Zdravo devojki,znaci vaka... na 1vi Fevruari se bockav vo stomak so inekcija dadena od Dr Vladimir od New Born, bidejkji probuvam bremenost Vekje nedela dena imam blagi bolki vo stomakot i kicmata kako pred dobivanje i gradite nemozam da gi dopram a treba da dobijam na 20ti,dali e normalno tolku rano da me boli stomak pred ciklus?
Здраво девојки сакам да прашам дали некоја од вас имала искуство со Цикло пригинова Претходниот месец пиев дабростон и денес и се јавив на матичната и кажав дека ми дојде ,всушност дека нема бременост Таа ми рече на 5 ден од циклус ќе почнеш да пиеш Цикло пригинова белите и од 4 тото до 7 то апче ке имате односи ,не ми кажа ни колку време треба да ги пијам ни ништо.... скрос ме разочара
Да јас ги пиев само белите апчиња два пати и имав позитивен тест, тие се за задебелување на ендометриумот.
Не прашувај тука, прашај си ја докторката да ти објасни зошто и како ти ги дала да ги пиеш. Јас пример ги имам пиено пред стимулација со Кломифен за да добијам убав циклус зошто претходните пред нив ми беа оскудни. Очигледно се даваат за повеќе намени. Прашај си ја докторката и немојте да пиете апчиња за кои не знаете зошто ви се дадени.
Ќе ти каже докторката, јас ги пиев 2х1 првиот пат а сега пред да забременам 1х1 се додека не слушнавме срце.
Здраво Ми доцни 20 дена, направив тест sure check, негативен,многу се разочарав а немам ни симптоми за добивање. Дали некој бил во слична ситуација?
Имам закажено , во меѓувреме секакви мисли ми минуваат низ главата ,што може да биде, затоа прашав дали на некој му се има случено вакво нешто. Фала однапред за одговорите
Мене често ми доцнеше вака, испадна проблем со пролактинот. Ќе видиш што ќе ти каже гинекологот,битно е да отидеш што поскоро. Без негативни мисли оти за се има решение.
Јас бев вака, у јануар не ми дојде, и сега уште ми ја нема. Ми дафоа Дабростон да пијам 10 дена по 2 пати. И еве 3 дена како ги завршив, уште ја нема. И сеа некако се плашам..
На мене ова ми се има случено исто во февруари и сега пак, а толку се надевав на позитивен тест, дури повеќе имав симптоми за бременост отколку за циклус. Еве два дена веќе и како имам и нагон за повраќање. Утре ќе видам што е проблемот. Женски маки
Devojki posle 3 celi godini se vrakam na temava... Vo plan sum za oploduvanje so zamrznati embrioni.. e sega na TORCH testot mi ispadna hsv igm pozitiven... Dali ima nekoja od vas vakvo iskustvo? Btw nemam nikakov problem so genitalen herpes nitu pa sum imala zatoa me cudi seto ova... Sekoj sovet e dobredojden.. ve pozdravuvam
Правев торч поради спонтан и имав позитивна токсоплазма: igG +48.8 реф. вредност >3 igM +1.25 реф. вредност >1. Не најодов доктор што ќе ми објасни, па сама барав на интернет, преведував од какви не ти јазици. Направив авидитет на igg, тоа е испитување преку крв за староста на вирисот и испадна дека ми е постара од 6 месеци и веќе е мината инфекција. IgM можеле да останат во телото и до година-две а да нема моментална инфекција. Направи и ти авидитет и консултирај се со докторот. Колку ти е igM? igG имаш?