Inaku ,Partalovski pri gledanje na eho mi spomna izostanok na ovuvlacija i deka moze ke treba stimulacija...zatoa bev uplasena
Prv pat pravam test za ovulacija, spored menstrualniot kalendar utre mi e den na ovulacija, dali ova znaci deka sum stvarno vo ovulacija, I dali se tocni ovie testovi?
Ti blagodaram za odgovorot ❤️pred nekolku dena bev na vaginalen pregled ginelologot mi kaza deka imam mnozestvo folikuli ama nemam lider folikul e sega dali I po kraj toa sto imam pozitiven test na ovulacija moze da ne zabremenam.
И покрај тоа што имаш позитивен тест за бременост можеш да не забремениш. Зачнувањето зависи од многу фактори. Со среќа и дај Боже да си видиш две цртки за 14 дена
TSH treba da e 2. Malku e pokacena. Za zabremenuvanje treba da e 2. Razgovor so doktor moze da ti dade Eutirox da pies dodeka da se stabilizira.. Nisto strasno. Pola zeni fi pijat megju niv i jas.
Јас два пати забременив со 3.7 ТСХ. Веќе години ми е толку. 2.5 е пожелно да е пред ивф, бидејќи можно е да се крени дополнително.
Devojki fala na odgovorite. Bidejku dosta guglav i se plasam..prasanjeto mi e dali mozam da ostanat trudna so ova tsh 2.5? Domtorkata veli mozes ne e toa los tsh ama sepak ko so citam na gotna granica sum. Dali nekoja od vas ostanala trudna so vakvo tsh?
Ова се резултати од лани на 02.03.2021 направени, на 03.04.2021 добив позитивен тест за бременост. Во бременост ТСХ ми беше секогаш во идеални вредности.
Мислам дека ТСХ ти е во ред, идеално го сметаат околу 2 до 2.5 така да тебе ти добро според мене. Мене ми беше 4,25 па потоа 5 и ми дадоа терапија па да испитам за еден месец. Исто така многу зависи колку време се обидувате да забремениш, мене ми беше кажано дека ако се обидуваме година дена а јас не забременувам во тој случај треба да почнам со терапија за тсх.