Ама пред да ги зеам ми рече да направам тест за бременост, за сваки случај. Имате искуство?

3. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    771
    Допаѓања:
    632
    *Инаку имам и мноооогу прозирен исцедок, многу многу.

4. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.866
    Допаѓања:
    11.945
    Провери бета?

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Ми се случило безброј пати да ми касни со недели и месеци. Стандард процедура е да ти речат обавезно тест пред да почнеш терапија. Јас најчесто Примолут нор пиев. Имаш испитано хормони, се знае од што ти касни?

6. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    771
    Допаѓања:
    632
    @elenaklasik не не направив бета.

@Jana06 првпат ми доцни толку многу 19 дена, хормоните ми се супер, неам пцос дефинитвно ми потврдиа и хпрмоните и ехото. Се ми е во ред.
    Кога бев на преглед минатата недела рече се е како шо треба да биде, ако не ти дојде јави се за терапија.
    Се јавив и отвори таму извештај да виде и ми рече напрај тест за секој случај, викам има ли можност да е позитивен, рече дс никогаш не се знае ако ти била доцна овулација.

Последна измена: 2 февруари 2022
    На elenaklasik и Jana06 им се допаѓа ова.
  7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Колку што знам пиеше антибиотик, може и тоа да касни.
    Прави тест, се надевам од доцна овулација нема ни да дојде (fingers)

8. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    771
    Допаѓања:
    632
    После колку дена од зачнување може да се виде на ехото дека има нешто? Јас на преглед бев на 10 дена доцнење?
    Да пиев флажил декември

9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Кај мене се виде сакус од 8мм на 8 дена доцнење ама зачнато беше на 11ти ден.

10. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.866
    Допаѓања:
    11.945
    @Jana06 ,има кај тебе нешто симптомче плус? Како ти е денес, бидејќи вчера си повраќала

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.420
    Допаѓања:
    108.215
    Од Флажил може да ти е пореметен циклусот, доста се јаки, мајка ми ги пиеше за бактерија во желудник знам дека се и се изремети и циклус и уште поише ја болеше желудник.

12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Денеска само нагони, не смеам да се накашлам. Правев сабајле тест, си реков ако веќе повраќањето е симптом можно е да се зачнало нешто ама негативен. Ништо чудно од Глукофажот да повраќав.
    Рано е знам, нема да правам тестови до 7ми. Ме боцка десниот јајник ама ме боцкаат секогаш пред добивање, не си давам надеж.

13. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.866
    Допаѓања:
    11.945
    А онаква тежина долу кај стомакот осеќаш? Буквално оној притисок ко за добивање.
    Јас осеќам и знам дека ќе дојде, само посакувам да е точна. Лани овој период месеци месеци точно на 28 дена ми идеше. Наеднаш почна да доаѓа порано. Сум слушнала кај парови кога се обидуваат, мензисот да подранува. Не ми подранува многу дена два, и секогаш таква ми била, ама за да ме јаде црв, таква сум створена да се секирам за сенешто.

14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Стварно ептен се секираш :D Не читај и слушај сешто.
    Да, не знам дали е тежина ама повеќе се осеќам како подуена, вчера се осеќав како да имам испиено 10л течност и само ждригав, киселини ме убија.
    Различно се осеќам овој пат стварно ама го завршувам антибиотикот, Глукофаж втора кутија пијам така да, ништо чудно да е од тоа.

15. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    858
    Допаѓања:
    2.647
    А да си испиташ бета ? Јас мнооогу ждригав, тоа ми беше прв симптом ...

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.866
    Допаѓања:
    11.945
    Ме удри филм дека ми се скратува плодноста и да не ме фаќа предменопауза. Ама буквално замислувам како ми се трошат јајцињата и паника ме фаќа. Еј ама поддршка сум овде, ептен. :|
    Гинекологот, на рутински преглед, го прашав дали има врска што ми доаѓа порано со плодноста, ми рече не било за грижа. Некако ми е лабав по ова прашање, во смисла "опушти се, имаш едно дете, не мисли, не мораш да идаш за овулација, ама ако сакаш -дојди":^), и сега ми е срам пак да одам следна овулација, а пак како со пола информација сум. На 9ти ден имав фоликул од скоро 13мм. Читав на нет колку мм расти дневно, дали би достигнал големина доволно, пример за ако имам овулација - пукање на 12ти или 13ти ден. Растел по околу 2мм дневно и правев пресметки. Божем ова сметководство е :wasntme: Требаше пак да одам за да видам дали пукнал дали се случува овулација, ама не отидов. Ај реков да го послушам. И сега пак не знам кога ми е, а по симптоми ми е на 12/13 ден, она кога се осеќа ептен тежина во јајници како грч дури, претпоставувам тогаш е, или следниот ден.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Да си земеш тестови за овулација и да си следиш?

@meggle Кој ден од циклусот може да се испита? Може и поевтина варијанта ми е од тестови да купувам :D

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LilyRose

LilyRose Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    65
    Девојки здраво. :hai:

Ве читам веќе некое време и направив профил најмногу заради оваа тема. Пробуваме да останам бремена неколку месеци, обично ми иде на 30-33 дена, ама знае и повеќе да касни.

Ми касни веќе 5 дена, симптоми како пред менструација, болни и отечени гради и на моменти некој притисок во стомакот и во кичмата. Мислам дека ќе ми дојде, ама пак да прашам, има ли некоја што имала болки во стомак како симптом на бременост? Јас цел месец имам некое чудно затегање на само едно место една точка во стомакот како боцкање ама не знам дали има некаво значење. Сега почнав и како слаби грчеви баш како пред менструација.

Немам многу надеж за овој месец...

19. Mimi2825

Mimi2825 Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    27
    Направи тест, имав исти симптоми како за добивање и добив позитивен тест на 2 дена "доцнење".

На LilyRose му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    6.513
    Истото боцкање го имав меѓу првите симптоми. Направи тест (fingers)

На LilyRose му/ѝ се допаѓа ова.