Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Dejanaaaa

Dejanaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    355
    И јас сум од оние што очајно посакуваме 2 цртички, се обидуваме веќе подолго време ама ништо. На моменти знаев да се разочарам, а на моменти верував во Господ дека ќе ми овозможи да ја почувствувам таа среќа. Долг период во сон се гледав како сум мајка и до себе држам бебенце (од толку што бев преоптеретена со сето тоа). Гледајќи ги сите мои другарки и братучедки остварени како мајки уште поголем копнеж ми се направи. Знам само дека не треба лесно да се откажи човек, мора да се има надеж, да се работи на сето тоа .Господ е голем и еден ден сите што сме со оваа желба ќе ни се исполни и ќе се израдуваме најмногу. Поддршка жени :l:

На curlyhair, LilyRose, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Lina-Detelina

Lina-Detelina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Na psiholoshki plan site sme isti vo ovaa borba. I jas se sonuvam kako majka, sonuvam bebinja.. i slicno. Se sporeduvam so site bliski okolu mene shto veke dobile detence. Ne im zaviduvam ama ednostavno e tesko, zosto bas jas ovoj pat da go vrvam, zosto ne se izraduvav kako niv i jas.
    Ama samo so silna verba i bez gubenje nadez, tie sonista eden den ke stanat realnost! :l:

На elenaklasik, curlyhair, H.VAGA и 2 други им се допаѓа ова.
  3. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Со среќа и со дупла бета за два дена (fingers)

На Perla* и Jana06 им се допаѓа ова.
  4. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.771
    @Jana06 Лелее Јанаа:inlove::inlove::inlove: ама ме израдува! Стискам палци да се дуплира правилно бетата и се да е во ред. Ни даваш надеж на тие со пцос.

Дали нешто посебно пиеше/правеше пред да почнете да се обидувате?

На IRBBB, LilyRose, Jana06 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.523
    Допаѓања:
    8.130
    Devojki me nema odamna, da se prijavam bremena 5 nedela :D
    Sakam samo da vi kazam deka voopsto ne se zamarav mesecov, ne ni imav vreme od obvrski, rabota, praznici..
    I se sluci neocekuvano..
    Ne se otkazuvajte i ve cekam vo trudnicki muabeti :D <3

Прикачени фајлови:

На IRBBB, sikica7, Bebce1 и 30 други им се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Се обидуваме 11-12 месеци. Претходно ништо не пиев, сега во декември почнавме со основните испитувања и почнав да пијам Глукофаж.
    Да ти кажам право, ми дојде огромен психички терет и му реков на мм дека сакам да паузираме да си дојдеме при себе и ете го :D

На H.VAGA, Фенерче, IRBBB и 6 други им се допаѓа ова.
  7. LilyRose

LilyRose Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    65
    Честитки @Jana06 и @Doktor F! :inlove:

Јас направив тест и синоќа и сабајле негативен и пред малку ми дојде... повеќе среќа следниот пат. :)

На Chuchanov и Jana06 им се допаѓа ова.
  8. ifv

ifv Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2018
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    209
    Не знаев каде па се решив тука...дали знаете после колку време по операција од папочна кила може да се планира бременост? Поточно со ивф...искуство некоја?

9. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    3.305
    Направив торч поради спонтан и испадна токсоплазма igG 48.8, igM 1.25, до 1 е гранично. Се изначитав и секаде пишува дека чим има igG со толку малку igM може или да се грешни резултати или вирусот веќе угинува. Да се повторат резултатите за две-три недели, а мојава матична ми вика дојди во април :^) Освен да одам во април ми рече и да прекинам контакт со животни. Јас живеам со 4 кучиња, 3 мачки, 100 голуби и неколку глувци во подрум. :D Изгледа до април треба да одам под кирија.

Шала на страна не знам кој крај да го фатам. Некој совет? Искуство?

10. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    856
    Допаѓања:
    2.645
    не сум сигурна ама можеш да го прашаш ветеринарот дали може да ги тестира миленичињата на токсоплазма, односно мачките. највеќе демек се добивало од изметот на мачките, а исто така не мора да значи, може да е и од неубаво измиени салати, зеленчуци,овошја...

11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.185
    Допаѓања:
    34.399
    Иако не сум многу активна во оваа тема, секогаш ве следам девојчиња.:f:

Дојдов да ви кажам дека не сте сами, во овој пат не го одете сами.:hug:
    Бидете силни, упорни, и верувам дека баш кога најмалце ќе се надеваме, 2 црти на тестот ќе ги видеме. Тоа е докажано веќе многу пати, повеќе членки што ги прочитав биле така, па немојте да се разочарувате и верувајте во тоа што е ваше - ќе си дојде и ќе го држете во раце за брзо време.:l:

Праќам baby dust кај сите до една, па и кај мене.:inlove:

На IRBBB, L*G, Flooora96 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.935
    Допаѓања:
    116.908
    Каде ги правеше анализите?

13. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    3.305
    Да, не е лошо да ги проверам, само да не испадне тие од мене да бегаат да не ги заразам (facepalm) Месо не јадам, овошје и зеленчук јадам и тоа најмногу марула, таман. Имам многу цвеќиња дома и во двор, што значи имам контакт и со земја. Си пресадувам, си копам по нив... и матичната од се ова, за животните се фати. А нели ако веќе имам igG имам антитела? Зошто ми вика сега да се пазам?

На januari19 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    3.305
    Во државна

15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.935
    Допаѓања:
    116.908
    Па ако треба и ќе одиш под кирија.
    Значи не може да си во контакт со толку животни во бременост и тука не мислам само на токсоплазма.
    Повтори го резултатот во приватна лабораторија.

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    3.305
    Ќе одам стварно ако треба ама не ми е јасно зошто сега кога веќе поминало? Имам igG. Не ми објасни ни што значи тоа, ни како функционира, ништо. Сама си барам на google. Читам дека доколку се има антитела е добро, баш тие што немаат треба да се пазат.

17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.935
    Допаѓања:
    116.908
    Искрено не знам, веројатно да не се инфицираш пак...
    Кога беше спинтаниот? Ти рекоа дека од токсоплазмата е спонтаниот?

18. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    856
    Допаѓања:
    2.645
    Te разбирам, но да не заборавиме дека голем процент од жениве во државава живеат на село со добиток и живина, секоја втора фамилија има минимум 1 домашно милениче, ветеринарни лекари имаат секојдневно контакт со секакви животни (добро ајде работат со заштита), ама сепак зборот ми е дека ретко која жена нема контакт со животно, едноставно кај Angella7 така се погодило. Да, голема е веројатноста тоа да е од некое од миленичињата, ама треба да си испита подобро и да го минимизира контактот со животните, поголема хигиена и тоа е .

На Angella7 и fana им се допаѓа ова.
  19. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    3.305
    Крај на декември имав спонтан, не слушнавме воопшто срценце и престана со развој во 6 недела, според менструација бев 9 недела. Ми рече не може да ми каже со сигурност ама смета дека спонтаниот бил поради тоа што маж ми е А+ а јас Б-. Примив и инекција за тоа. За токсоплазмата ми го рече само тоа, дојди во април и да немам контакт. Нит ме праша нешто, нит ми кажа.
    Само кучињата се внатре, дома ми е како да немам животни. Ми доаѓаат бебиња речиси секој ден на гости. Правосмукалка и чистач на пареа секој божји ден. Возрасни се и не прават бељи дома никогаш.

20. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Shala na strana, kolku sto znam machkite moze da se prenosnici..