Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Ti blagodaram za odgovorot ❤️

На Bebce1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Може одма по престанок на крварењето. Некои лекари советуваат да се чека прва менструација, но ова не е заради медицинска причина, туку заради полесно датирање на бременост.

https://www.mayoclinic.org/healthy-...epth/pregnancy-after-miscarriage/art-20044134

На Bebence29 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    734
    Mene mi rekoa posle prviot ciklus matkata se vraka vo normala i moze da se proba pak

На Bebence29 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    707
    Јас ги пиев од октомври до ноември, кога требаше да купам втора кутија добив позитивен тест... Сега сум крај на 4ти/почеток на 5ти месец (покасно сум останала бремена). Индивидуално е, ама не штети да се проба, нели :)
    Заборавив да напоменам, најчесто се препорачуваат кај жени со ПЦОС, средуваат овулација.

На Звездичка30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Ti blagodaram za odgovorot ❤️bas mi e milo

На Sweetheart87 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Баш ми е жал за твоето искуството со коренот од мака. Јас решив да му дадам шанса, ќе пишам резултати за некоја недела се надевам:)

7. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    555
    Odprilika doktor miima kazsno po 1,5mm.

8. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    На преглед кај докторка што не ми матична кога бев ми рече имам кандида. После еден месец останав бремена, сега на контрола миркобиолошки направив ништо нема. Исцедокот ако нема мирис и е бел е нормално. Може и од намален имунитет да ти се појави или х други фактори.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    После 7 недели, чекав 3 месеци.
    Докторката ми рече добро е да се почека за да се средат хормоните, никакви испитувања ми рече само опушти се… и така отидовме на одмор и бидна еве сега 5 месец.

10. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    245
    Здраво девојки, не знам дали баш за тука ми е прашањето. Во брак сум 4 години и не сме имале обиди за дете, не се осеќавме спремни. Пред две недели решивме да не чекаме и да почнеме. После колкав прериод се прави тест за бременост? Читам тука и некои си испитувања за бактерии и слично дека прават. Воопшто не сум упатена во ова па сакам да ве замолам ако не е проблем некоја да ми каже :)) Фала ви на разбирање.

11. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Ако си правела редовни гинеколошки контроли не се замарај со испитувања. Тест најубаво е направиш кога ќе ти доцни неколку дена. Со среќа (fingers)

На sheis му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    245
    Ти благодарам. Последните 7-8 години редовна сум била на прегледи на гинеколог и не сум имала никаков проблем до сега, се било во ред. Исто така редовни контроли на крв правам на секои 2-3 месеци :)

13. 26maki18

26maki18 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2019
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Здраво бев на гинеколошки преглед и во резултатите ми пишува АПД 36мм и здебелена ендометриум од 8мм а треба да добијам на 03.03

14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.298
    Допаѓања:
    22.802
    Од денес се од почеток испитувања, зашто оставив надовршени минатиот пат. Сменив и докторка и сум презадоволна и од пристап, објаснување и се.
    Па се надеваме на добар резултат и среќичка во раце.

На Bebence29, wildqueen и 26maki18 им се допаѓа ова.
  15. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    9.181
    Девојки...јас денес бев кај Парталовски првпат.
    Задоволна сум ,темелен е и ми кажа некои работи што никој до сега не ми ги кажал.
    Сум имала старо воспаление на едниот јајник и тоа ми рече правело да немам овулација секој месец. Ке пијам антибиотик и ке правиме стимулација што реално ме исплаши али боље така...
    Ве молам некој искуство со ова....

На BellaBibi и wildqueen им се допаѓа ова.
  16. wildqueen

wildqueen Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    417
    Направи си редовен преглед кај матичниот гинеколог и он/а најдобро ќе те упати и ќе те посоветува.
    Јас правев брис,па пап тест,се е во ред,па ми даде фолна киселина да пијам додека се обидуваме за да го спремам телото за бременост,да намалам со кофеин,да внесувам што е можно повеќе овошје и зеленчук,течности,што помалку стрес и нервози..па се надевам ќе се случи :$
    Со среќа нека ви е и што побрзо со позитивни вести :l:

Најдобро е да се консултираш со матичниот гинеколог.Ние сите ќе ти дадеме совет од наше лично искуство,но сепак доктор си е доктор според мене.
    Кај мене се случи да останам бремена,да имам кандида,да ја третирам со вагиналетки и во 7 недела го испуштив плодот...

Последна измена од модератор: 2 март 2022
    На sheis и elenaklasik им се допаѓа ова.
  17. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.930
    Допаѓања:
    12.104
    И ти потврдија дека од кандидата беше?

18. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    9.181
    Ve molam koja se razbira kazete mi dali e FSH dobro?
    Doktorot mi rece deka za zabremenuvanje ne se bas najdobri... 20220228_181918.jpg

19. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.158
    Одамна ме интересира ова со кофеинот и забременување но не ми текнало да го прашам мојот гинеколог. Ме интересира подетално што ти рече, на пример колку шољи максимум да се пијат?
    Јас сум кафеџивка, ги пијам по 4 во денот, или нескафе класик или 2 во 1.

На Bejb15 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.056
    Здраво девојки мои.. Имам пишувано на темава , но овај пат сум со позитивни вести и да ви дадам сила , поддршка на сите што се обидувате долго време за бебче .. Се обидувавме со мм две ипол, три години и никако, секакви испитувања , досега немавме пробано ни со инсеминација ни со ифв. Последен пат кога бевме за хормони ни рече докторката да пробаме со инсеминација, и одолговлекувавме ние ајде овај месец, ајде другиот и на крајот бидна природно. Пресреќни сме, господ на сите да ви дај ваква радост од срце ви посакувам , дај боже сите да ве повлечам ! Ја прашав матичната за дали да направам бета ми рече нема потреба доколку се гледа сакус, го видовме пресмета дека сум 5та недела. Е сега наредна недела сум да видиме дали има срцева акција, се надевам дека се ќе биди во ред , малку се плашам, во оваа недела какви симптоми имавте вие? Вчера малку чуствував пецкање на јајници, денес не .. Морав да ја споделам оваа радосна вест со вас , бидете упорни во тоа што го сакате не се откажувајте, тоа што е ваше ќе си дојди ! ❤️

Прикачени фајлови:

На Larichka8, WhiteCat33, ivance.. и 44 други им се допаѓа ова.