Prasuvam nesto sto imam samo na testot HSV IGM POZITIVNO... Nema ni vrednosti ni nisto... Nenormalno sum pod stres i nervoza od ovaa nasa drzava i zdravstvo ama toa e.. ke pobaram na maticen aviditet bas da vidam kako ke ispadne...
Ништо не можеш да направиш против херпес симплекс вирусот. Тој кога еднаш ќе навлезе во телото останува засекогаш. Се активира при стрес и при пад на имунитет. Што значи мораш да внимаваш да го држиш имунитетот јак но и да не бидеш под стрес. Тоа е.
Јас од општиот матичен земав упат ама уште не сум била во јавно здравство. Направив во авицена зошто ме јадеше црвот немав мир и не можев да чекам резултати на државно.
Kako ke uspeam neznam... Utre sum na maticen pa ke vidam kako i sto ponataka... Valjda ke se najde nekoe resenie :/
Јас имав игм благо покачено за цмв. Без игг. Матичната ми дава упат за игг авидитет за цмв на државно. Ми испитаа ИГМ и игг (игм си беше пак благо покачено), а авидитет не. Викам јас имав упат за авидитет. Ми рече: нема потреба од авидитет игм ти е позитивно. Не ми се верува уште дека обична лаборантка ми рече нема потреба бе Испитав во биотек: Рез: Игм - негативно Игг - 4 пати повисоко Авидитет: висок
I uste edno prasanje... Denot koga mi zedoa krv za TORCH imav herpes na ustata... Dali ima nesto toa vlijanie?
Znaci ke se onesvestam od mislenje i nervoza... Koja i da si @fana ako ispadne deka si vo pravo ke te castammmmm ke baram utre kaj maticniot da povtoram pa ke vidime
Јас пијам бромергон и го зедов чајот да го пијам (вирак). Дали прашала некоја дали може и дали го пие истовремено со бромергон Инаку ми е 13ти ден од циклус а го пијам веќе десетина дена
Ууух значи ич да не одам да испитувам таму. Можеби и мене ми е лажно позитивен igM, затоа и имам висок авидитет. Мене гинекологов многу ме изнервира. Таа ме прати да испитам торч за на крај да ме гледа како теле. За резултатот од државно ми вика "аа супер, ништо страшно, не е многу покачено. Ај да не не боли глава дојди по 6 месеци, до тогаш пази се од бременост". Ем е супер и не е страшно, ем да чекам 6 месеци!? Општава матична ми вика "ааа свежа ти е 2 недели, од ова ти е спонтаниот" а јас спонтан пред месец и пол имав. Видов дека не знаат кај тераат па сама си барав спас на нет. И среќа си најдов
Не може да не е тоа. Си имала херпес, нормално ќе имаш игм активно. Секој кој малку знае медицина исто ќе ти каже.
Не се препорачува да се меша хормонска терапија со билни тинктури, чаеви и слично. На твое место не би пиела Вирак паралелно со Бромергон.
Ти кажала веќе Бела, јас исто мислам дека не треба да се пие. Тие апчиња ако не се лажам се за намалување на лактација. Затоа секогаш консултации со гинеколог, овде можеме само совети и мислења да даваме, не значи дека сме во право.
Девојки... Со дм се обидуваме за бебенце. Пред 4 месеци испитував антитела на хашимото и ми беа околу 120 ,меѓутоа не ми дадоа тералија ми рекоа само да ги испитувам на 6 месеци. Прашањето ми е....дали тие антитела можат да ми прават проблем или сега за сега да се опуштам бидејки мн ме секира тоа? Фала ви . Ве гушкам
Во Институт за јавно здравје имаат реагенси. Во Биотек краток период можеше да се испитуваат микробиолошки брисеви на товар на ФЗОМ. Но ја раскинаа соработката за оваа услуга. Јас еднаш искористив летото и толку беше
Zdravo devojki,bi sakala da se konsultiram so vas. Probuvame za bebence podolho vreme,maticnata mi rece od 16ti den od ciklus(posle ovulacija) da stavam utrogestan 1x1 za sekoj slicaj kako poddrska. Prasanjeto mi e,dali toa moze da nasteti zatoa sto sepak e hormon (da dojde do poremetuvanje na ciklus i sl) ili se koristi cesto kako preventivna terapija i e bez posledici? Fala vi odnapred