Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Среќно и лесна бременост имај, се најубаво и секогаш биди среќна во животот. :l:

LaDyDoLl likes this.
  2. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Ајде дај Боже да биде се ок, па и да треба хистероскопија и лапараскопија тоа значи ќе се подобрат шансите за да го задржуваш плодот така? Јас не се трескам ама мислам на тоа и покрај 100 часовна работна недела тоа ми е дел од животот на кој нема шанси да не помислам,ептен ми е тешко кога ќе добијам- да ама гледам остатокот од месецот да сум позитивна, и по доктори веќе не одам нема фајде нема што да ми кажат хехехе И јас ќе го чекам моето чудо :l:

3. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Јас да се самоцитирам, може некој со вакво искуство ќе прочита и ќе ми одговори. :$

LaDyDoLl честитки мила! :f:

LaDyDoLl likes this.
  4. Agrona

Agrona Популарен член

БРАВО !!! Со среќа и ти посакувам се најубаво и со лесно. :clap: :inlove: :$ :*

koecno and LaDyDoLl like this.
  5. Lollipop

Lollipop Истакнат член

девојчиња здраво,

Вчера бев на лекар и ми констатираа бременост, но неколку дена веќе имам како мало кафенко исцедоче, не во големи размери но сепак го имам, многу се плашам и страв ми е да не е несто посериозно. Има ли некој слично искуство. Многу се прасам бидејки веќе имав спонтан пред некое време.Инаку ХЦГ резултатот ми е 9.790, докторот ми реце дека тоа е одлицно, па не верував на тој резултат и дополнително направив тест и искочи позитивен. ВЕ МОЛАМ ЗА СОВЕТ

6. darcy

darcy Популарен член

Јас сега правев тест од тие по 5 дена што покажуваат (инсеминацијата беше пред 12 дена) и е негативен :( Понеделник треба преку крв да правам, ама не сум оптимист :doh:

7. cecilia

cecilia Популарен член

Па поскоро од ова и неможеше :D
    Честито нека ви е и се надевам лесно и брзо ќе ти помине бременоста.
    Дополнително им посакувам на сите што сакаат вака како тебе набрзина да забременат :clap:

LaDyDoLl likes this.
  8. Wanna.be.mum

Дента кога ќе добиеш оди кај матичниот и ќе закажиш, би требало да има термин тоа не е строго 9-10ден туку да има скроз прекинато крварењето (јас на 7ми ден правев) и до 12-13ден може. Што значи имаш фора (во 2 недели од кога ќе добиеш) да се најде термин. :hug:
    Не сум сигурна на приватно правев, ама закажувањето нема врска со упатот мислам дека ќе ти треба ;)

midnight.flower likes this.
  9. Nita

Nita Истакнат член

Дечки вака последна менс ми беше на 03,11 и се трудевме многу овој месец за бебе менс ми иде од 28 до 30 а вака по калкулаторите за плодни денови ми покажува дека ако сум останала бремена сум зачнала на 17 и ако правам денеска тест милите ке покаже точен резултат иако не поминале 14 дена по овулавијата,,

10. pepapa

pepapa Популарен член

Gi zemav rezultatite od hormonite, izleze deka mi e pokacen prolaktinot 28,5, ke mi kaze li nekoja dali mozebi toa e pricina za nezabremenuvanje i sto ponatamu?

11. Wanna.be.mum

Матичниот ќе ти даде апчиња за регулирање ;) и да може тој да е причината, добро е штом ја откри штом ја решиш бебуш ќе дојде :hug:

12. darcy

darcy Популарен член

Да, кога е покачен пролактинот тешко може да дојде до бременост. За среќа, има начини да се регулира и потоа не би требало да имаш проблем.

13. ecapereca

ecapereca Истакнат член

За најсигурна да си бидеш, да не ти покаже негативно па да се разочараш, а да е можно да си бремена... направи си тест накај 3-4ти декември. Среќно ;)

14. pepapa

pepapa Популарен член

Pak jas, a dali ima vrska prolaktinot so tiroidna, za da gi ispitam i tie hormoni

15. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Честитки мила, со лесно и со убавини да си ја износиш бременоста. А за тоа кафенкото да го известиш докторот, да видиш што ќе ти рече, кулку да си бидеш смирена. Beta hcg-to e одлично, на таа вредност најнормално дека ќе покаже позитивно. Се најубаво ти посакувам од се срце :l:

16. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Официјално ќе се пријавам да ме поддржите.Поддржете ме.
    Стронгер за бебе, сите за Стронгер. ( Кампања на форум Фемина.мк )
    Ви посакувам среќа, вам и себеси :*

LaDyDoLl likes this.
  17. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Сесси, ако биде да биде :D :D :D . Не бевме воопшто оптоварени околу тоа дали ќе бидне или не, едноставно решивме да имаме бебе...и ете, среќа за која сум бескрајно благодарна на Бога. Но, јас вчера бев кај матичниот гинеколог, ама не ми се допадна некако нејзиното однесување, прво на ехо не можеше ништо да види, после ме виде вагинално и пак ништо не виде, па ме натера да појдам од понеделник пак, со изговор дека е многу рана бременост... Кога и кажав дека направив тест и дека имам некои симптоми на бременост, рече е па тоа е тоа, ама не ми потврди со сигурност
    ме остави во мисла
    .Јас закажав и на приватен лекар, но во среда, па до тогаш ќе направам крвна слика, и ќе почекам.
    p.s. Стронгер, првата поддршка веќе ја доби ;) само опуштено девојко...

18. eli25

eli25 Форумски идол

Верувај дека ништо нема да ти користи и да го добиеш.Јас фаќав врски и ми беше готов за една недела или две,а причината ја немаше,имаше нешто напишано што најверојатно оди по дифолт кај секого.Така си почнав јас со еден куп испитувања и ја дознав причината -барем да се надеваме дека е таа .Инаку ,наодот треба да си го земеш од болницата каде е правена киретажата па упати се таму.

19. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

LaDyDoLl ни ние не бевме оптоварени и потресени првите 6, 9, 12 месеца, но кога веќе и 13 месец беше неуспешно - тогаш од камен да си- ќе се загрижиш. Искрено ми е мило што тебе од прва ти успеало.

И навистина (ова не е упатено лично и поединечно кон некого, туку кон сите), многу е лесно за некој што не ми е во кожа да каже: опуштено, кога ќе биде - тогаш. И јас го мислев истово до пред два месеца, ама веќе сум загрижена и тоа многу!

Инаку, LaDyDoLl , можеби навистина е многу рано да се види на ехо, ако не се лажам дури по 5та- 6та недела може да се види нешто. Нека кажат искусните.

20. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

^draga moja, ona sto go imam napisano vo mojot post,e isklucivo namenet za mene i nikoj drug,da ne bideme sfateni pogresno,nikoj na nikogo ne moze,da mu drze lekcii posebno ne vo ovaa tema.Jas vo golema vozbuda go napisav mojot post,i seuste sum i ke bidam vozbudena kako i site drugi.
    Odime mnogu off,no ne si fer,ovde site se bodrime se tesime,i mene,mi e mnogu jasna taa situacija... Kako i da e,jas od se srce.ti posakuvam sto poskoro da se izraduvas i da ne izvestis ovde da se raduvame so tebe.