Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Ааа, после 5 недели?
    Таман, тогаш би била 11та.
    Супер бета за еден ембрион:l:

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Мислам на примањето на витамини, хормони, боцки и слично. При бременост по спонтан пат пиеш витамини и триста други лекови дури откако ќе дознаеш дека си бремена а при ивф и инвитро се почнува уште пред да останеш бремена, колку што знаеме од искуствата овде.

3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Белите крвни зрнца/леукоцитите кај некои жени ги препознаваат сперматозоидите како страно тело и ги напаѓаат. При пад на имунитет не можат да нападнат.
    Јас и за синчето и сега ко забременив бев многу настината, првиот пат со температура, неколку дена пред да останам трудна пиев и сумамед. Сега две недели бев в кревет. Пологично е при пад на имунитет да се забременува полесно, поголем број на сперматозоиди остануваат живи и во трка за оплодување.

stsmua05 likes this.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Е ова е веќе конкретен одговор, тенкју! Мене доктор минатиот пат ми објасни (доктор не поврзан со гинекологија да се разбереме) дека некои женски организми плодот го сметаат за страно тело и поради тоа примаат поддршка некоја. Јас си го поврзав и со забременување, моја грешка, али сега ми се разјасни.

kristina.k likes this.
  5. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Ама не при паднат имунитет. Здрави жени со добар имунитет имаат спонтан затоа што телото се бори против задржување на ембрионот. Докторите објаснуваат дека во такви случаи најчесто е така заради неквалитетен зигот.

AngelOfArh likes this.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Каша попара сум направила со постов(facepalm)
    @eli25 за тебе беше пишаново:)

eli25 likes this.
  7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Девојки има ли некој информација дали ги има моментално сите реагенси за хормони на трет ден на ГАК?

8. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Јас пред 2 недели бев и ги имаа сите.

Bella_Stella likes this.
  9. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Фала ти.

Thinkerbell. likes this.
  10. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Нешто ми е јасно... Ако е некој поискусен да ме просветли.
    На 07.03 бев на гинеколог и бев 15 дена пред добивање, значи сметав дека сум во овулација. Ден-два пред терминот за гинеколог имав исцедок како за овулација.
    Докторката ме погледна и ми рече дека најверојатно овулацијата завршила според тоа што го гледа на ехото.
    Ева сега сум 11 дена пред мензис и денес повторно забележав исцедок како за овулација...
    Не ми е баш јасно.. Секогаш се водам по исцедокот и секогаш утнувам иако мислев дека е "најверодостоен" показател...
    Мислење некое од вас? Искуство?

11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Не мора секој месец да има овулација во ист ден. Затоа е од-до можен период за забременување. Исцедокот е најверодостоен показател вистина, во овулација се создава тој проѕирен исцедок со цел полесно да пливаат сперматозоидите. Ама најдобро се одредува кога ти е овулацијатa со мерење фоликули од порано во циклусот или со тестови за овулација. А преку ден односи е најдобро за да не се утнат плодните денови.

DaisyDoo and fana like this.
  12. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Знам дека датумот за овулација може да варира. Ама некако ме замисли тоа што таа воопшто ништо не виде на ехото што алудираше на овулација, па макар и замината, а јас имав исцедок 24 часа претходно плус-минус.
    Ми кажа дека при овулација на грлото на магката се појавувало како 'солза' (? За тоа првпат слушнав) што јас сум ја немала...
    Сума сумарум сакаше да каже дека овој месец сум го испуштила возот и дека немало шанси.
    А еве денес на бришење пак забележав исцедок типичен за овулација...

kristina.k likes this.
  13. Anturium

Anturium Популарен член

И мене ми се случуваше некогаш 2 пати да го имам истиот исцедок како овулација, ама вториот пат тестовите за овулација секогаш беа негативни. Мислам дека сум овулирала само првиот пат, т.с средината на циклусот зашто тогаш имав позитивни тестови

DaisyDoo likes this.
  14. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Епа веројатно вториот пат се некои заостанати исцедоци од вистинската овулација :D... Друго објаснување немам.

Anturium likes this.
  15. Drmenzica

Drmenzica Истакнат член

Zdravo
    Minatiot mesec imav na 12 negde nakaj 7 ovaj mesec imav rozevko kako ligavo ednas snosti imav rozevo na toalet samo sabalje imav men ama samo nekolku parcinja da recam kako normalna menst a sega odrucek veke nemam menst obicno imam po 3 4 dena ama sega mu e bas cudno imam bolki vo stomakot pravena sum operacija pre edna godina od vonmatericna bremenost do sega sum nemala bolki na ranata ovaj mesec bas i me boli imam vrtoglavica mi se povraka ne spijam noke po 3 4h samo a ne se pazam za beve bidejki sakame

16. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Велиш само сабајле си имала крварење кое сега престанало? Може да е имплантациско.
    Јас тест би правела и евентуално да те видат на ехо.

17. Drmenzica

Drmenzica Истакнат член

Imav snosti samo rozevo i sabalje kaj 10h imav samo da recam kako menstruacija a tek odrucekta nemav nisto samo rozevo bas rozevo e i se uste imam samo na toaletna na vloska nema nisto na exo nemozam da odam bidejki ne sum mk vo druga zemja sum a za test sekako ke kupam

18. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Ne mora da znaci deka sekogas ovulacijata e sredina na ciklusot, mene mi se sluci da bidam na pregled tocno na denot koga kalendarot mi pokazuvase deka sum vo ovulacija, na pregledot nemase nisto, posle 10 dena povtorno bev i togas mi se pokaza deka sum vo ovulacija, znaci nekade pred dobivanje, najdobro e kako sto vi kaza clenkata sex sekoj vtor den

DaisyDoo likes this.
  19. Herrra

Herrra Истакнат член

Јас останав со 7 тсх.

Misskirova likes this.
  20. TheDogLover

TheDogLover Истакнат член

Девојки последен циклус од 23.02 до 27.02. Вчера и денес имам како некои благи болки, ме вијат јајниците и некој исцедок минимален.. Во обиди сме за бебче година и нешто скоро но сметам дека е рано за било што да осеќам доколку е тоа тоа, дали е можно да е од овулација или? (По календарче утре ми е ден на овулација но не секогаш ми дава точно) :?: