Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Честитки и од мене за новата идна мама, се најубаво :)

Инаку, сакам да го кажам ова - midnight.flower не мислеше ништо лошо, сосема погрешно си ја сфатила, она сакаше да каже дека не и е до муабетот што неколку од нас овде цело време го збориме, за опуштеноста и да не се мисли многу на бебе, дека кога ќе биде тогаш. Овие зборови не делуваат кај секого исто (мислам на тие кои ја водиме битката за бебе). Затоа нема потреба да и викаш дека не е фер. Едноставно не си го сфатила добро девојчето, воопшто тоа не се однесуваше на тебе. Сега :$ ни мене лошо да не ме сфатиш :!: ;)

На midnight.flower му/ѝ се допаѓа ова.
  2. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    уф, лесно е да се каже не мисли... и сум мислела, и не сум мислела, ама кога не сака, не сака... кога ќе каже бог ќе биде.. и на сите испитувања бевме, и 2 неуспешни инсеминации имам, и се е во ред.. ама едноставно не сака, им се дивам на оние кои за неколку месеци останале бремени, а за оние од 1 дури и неверувам, ама тоа е, некој порано, некој покасно, важно еден ден сите што чекаме желбата да ни се оствари!!! Им честитам од срце на новите трудници, а другите ќе продолжиме со битката

На midnight.flower му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    38.261
    Не, нема врска, не се лутам, убаво сфатив, не сакам да се расправам, јас не ни се навредив, воопшто...Само сакав да и кажам на midnight.flower дека тамиве во форумот се отворени за да се искажеме, да побараме помош, можеби некогаш и утеха... Едниствено што можеме ние тука да направиме, е да дадеме поддршка , совет и утеха...
    Секој си го знае својот проблем, ама лично мене многу ми значи кога некој ќе ми каже утешен збор, да знам дека не сум сама во проблемот што го имам.

4. andrijance90

andrijance90 Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    8
    МОжи не ми е место да пишам зашто не сум ни мажена па камоли да се обидувам за бебе но имам блиски особи кои се обидуваат и гледам низ што минуваат и од тој аспект ке кажам. Значи неможи на некој што му успеало од прва , втора, од месец, два да кажи Опушти се, неможи и неможи :!: ај да го видам тој да минуваат месеци, години па како ке мисли , дали ке мисли дека работата е до опуштеноста, едноставно таквите ( значи зборам генерално не алудирам на никој да бидеме јасни ) не се компетентни да даваат такви " совети" затоа што не минале низ тоа и незнаат како е . Не е работава само колку да се кажи или пиши нешто во темава. Камо срека работава да е само до позитивноста и опуштеноста. Толку :hai:

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  5. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Најлесно е да му кажеш некому ,,Опуштено, и ќе видиш дека ќе биде!,,
    Од друга страна пак што друго да и се каже како утеха на загрижена жена која очајно посакува свое дете!

Јас останав бремена во месецот кога најмногу се грижев и замарав со проблемот зачнување! Месеците пред бременоста знаев да се подзамислам и да напнам со темава ,,сакам бебе,, ама ми се чини во нормални граници беше таа опсесија за посакуваната бременост!
    Но месецот кога останав бремена бев ептен оспедната! Ми се случи и да заплачам и да помислам дека имам страшен проблем, постојано мислев за тоа, станував и легнував со стравот дека моите полицистични јајници ќе ме скратат од задоволството да бидам мајка! Тој месец пиев кломифен, буквално ги следев сите симптоми кои ги имам надевајки се дека се од бременост, правев два теста (од кои едниот негативен) и за срека вториот тест ми беше позитивен ^_^
    Мојот најтежок месец се претвори во најголем празник за мене, се осеќав како победник во битката...а цел месец плачев и се нервирав и дури бев толку злобна што не знаев да се израдувам со моите другарки кои во тоа време веќе или беа бремени или си родија бебуле!
    Страшна агонија и опсесија ме мачеше... и воопшто не бев опуштена, напротив бев ужасно напната...ама бидна!

Зборот ми е дека не секогаш е лесно да се биде опуштен кога е во прашање нешто толку значајно, и не секогаш напнатоста е причина која го одложува долго очекуваниот сон! Затоа не тапкајте во место, преземете нешто, направате се што е потребно за да стигнете до целта, верувајте во Бог ама не игнорирајте ја напредната медицина која во милион случаи помага!
    Со среќа девојки, сите вие сте идни мамички и од срце ви ја давам мојата подршка!
    Поздрав и израдувајте не во скоро време со пост ,,Бремена сууумммм!,, :*

На Laura87, eci85, Wanna.be.mum и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Не, не те нападнав тебе лично, ниту ми беше цел да нападнам било кого. Цел ми беше да кажам она што го опиша Snegulka. Не е секогаш до опуштеноста, ако беше до тоа, јас до сега ќе држев бебе во раце, бидејќи првите месеци бев опуштена и бев со ставот: кога ќе биде- ќе биде, има време. Но сега веќе не се чувствувам така, се чувствувам слично како што опиша Снегулка.

И еве ќе се самоцитирам, бидејќи јас ти дадов и поддршка (ти се грижеше за она што ти кажал гинекологот- дека не се гледа сеуште на ехо):

Бидете ми поздравени, и јас само сакав да напишам што чувствувам, немав никаква друга намера.

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kateiangel

kateiangel Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Јас сакам да им помогнам на сите двојки што сакаат да станат родители, а лекот е да пијат чај од растението здравец и двајцата. Во исто време по пола литар чај и двајцата. Резултати загарантирани, не се двоумете , верувајте ми ке ми бидете благодарни

На the.child му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Амин snegulkata :rofl: ти си надеж за нас :lol: Да ви кажам јас на најблиските другарки на кои им фатило од 1- 2 обид им забранив да ми викаат- Опушти се :lol: Ај таму им викам плукни -фати кај вас, не ми солете памет :rofl: :rofl: ама блиски сме си ;) а тука се плашиме на некоја да и кажеме дека нема право да го дели тој добро познат совет на некоја мака со години што има.
    На крајот на краиштата ниту докторите ниту илијадници студии немаат го утврдено влијанието на "мислењето на бебе " и зачнувањето ( барем кај идиопатска неплодност-ништо немаат откриено :headbang: ), опуштеноста на матката е клучна ама денес е толку стресно време што тешко нас ако се зачнуваше со опуштеност. Кога нема проблем кој треба да се отстрани, се друго е лично искуство и нагаѓање, ама велам подобро е конкретен совет да се даде на пример како некоја успеала да се огради од грижите :?:
    Со лесно бременки а ние другите набрзо да им се придружиме :hug: :hug:

9. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Оф мори мајко, ама сте се фатиле море на тој совет за опуштеноста... ГОТОВО, јас веќе не советувам така. Јас тоа го зборев во неколку наврати зашто јас го осетив тоа, дека 11 месеци се обидувавме и не успеваше, кога плачев, кога бев очајна. Тој месец кога останав бремена се селевме, не мислев на бебе, и баш тогаш сум забременила. Значи, ние што сме го рекле тоа, не било само празни муабети, туку дека навистина сме сакале да помогнеме со некој совет кој што сме го осетиле на своја кожа. Од моја страна јас се извинувам што го зборев тоа за опуштеноста, нема повеќе, само сакам да потенцирам уште еднаш, 11 месеци не се од одма.
    Се најубаво и најлесно им посакувам на сите :)

На Wanna.be.mum и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  10. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    38.261
    Секоја си ја знае својата мака, ние не можеме да навлегуваме во туѓите животи,но и ние кажуваме сопствено искуство кое, ете, на некаков начин успеало да се дојде до посакуваното. Знам како се чувствуваат сите кои сакаат да станат мајки, тоа и е всушност нашата смисла за живот....Но,треба да се проба се, да се отиде секаде, не треба да се губи надеж, можеби потешко, но, патот е трнлив.
    Година и пол, откако сум мажена, и до минатиот месец, користевме заштита, но, јас, сето ова време мислев и се молев на тоа се да биде во ред со мене и мм, зашто немав редовна менструација, ми беше страв, и ние не рековме дека ете од овој месец правиме бебе, туку едоставно одлучивме дека е време да не користиме заштита, и успеа девојки.
    Овде секоја од нас кажува искуство, некоја поминала полесно некоја потешко, и пак ќе останам на своето, дека ЗА МЕНЕ, еден добредојден искрен совет и верба би ме поттикнале и натерале да верувам и да одам до крај...
    Не се откажувајте девојки, успеваат најсилните и најхрабрите, а тоа сте вие!

На cvetina, ecapereca и Wanna.be.mum им се допаѓа ова.
  11. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Вештерката пристигнааа пак :@ секој месец се иста песна :( ....знам дека нема откажување...тука сме сите заедно да се подржуваме и да се избориме до крај и да ја истераме ,,грозната,,вештерка да си замине веке еднаш :( ве :hug: сите- Вие сте ми најголемата утеха тука кога ве читам :*

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  12. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    оооф и мене ми е болна тема кога ќе видам дека кај некој без никаков напор успева, а друг, чека ли чека, се мачи, се гуши... тешко е човек да се опушти. и тогаш кога мислам дека не мислам на тоа, пак ќе прелета низ главава...зошто не е овој месец, ќе биде ли следниот, ќе можам ли воопшто да родам...аахх 1001 прашање... некогаш навечер не можам да заспијам, што ли не помислувам... некогаш си мислам дека е оправдано, друг пат дека сум малку смотана што мислам само на лоши работи и се оптоварувам. од тој аспект мислам дека е убаво некој некогаш да ми каже "стој малку, опушти се, ќе биде се во ред, бебето ќе си дојде ". ама јас во принцип не зборувам со никој дека ми е тешко, само тука. мене лично ми е полесно тука да си кажам, и потоа некој да ми пише да не се секирам, да ми даде поддршка. може ви звучам како мало дете, ама така е...иако не е во очи кажано, туку само е напишано, мене ми е утеха :) и гледам дека не сум сама, дека има и други, дека заедно се бориме, се тешиме, се радуваме на убаво, се жалиме за не толку убавото... никој нека не се лути, овде никој нема задни намери некого да повреди. секој со својата мака... на некој му е веќе преку глава од совети за опуштање, на некој му е преку глава од гуглање за можни причини за неплодност, неуспешни инсеминации... мора да сме силни! нема друг избор! и тогаш кога срцето ви се стега, знајте дека не сте сами. мене многу ми значи оваа поддршка и секој месец се молам што побрзо да се изпразни темава, иако не познавам никого лично, знам колкава е желбата да се има бебе.

ве поздравувам девојки, пуштам среќа овој месец сите што чекаме да имаме убави поклони во декември :)

На midnight.flower, darcy и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  13. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Ајде и јас да ја дополнам листата на оние неуспеси од минатиот месец, јас во четвртокот добив :| Иако ние сме ептен „тазе“ во проектот-бебе во 2014, дечко ми беше убеден дека од прва ќе се фати :D па успеа тоа и мене да ми го пренесе, се понадевав дека ќе ја имаме таа почетничка среќа. :) Ама ништо. Разбирливо, нели, сепак е рано, знам дека треба да помине одреден период за да се фати.

Ако ништо друго, барем добив на време, циклусот си е во ред, па можеме на раат од утре понеделнички да се вратиме на уживањата ^_^

Поздрав до сите :hug:

14. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Devojki dali posle 1 godina i 2 meseci nezabremenuvanje mislite deka e vreme da se obratam kaj doktor za sterilitet i koj e najdoba r za toa?

15. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Немора да значи дека имате проблем,но не е на одмет да направите испитувања барем да не ти биде мисла.А за др зависи од кој град си.

16. nikolina1234

nikolina1234 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Zdravo

Sakam da ve prasam imame nezastiten seks so decko mi nekolku meseci, se obiduvame da zacneme detence, ovaj mesec mi kasnese 4 dena, no posle toa mi dojde nekako mi e cudna menstruacijata, vo smisla ne e kako voobicaenata ova e veke cista krv, dali ima sansi da sum trudna, pozz

17. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Pa pocnavme so ispituvanja, i se pojavi problem vo spermogramot, kaj mene pokacen prolaktin, zatoa i mislev dali da odime kaj drug doktor, inaku od sk sum

18. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Па пкачен пролактин може да прави проблем али се регулира тоа.Што те советуваше докторот.Ако мислиш дека е незаинтересиран за твојот случај менувај го.Јас година дена си изгубив со таков др што не ме пракаше на подетални испитувања освен овулација следење и хормони на трет ден.Е не сум од ск за на државно да ти предложам некој.Јас почнав на приватно во св Лазар.

19. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Mi dade bromergon da pijam dva meseci i posle na kontrola, a vo meguvreme da rabotime na slucajot.

20. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Погоре некој праша после колку време би требало да се направат испитувања за неплодност.
    Брачна неплодност се дефинира доколку парот после 2 години активно работење на случајот нема резултат, одностно плод.

Јас вчера направив тест.Не дека особено ми каснеше, некои 2-3 дена ама пусто се надевав.Овај пат можеби и премногу.Негативен испадна.Разочарана сум, ама повеќе среќа следниот месец.