Вчера бев на преглед а тоа е една недела од кога ми заврши менструацијата е сега не знам можеби е уште рано за овулација, ми даде да пијам Елова
И кажав што ми се случува со хормоните но рече дека за проверка на пролактин и да биде добар зависи од многу фактори, треба да бидам многу добро одморена, да сум немала секс вечерта пред да проверам да не имам спиено со градник кафе да немам пиено, да не сум имала стрес претходно а јас имав една стресна ситуација вечерта пред да проверам хормони, ми рече дека сум здрава и дека се изгледа добро само проблем што после првата бременост имам покачено многу на килажа и дека треба да ослабнам да ги пијам Елова и дека ке биде се во ред
Извинете однапред сите за ова што ќе го кажам. Сите во темава сте под стрес, и не сте криви што не можете да се опуштите. Ама реално од таму ви почнуваат проблемите. Кај мене хормонскиот дисбаланс беше предизвикан од предолго живеење под стрес. И нормално сакате бебе па ќе "решавате" последици. Ќе пиете хормонски таблети за хормони и за другите проблеми. Ама џабе. Јас никакви таблети одлучив да не земам. А сакав да се опуштам да ми олесни. Не бе стрес врз стрес. Нема да објаснам сега за каков стрес се работеше кај мене, ама долго траеше и никако не можев да си помогнам и да се опуштам. Е се додека не се опуштив хормоните беа хаос. Сега се во ред, без никаква терапија затоа што ми помина стресот.
Мене стрес ми создава моментот што не можам да забременам еве 3та година, а надвор од таа тема скоро па да не се нервирам за друго. Нормални секојдневни нервози, кој ги нема, треба да имаш срце камен за да не се нервираш за било што. А хормоните во поголем ред не ми биле оддамна.
Извинете што упаѓам вака, ама од искуство околу мене што имаа девојки кои пробуваа некој период а се им беше во ред со резултатите и на нив и на партнерот. Правеа некое прочистување на јајцеводите, не знам стручно како се вика.. малку било болно и после кратко време останаа бремени. Кога прашував зашто ми објаснија дека од претходни инфекции и прелади па и бременост може да се случи да не можеш да забремениш, а вака се да е во ред. Извинете за лаичкиот коментар, ама сакам да споделам можда на некоја ќе и помогне.
Sakam da prasam dali piese folna alkavit plus dve kesicki ELLOVA ili samo po edna kesicka ELLOVA bidejki veke pies samo folna, I jas treba da gi pijam zatoa prasuvam.
Ubavici ajde edno prasanje, bidejki ginekologot mi preporaca da gi pijam ELLOVA kedickite plus folna alkavit e sega ne znam dali po 2 kesicki ELLOVA kako sto se preporacuva vo upatstvoto ili po edna kesicka bidejki veke vnesuvam folna plus
Не е мал стрес твојот. Не знам колку години имаш. Ама реално кој и да е проблемот мислам дека можеш да не се стресираш. Не треба камен срце. Другарка имам психолог, за ништо живо не се нервира. Не ми беше јасно како може така, јас цели денови поминувам во overthinking. Не сум над вас, и јас се давам во сопствени проблеми, стресови и свои измислици. Но сепак кога бев во најголем хаос психички немав можност да заминам на викенд, одмор или било какви опуштања, па закажав на психолог. Само така малку се ослободив. Не велам дека си со некоја дијагноза, ама ако не ти е проблем финансиски убаво е да посетиш психолог, еден муабет да си направиш, не знам, неколку сесии да видиш дали ќе има подобрување. Јас чекав да западнам во тешка депресија за да се решам да одам на психолог, па потоа и психијатри.. Сега не сум во депресија, но сепак од време на време посетувам психолог, чисто онака како Американците, за муабет и да си разбистрам глава.
Мислам дека треба една кесичка сабајле и една навечер. Мене така ми ги препиша ендокринологот, пак си прашај
Jas imam folikuli ama nemam ovulacii kako sto mi kaza ginelologot rece ako nema nisto vo narednite meseci ke mi dade terapija pa ete se nadevam deka ke se sredi samo po sebe
Според Мај календар треба да добијам на 8ми март, ама според новиот циклус, односно новата должина на циклус, утре. Од симптоми имам подуени и болни гради, апетит и надувани минимална. Ќе знаеме максимум за 3 дена. Апсолутно овој месец не се надевам, чак што више мислам намерно не се трудев, со нови и спремни сили од март.
Мојата прва инсеминација неуспешна. Во Понеделник требаше да правам бета но синоќа добив менструација