Nema da ti stetat, tie se kako preventiva dako slucajno si ostanata bremena da go zadrzat plodot, mislam deka veke na site gi davaat ili kako vaginaleti ili kako inekcii
Здраво девојки. Пишав пред извесно време дека се обидуваме за бебе. Треба да не/добијам за 2-3 дена но искрено осеќам дека нема ништо ни овој пат. Немам баш никакви симптоми за бременост. Ме фака нервоза и сакам да направам тест, потоа се откажувам. Последниве 2-3 дена пред мензисс ми се цела вечност...
Eхеее колку жени биле бремени, а немале никакви симптоми Jaс сум секогаш за тест, доколку ти ствара неизвесност и стрес. Зошто да си предизвикуваш дополнителна стресна ситуација, секако имаш 2 опции, или си или не си бремена. Така да, купи си тест и скрати си ги маките
Ми е мака веќе од негативни тестови. Знам какво е чувството пред бременост. И за првата бременост знаев дека сум бремена уште пред датумот за добивање. Телото ми реагира поинаку. И за жал знам и кога на бременоста и дошла крај
Sekoja bremenost e razlicna, taka veli bratucetka mi koja ima dve decinja, veli nebo i zemja razlika. Taka da ne se baziraj na prvata bremenost i malku pozitivni misli. Ti posakuvam dve crtki od i da si galis mesence 9 meseci i posle polni race ljubov.
Zdravo devojki, pravevme spermogram na GAK i izleze rezultat asthenozoospermia. Malku se izvadivme od pamet, pa sakav ako ima nekoja iskustvo da spodeli. Tnx
После хистероскопијата и завршената терапија добив на 06.01 после повторно на 24.01 тогаш се консултирав со гинекологот ми кажа дека е заради хистероскопијата . Сега добив на 25 дена претходно секогаш добивав на 28 дена. Незнам на што да го препишам сега ова на хистероскопијата и хормонската терапија, антибиотската терапија или пак тоа што почнав да ги користам капките Вирак. Некој со слично искуство ? Капките ги користите и за време на циклус или ги прекинувате ? Приметив дека овој месец малку повеќе крварам. На интернет видов капките ги продаваат 990 ден. Аптека Стојанови не се повеќе од 300 ден шишенце за 15 дена.
Уште еден доказ колку многу значи опуштањето. И кај нас бидна работата кога решивме да паузираме од правење бебе, дури и кондоми купивме за да се пазиме
И јас да се приклучам во групата за подршка и воедно да си ги споделам моите искушенија во борба за бебче Јас имам 25 а сопругот 29 години. Во брак сме 5 години а во болничките лавиринти сме веќе 3 години. Прво изгубивме многу време од несоодветна матична и пробување со јасмин да ги смириме јајниците па така да не пораснат фоликулите но од 10 мм не пораснуваат повеќе. Дијагнозата ми е пцос - микроцистични, инсулинска резистенција, естроген низок, немам овулација а кај мм теротозоспермија но другите вредности беа одлични само морфологијата нарушена. Почнавме да одиме во Битола кај др. Таше. Примам сиофор од 850мг и фертилимин на синерџи. Бидејќи имам нередовни циклуси и примолут нор за да добивам. Пред тоа пиев циклопрогинова но тој ми кажа да ги прекинам. Пробавме со кломифен не растеа фоликулите па ајде нареден пат со фостимон инекции прво 5 дена по 2 па потоа уште 4 дена по 3. И успеавме со само еден водечки фоликул на десниот јајник 19мм веднаш примив стоп инекција и утре дента направивме инсеминација па сега сум во исчекување сеуште е рано 2ра ден од инсеминацијата ми е. Инаку одкога го обработија спермограмот на сопругот испадна дека е добар имаше 15М и др рече добро е Ако не успееме ќе одиме со уште една инсеминација па потоа ин витро не сакам ни да помислам дека ќе дојдеме до тоа. Навистина е тешко да се издржи и психички и физички па и емоционално и финансиски ме фаќа уште сега страв за тестот Сега одмарам бидејќи работам тешка физичка работа со кревање тешко па препораката на др беше да извадам боледување 2 недели.