Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.267
    Допаѓања:
    50.863
    Честитки, сo лесно да си ја истераш бременоста.:inlove:
    Тогаш само градите ме болеа други симптоми немав.

На pikabu5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. wildqueen

wildqueen Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    417
    И јас пиев толку,сега едно турско кафе наутро и во случај многу да ми се пие да си правам бескофеинско кафе.Така ми препорача ако не можам да се откажам ☺️

На BayernKa и Zfer им се допаѓа ова.
  3. wildqueen

wildqueen Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    417
    Не ми потврдија дали е од кандидата.Само ми кажаа дека плодот не бил доволно оформен за таа недела,телото не ми било спремно,дека ова се случува многу често,да не се секирам за понатаму.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.298
    Допаѓања:
    22.802
    Еее јас денес прв пат кај ќерка му бев, исто претемелна, објаснување, дури и ми црташе. Ми пушти монитор да гледам што прави и се ми објаснуваше. Исто и јас сум имала некое јако воспаление на лев јајник и тој ми е прилепен до матка. Имам и како две прегради и сега ќе пиеме паралелно со мм терапија па ќе видиме поната што како.
    Најтопла препорака имам за нив.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  5. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.056
    Ти благодарам мила , јас повеќе симптоми имам болка во гради, мокрење често, по малку вртоглавица, пецкање во јајници, запек ..

На shz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sunflower_Girl

Sunflower_Girl Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    51
    Членките како тебе ми се како сонце после бура, ме исполнувате со надеж :hug:
    Честитки од срце и да имаш лесна бременост :l:

На Iris-1234, IRBBB, Kate Rina 93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.056
    Ти благодарам мила,јас верувам дека сите до една ќе си ја исчекате оваа радост , само која порано која подоцна, Господ е голем си има план за секоја од нас , само верба во него❤️

На Viktorijaaa5 и H.VAGA им се допаѓа ова.
  8. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    1.412
    Здраво девојки бев на терапија со кломифен,денес бев на фоликулометрија имам еден доминантен фоликул на левиот јајник од 15 мм.. 11ти ден од циклус ми е денес што мислите дали е добро? И уште едно прашање ми препиша докторката лензето спреј меѓутоа во скоро сите аптеки ги повлекоа од продажба,во некои аптеки беа со поминат рок и не го даваа а касно веќе беше да одам кај докторката за замена,дали има некоја замена за спрејот да ми кажете доколку знаете? Фала однапред :)

Последна измена: 1 март 2022
  9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    Cestitki i da si imas skolska bremenost i da si galis mesence i po 9 meseci da guskas detence:l:

10. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.247
    Честиткиии и дај Боже сите од оваа тема да се израдуваат што побрзо како тебе :l: Од симптоми пред да направам тест јас имав болни и осетливи гради и некои мали скоро незабележителни менструални болки. Со лесно да си ја поминеш бременоста :)

11. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.104
    Допаѓања:
    2.477
    Lenzetto sprejot ke go najdes vo aptekata kaj Broz kafe.(Marija Gala Farm). Nie pred 4 meseci od tamu go kupivme 700 denari vo dr apteki ne go najdovme.

Прикачени фајлови:

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  12. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.056
    Ви благодарам девојки, ве гушкам ❤️❤️❤️

На Ceneva и jelo им се допаѓа ова.
  13. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    1.412
    Фала многу

На Алек*** му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.267
    Девојки јас месецов скроз го промашив, почнавме со односи дури откако ми завршија плодните и не ми е криво, овој месец ми фалеше малку растеретување. Следниот маж ќе прави спермограм, јас најверојатно хсг, па што бидне бидне. Стварно некако ми спласна еуфорија и се олабавив, минатиот месец ми беше многу разочарувачки бидејќи и бркавме денови и се и пак ништо. Како биде така, не планирам да се замарам веќе, имам едно дете ако биде уште едно супер, ако не тоа е.

На Звездичка30, duffi и wildqueen им се допаѓа ова.
  15. Ena Mena

Ena Mena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    169
    Мене искрено многу ми е тешко кога ги бројам деновите,за кој денови треба да имаме односи,не знам дали и вие се чуствувате така?.Не знам дали воопшто да следам,бројам или едноставно да се опуштам и кога треба да се случи ќе се случи.

16. wildqueen

wildqueen Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    417
    опушти се и не број ништо,за да не се изложуваш на стрес и постојано внатрешни мисли кои ти влијаат.
    ќе се случи кога ќе престанеш да мислиш и ќе се изненадиш.
    со среќа :l:

На Ena Mena му/ѝ се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.267
    Тоа е најтешката работа на цел свет за жени како нас кои се мачат да останат бремени, така да советот опушти се не го давајте повеќе на ниедна жена која се бори со стерилитет.

Озбилно, мене страшно ме боли овој совет, ко божем јас сум опседната, ама така иде тоа, не можеш да се опуштиш и крај. Најлесно е да речеш опушти се, не мисли, ама иди да те видам 5 дена пред да добиеш иди у вц без да ја анализираш на крај тоалетната, не иде. Иди да те видам после секс стани одма или опушти се, не иде, нозете стиснати, легната со газот поткренат или бар така во мислите си мислиш... Ве молам, ако имате жени кои се борат со бебе и забременување, не им кажувајте повеќе да се опуштат, не оди тоа така.

На BellaBibi, elenaklasik, Viktorijaaa5 и 12 други им се допаѓа ова.
  18. wildqueen

wildqueen Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    417
    Пред да напишам било каков совет за било која тема гледам да сум поминала низ тоа,затоа што не е фер да давам совети и да мудрувам за нешто низ кое не сум поминала.
    Извини ако те навредив,не ми беше намерата тоа,не реков ниту помислив дека си опседната и да пробаш да не мислиш воопшто.
    Низ истото поминувам и јас.Советот ми го даде докторката,пробав со јога,медитација секое утро по 1 час пред работа,разговор со психолог два пати во неделата,многу е важна психата и мислите иако не изгледа така и не обрнуваме внимание.
    Успеав забременив,но го изгубив плодот во 7та недела.И еве сега повторно пробуваме со месеци.Се трудам колку е можно повеќе да не мислам на тоа,да бидам окупирана со обврски преку ден,затоа што ноќта е најтешка и кога ќе легнеш си сам со своите мисли и проблеми.Ти дадов само искрен совет,и ште еднаш извини што се почувствува навредена.

На elenaklasik, Viktorijaaa5, Thinkerbell. и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Ena Mena

Ena Mena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    169
    Јас се сложувам со тебе,тешко е ама не е невозможно ова останатото е преголемо психичко мачење

На wildqueen му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.267
    Мене не можеш да ме навредиш кога не е упатено кон мене тоа, да разјасниме, ама косата на глава ми се крева кога ќе прочитам опушти се... Работам фул тајм на работа, попладне дома со дете, вежбање, спремање храна, хобија, обврски, дете по термини, јас на кафе и не успевам да не мислам, позадински тоа си работи. Многу е тешко да му кажеш некому кој со години се бори со тоа Не мисли! Не е возможно. Браво за тебе, ама не има нас што секој збор од доктор го мериме три пати и пишуваме овде, бараме, пребаруваме, не ни е баш лесно да чуеме не мисли на тоа. Ти ја сфатив намерата, и на тебе и на сите што и мене и на сите нас ни викаат Не мисли, ќе биде, колку повеќе мислиш... Алал на сите што не мислите, алал! Ама не кај секој е тоа можно.

На IRBBB, elenaklasik, Nikolina35 и 4 други им се допаѓа ова.