Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Како мислиш добиено, а бремена? Малку подетално да ја опишеш ситуацијата? Бремена си, а крвариш или се сомневаш само?

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Allwayshappygirl

Allwayshappygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    284
    Епа вака.. пишав во друга тема детално ама не добив мислења..
    Се обидуваме за 2 дете. Последна менс 15јануари ,вредни во плодни денови. Неочекувано на 5 февруари,6 дена после овулација добивам сабајлето.. два дена имав ама не како секогаш,помалце овај пат ,третиот ден мн малце и дднеска ич..
    Искрено никогаш не сум добила предвреме и тоа 10 ,11дена .. температурава ми е нон стоп 37.
    Градиве ми се осетливи,особено брадавиците .. болки во стомак имам како за пред добивање од време на време..

3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Па тест може да ти ја реши дилемата, се е возможно.
    Конкретен пример што го знам, другарка си имаше оскудни крварења секој месец, па затоа дозна дека е трудна дури во четврти.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.084
    Допаѓања:
    117.895
    Ист случај ко другарка ти имала и моја колешка од работа.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Gemini JV

Gemini JV Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    9
    Здраво на сите. Нова сум ама постојано ве читам. Накратко мојата ситуација. Пред една година имав неуспешна бременост и од тогаш нема ништо, а се е во ред со нас. Еве сега ми доцни веќе 15 дена, правев тест минатата недела ама негативен и секој ден чекам да добијам, само на тоа мислам. Немам никакви симптоми.Едвај го чекам денот кога ќе видам две црти ама тоа ми изгледа се понедостижно.

6. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    1.451
    zdravo,

Samo da ti kazam mene mi zakaza histerektomija,ostranuvanje na polipite izgleda dve imam i toa 2cm i edniot 1 cm.
    pod opsta anestezija kje go napravat intervencijata i doktorot mi rece deka treba sto pobrzu da se intervenira na ovaa zasto e na zidot na matkata da se otstranat za da se spasi matkata.
    Ti preporacuvam i tebe da odis na vtoro mislenje.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.912
    Допаѓања:
    8.359
    Sega vo mart ke odam na kontrola pa ke vidime. Ovaa doktorka neznam po kolku mislenja ja najdov i ne setam poveke po doktori i toa ne cini. Taa mi rece ke go pratime za sega ne gledam potreba za histeroskopija ama ako rasti ke me prati sekako. Pozdrav

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    И моја братучетка :)

На fana и Jana06 им се допаѓа ова.
  9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.155
    Допаѓања:
    124.525
    Ајјј бидна :l:
    Честитки :hug:

На IRBBB, Kate Rina 93, Jana06 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Бидна стварно :inlove: И мене се уште ми е нереално, покрај малиот заборавам дека сум бремена :D

На happygirl, IRBBB, Ceneva и 4 други им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.515
    Допаѓања:
    108.564
    Се соочила ли некоја со скратување на циклус? Веќе трет циклус по ред ми се изреметува, прво добив 2 дена подоцна, после еве трет циклус 2 дена порано, значи на 26 дена. Случајно спомнав на една тетка дека ми се изремети, дека добивам 2 дена порано, покасно, ми вика А мене така ми доаѓаше кога влегов во менопауза, на 26 дена, па на 24. Ме попари! Прерано ми е и очајно сакам уште едно дете бар, ако не поише. Ја прашав мајка ми она влегла во климакс на 39, сестра ми има 39 и сеуште има циклус и тоа редовен и нормален, јас имам 34 полни, не сакам ни да помислам на менопауза.

@duffi можеш и во пораче а можеш и тука, да ми пишеш искуства со овој Маџунков, да закажам сакам кај него консултација ама во Струмица по можност, не тука во Санте, не ги можам овие од Санте и не сакам да идам тука. Или контакт пиши ми да закажам, планот е април да го поминам на југ па да искористам денови да појдам на ехо и консултации кај него.

12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Ангел циклусот низ годините варира. Никој нема да заклучи по тоа 2 дена +\- дека влегуваш во менопауза. Јас ни 30 немам, па циклусот никогаш не ми бил точен до ден.
    Така да не се ослонувај на вакви коментари.

Инаку од Маџунков јас сум задоволна. Смирен е, детален, објаснува се што те интересира. Веројатно ќе ти даде насоки што да правиш понатаму.
    Викенд не работат.
    +389 71296515
    Број за закажување.

На fana и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.190
    Допаѓања:
    258.392
    Ангел, на мене ова ми се случува постојано. Јас добив на 11 години, па нели очекувам порано да влезам во менопауза, ама ова не го гледам како знак.
    Јас и на 21 ден добив пред некој месец, па останав веднаш бремена.
    Немаш простор за грижа, таман ти е циклусот. Се што е до 21 е во ред. Знам оти јас некогаш и 2 пати месечно добивам.

На fana и duffi им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.515
    Допаѓања:
    108.564
    Мене ми е чудно искрено бидејќи јас добивав на точно 28 дена и тоа до саат точно, секогаш сабајле околу 10 на 28ми ден. Ќе искоординирам ден на добивање, за преглед, за одмор, се ќе испланирам и на медицински туризам во Струмица ќе си тркнам, таман може и некое кафе ќе се испие во меѓувреме, а @duffi ?

15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Може. :)
    Рачунај само викенд не работат.

На fana и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.515
    Допаѓања:
    108.564
    Одмор планирам, арно реков, медицински туризам. Кај мајка на пролетен распуст и да завршам ова право.

17. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    7.943
    Извини вака што ќе се вмешам од страна но Можеш и на вибер да му пишеш за се што ти интересира достапен е. Јас три пати сум била и стварно знае да те ислуша,да објасни во поглед на резултатите и што понатака. Има некаква позитивна надеж што ја дава .
    Ако имаш испитувано нешто можеш и резултатите да си ги носиш со тебе

18. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    20.115
    Не сакам воопшто да те плашам, но постојат мали шанси ова, ако често се случува, да укажува на намалени резерви, не на менопауза. Тие две работи се различни. Отприлика на 4 ден од циклус може да одиш да те види гинеколог на ехо, се гледа состојбата на јајниците. Друга опција е да се испита Амх. И ако е тоа, од тој момент до влегување во менопауза ќе поминат години, само се намалува плодноста. Значи намалени резерви не значи дека жената не може да остане бремена, но некогаш може да го отежни процесот.
    Еве има и позитивни примери тука, што немале проблеми со забременување, и не значи дека секој што добива порано има намалени резерви. Ама јас одам по специјалисти, се консултирам и ти го кажувам нивното мислење. Некои добиваат постојано на 26 дена, ама ако има промена, која не се случува само 2-3 пати, постои можност да укажува на нешто. Мене ова ми се случи откако почнав со хормонска терапија. Па почна спорадично да се случува. 2 пати на 28/9, па 2 пати на 26, па на 30. А пред тоа ми беше секогаш на 29 дена, и тоа скоро секогаш наутро :)

Испитав резерви, не се сјајни, ама се океј, во граници на нормалата. Мајка ми менопауза на 57-8 години, а и таа добила на 11 години, па еве јас не сум на нејзе :(

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.515
    Допаѓања:
    108.564
    AMX е ок, на ехо наводно и резерви се ок. Ми беше битно да прочотам нешто вакво, фала ти.

20. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    20.115
    Ако тие две работи се океј, јас не би се грижела на твое место. Да, ќе му кажам на докторот следно кога ќе одам, ама ако е горенаведеното добро значи нема простор за грижа :)