1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Нормално лекарите советуваат доколку после една година обидувања не се забремени, тогас треба да се направат соодветни испитувања! но во медјувреме ти направи си папа тест и микробиолоски брисеви! неколку месеци не е долг период мила! тука не има сто чекаме по 2-3години , тоа е веќе очај!!! Инаку многу мои другарки ми имаат казувано дека дури после 6-7месеци забремеиле, мозеби е потребно време вистински да се опустис, ама ке успееме сите немој да се загризувас усте сега, туку опусти се и водете љубов без да мислите на бебе :inlove:

За ЕЦА: ти посакувам сонот да ти стане најбрзо сто е мозно -реалност :*

2. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Отиди си на гинеколог и мирувај, како сто написала и Ели така и јас те советувам од искуство, тоа кафеаво не е на арно , затоа не чекај туку оди на гинеколог! ти посакувам се најубаво и писи сто ке направис!

3. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Дај Боже срцка, од твоја уста во Божји уши. И ти во најбрзо време да не' израдуваш како Слими, во најбрзо време кога ќе одиш на гинеколог да си го слушнеш срценцето на твоето бебенце, мммм, милина :) Едвај чекам :*

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    the.child, веќе ти одговориле. И јас го делам нивното мислење. Бледа втора црта е сепак втора црта. Кафев исцедок за време на бременост значи дека мора да се консултираш со гинеколог.

Е сега јас пак да прашам, од кога го воведоа овој новиот систем на електронско закажување, има ли некоја правено хсг (проверка на проодност на канали) на државно? Како оди тоа?

И уште нешто, во овулација сум, завчера и денес имам не црвено, туку кафеав исцедок слично на последен ден од менструација. Знам дека е можно малку да се прокрвари за време на овулација, но темно кафено, и тоа преку еден ден? Малку ми е чудно. :?:

5. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Па маж ми два пати правеше спермограм, се е во ред, дури совршен резултат. Јас правев лани пап, се беше во ред, правев и микробиолошки испитувања и тие во ред,хормони проверував и тука беше се во ред, на ехо не ми гледаше цисти а еве два месеца не ми доаѓа. Чекам да добијам па да почнам со испитување проодност.
    И не е рано, сакам се да испитам иако знам дека половина од вината лежи во нервозите. Можеби кога некои коцки во животот ќе си дојдат на свое место и организмот ќе ми се среди. Од премногу напнатост и стресови не бива ништо. Се надевам дека набрзо ќе има некои добри промени.
    Туку дали некој има искуство со некоја докторка Снежана мислам дека се вика, кај д-р Коруновски работела, сакам кај нејзе да одам.

Чувствувам подуеност во стомакот, ми се врти, почнува и главата да ме боли по малку, имам гасови и нешто како да ми мрда во стомакот особено кога имам гасови. Можно ли е да сум трудна, плис хелп.
    Да напоменам дека пред два саати се најадов грав со кобасица :lol:
    Да се позаебавам на своја сметка

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    ^Снежана е нова таму,па незнам колку би имала искуство.А да појдеш кај Рушка Ганеш и Моира ќе ти ја препорача женава ептен :) или кај Надица Мама-и нејзе ја фалат,како поискусни ете.

Инаку за стресот во право си и ќе видиш дека тоа е причината.Прво опуштање и оп бебе :) Еве ти прилика Нова година,празници отидете некаде опуштени и дај боже да биде.Ма да и тоа не е решение зошто треба да си смирена и понатаму,да не си под стрес а знаеме колку е тешко тоа денес :doh:

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Кај Наде од Мама имам одено, штета што не работи со плави картони, кај Рушка немам одено ама и таа нема договор со фзом, мене ќе ми треба нов матичен, зашто искрено немам такви можности да плаќам секојпат ехо најмалку 500 денари а тука е и потребата од упати за испитувања итн...Но ми треба гинеколог по можност жена која ќе биде телефонски достапна и расположена за разговор со пациентот а не само да заврши со него побрзо, колку да помине прегледот.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    Снежана не работи со фондот,само приватно има една друга Сузана таа е со фондот.И јас барам асален матичен ама за жал сите добри се зафатени :( Прашував за Емилија Трајковска од Кисела Вода ама никој не ми одговори последен пат се јавував и сестрата ми кажа дека се фул,ама може кога ќе се породи некоја трудница да ме стават на нејзино место,ама незнам колку е стручна женава .

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Најверојатно дискусијава ќе ни ја префрлат во темата за гинеколог. Значи вака... ако сакате докторка која ќе биде достапна секое време на телефон и ќе ве гледа како вистинска мајка, нема да згрешите ако појдете кај Надица. Значи за било што и во секое време жената е тука за пациентките. И онака и на друго место колку се наплаќа ехото, не помалку од 300 ден. А за упати може да си одите кај Др.Љубица Кузмановска карши Рамстор. Јас бев и кај неа и баш дирекно и кажав дека одам кај друга докторка и дека она ќе ми треба само за упати, па и за второ мислење не е лошо. И она е искусна и добра. Па видете како ќе решите ;)

10. maci87

maci87 Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Здраво , еве ме повторно сакам да прашам за хормонски испитување не сум правела до сега и незнам како оде тоа, матичниот доктор ми рече на третиор ден од менструација да одам за упат и да одам во државна, но незнам каде и дали се закажува таму или само со упато, а за спермограм сакаме истиот ден да направе мм но незнам каде е најдобро и со закажување ли е и како се носи материјалот од дома или таму не ми е јасно ке ве молам да ми пишете. Сеуште не ми е дојдено мензис ама осеќам дека кај и да е ке дојде и морам да ги направам тие испитување зашто веќе нзнам што да правиме со мм паѓаме во депресија ;(

11. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    ^^ Не треба да чекаш да ти дојде, оди веднаш кај матичен гинеколог да ти даде упат, тие на упатот ќе ти напишат каде и во колку часот, треба на 3-от ден откако ќе добиеш да ти земат крв и на 21-от ден од добивање, маж ти кога сака може да закаже, сеуште оди телефонски мислам, на клиника за хистопатологија ама ќе му треба упат од матичен лекар, добро е и за уринокултура да земе упат. Не знам од кој град сте, ама матичниот ќе знае каде да ве упати.

12. maci87

maci87 Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Бидејк матичниот не е од мојот град тој ми рече кога ке добијам да му се јавам и на денот кога ке треба да одам да поминам да земам упат и да одам за ск а мм сака на приватно да одиме само незнам каде е најдобро систина или ремедика или можеби има и некое др место да закажеме баш на тој ден кога ке одам јас

13. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Баш така е ецапареца кога најмалку очекуваш тогаш ќе забремениш.Ете така бидна и со мене.
    Ете сега се мачам цел ден со главата во шолја многу повраќам катасрофално ослабев 7 кг за 10 дена.Ама кога мислам дека сето ова е за моето бебе све се издржува.
    Затоа ве читам редовно а верувајте не можев да ви пишам само.
    Се надевам дека многу брзо ќе успете сите овде да забремените.
    И никогаш не губите надеж тоа е најважно.

Поздрав :* :inlove:

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Леле девојки не знам кај да го пишам ова па тука ке пишам ... Овие од државна болница поточно ГАК катастрофа се не можам обдукцијата за бебето да си ја земам вртев сега никој не крева .. предходно вртев ми веле за 3 месеци јави се па за 5 месеци јави се а помина веке 7 месеци и пак не можам да си ја дознаам причината за спонтаниот ;( :@ :@ :@ ... иначе да се пофалам сеуште немам добиено тралалала :D

15. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Како ви успева тоа? :?: Воопшто во 30дена не помисливте, не си рековте може ќе биде? :lol: Јас колку и да сум зафатена нема шанси да не помислам барем еднаш ;) или кога се приближува терминот за доаѓање тогаш најмногу, конкретно јас ако чекам да не очекувам -тешко мене.
    Незнам дали и јас ќе речам еден ден- не очекував а забременив, познавајќи се јас потајно секој месец си очекувам :$ и не се форсирам да не мислам, тоа е како да има слон на сред соба и некој да ми каже не мисли на него :rofl: ве гушкам и браво ако вас ви успеало :*

На midnight.flower и Laura87 им се допаѓа ова.
  16. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    И јас некако така се осеќам...

17. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Баш така е ецапареца кога најмалку очекуваш тогаш ќе забремениш.Ете така бидна и со мене.
    Ете сега се мачам цел ден со главата во шолја многу повраќам катасрофално ослабев 7 кг за 10 дена.Ама кога мислам дека сето ова е за моето бебе све се издржува.
    Затоа ве читам редовно а верувајте не можев да ви пишам само.
    Се надевам дека многу брзо ќе успете сите овде да забремените.
    И никогаш не губите надеж тоа е најважно.

Поздрав
    Како ви успева тоа? :?: Воопшто во 30дена не помисливте, не си рековте може ќе биде? Јас колку и да сум зафатена нема шанси да не помислам барем еднаш ;) или кога се приближува терминот за доаѓање тогаш најмногу, конкретно јас ако чекам да не очекувам -тешко мене.
    Незнам дали и јас ќе речам еден ден- не очекував а забременив, познавајќи се јас потајно секој месец си очекувам :$ и не се форсирам да не мислам, тоа е како да има слон на сред соба и некој да ми каже не мисли на него :rofl: ве гушкам и браво ако вас ви успеало
    хахаха :D ,
    Потполно те разбирам јас чекав 3 години така гледајчи во плодните денови и во календарот дали добив или не ама овој месец имав некои поголеми обврски што немав време да помислам на тоа.и секако почнав некако да се помирам со тоа дека не зависи од мене тоа е одлуката на Господ кога ќе реши тогаш.Што ако пиев кломифен одев на фоликуметрија мерев температура 3 години нон стоп мислев на тоа и плачевсекогаш кога ќе добијам и тоа не ми донесе ништо.Е баш тогаш почнав да се помирам со тоа дека јас моето го направив сега ќе почекам да ми се случи чудо.И така бидна кога ми каснеше јас отидов кај гинекологот ми даде прималут ме гледаше на ехо не се гледаше ништо и ги пиев 10 дена па после чекав да добијам.Затоа не мислев на бременост зашто некако бев убедена дека ќе добијам но кога помина 10 дена и отидов му кажав на докторот дај ми нешто да добијам побрзо многу мие лошо и пред да ми даде терапија рече ај да те погледам на ехо и тогаш ми соопшѕи дека сум бремена.Не ми се веруваше додека не му го слушав срцето.И така и ти немој само на тоа да мислиш најди си некоја друга обврска и ќе се одалечиш малку. Се надевам дека многу брзо ќе забремениш и ти и сите други.

Поздрав :inlove: :*

18. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.997
    Допаѓања:
    4.219
    jas direktno zakazav tamu t.e na histologija za mm ama se ceka min.2 nedeli mnogu guzva ima :worried: i tamu se ostava materijalot ne smee od doma da se nosi i vi treba hiv test ne postar od sest meseci bez toa ne proveruvaat nikade na drzavno

19. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Срцка, не дека воопшто не сме помислиле, туку сме си викале „ако биде нека биде, ако не здравје Боже, нека биде волјата Божја„ Сме сфатиле дека со глава кроз ѕид неможе, колку повеќе буткаш, може само глава да те заболи. За мене лично ќе ти кажам, буквално коси корнев, плачев, се трескав од земја кога ќе добиев. Првиот пат забременив можеби брзо зашто одамна се немавме видено со ова моево, 2 години и 3 месеци и кога се споивме, тоа беше експлозија на емоции и нема шанси тогаш да сме мислеле на бебе, а вториот пат се мачевме троа повеќе, секој месец скоро секој втор ден сме правеле, значи немало утка за плодните денови, и кога дигнав раце, кога буквално се налутив и си реков „ако треба да бидам мајка еден ќе бидам„ и тогаш биднало. Ама ете и вториот пат неуспешно беше, сега имам закажано за на почеток на декември на ехо, и да видиме дали има потреба од хистероскопија и лапараскопија. Ете кај мене се случува да забременам, ама неможам повеќе од 9 недели да доносам. Може се има збунето нешто, наместо 9 месеци, мојов организам мисли 9 недели. Ај ваљда ќе му дојде памет ;)
    Се изнапишав јас, се забегав. Среќно и верба во Господ :*

20. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.722
    Допаѓања:
    38.282
    Девојки..... кај мене има нешто :D
    Тестот покажа ДВЕ цртки!!!!!!!! Не можам да ви опишам како се чувствувам зашто денес чуваствата ми се збркани...Единствено нешто на што сум благодарна е тоа дека Му благодарам на Бог, што се се одви во најдобар ред, природно, и планирано...
    Утре одам на гинеколог!
    Среќно на сите што очекуваат 2 црти!!!!

На green.eyes, anggell, Srekicka и 9 други им се допаѓа ова.