Девојки сношти правев тест за бременост оти уназад 4 5 дена осеќам мачнини вртоглавица нагони за повраќање губам рамнотежа зачестено мокрење и менструација немав ич овој месец само розево и еднаш ми истече само еднаш како менструација и тестот што го направив по три четири мин беше негативен, сабајле кога станав случајно во ѓубре го зедов и имаше бледа уште една цртка секако дека по некој ден ке направам уште еден... а и во исчекување на бебе сме сакаме и секако дека имаме незаштитен однос
Добра ви вечер девојки❤️ Дали има некоја од вас да ми сподели искуство со отстранети јајцеводи? И дали секогаш значи дека мора да се отстранат двата, односно да постои хидросалпинг на двата јајцеводи?
Колку што имам читано на таа тема, исцедокот кој асоцира на овулација, односно тој налик на белка од јајце го имаме во деновите кога овулираме, но и ден-два откако ќе заврши овулацијата. Во принцип кај мене трае по 3-4 дена, ама за овулација го сметам денот кога е најлизгав исцедокот, кога го има во поголема количина и баш тој ден си ги чувствувам јајниците. Веднаш после овулацијата се намалува исцедокот, за на крај да биде малку погуст и со бела нијанса. Ама објаснив сликовито ....... што да правам, женски маки...
Откако ќе се добие позитивен тест за овулација, две црвени линии, колку време би траела, односно дали да повторувам тест за да видам линијата каква ќе биде? Или нема потреба? По позитивен тест, овулацијата кога се случува, во моментот или одмината е веќе? Јас добив ваков тест, го правев вчера вечерта во 22 и 45 минути, на 12ти ден од циклус.
Нема потреба од други тестови по првиот позитивен. Овулација веројатно ќе имаш денес, но не е исклучена можноста да си имала вчера или да биде утре. Важно, не ги пропуштајте овие денови, односи се препорачуваат трите наредни денови од позитивен тест
Му викам на маж ми: Ќе ловиме пак овулација месецов и ми вика дааа ти пиши и на докторката таму на форумот. Јас замислена викам која докторка бе!? Па таа вика што ти кажуваше тогаш за тестовите и температурата. Мислел дека си докторка
Јас тебе те чекав одма да ми се појавиш на нотификации. Ти благодарам @Angella7 , права докторка е, штом ја прочитам, одма знам дека на чисто сум, не мора да пребарувам плус.
Таман си знае човекот, прашајте го вашиот лекар или фармацевт. Кажи му одговорот не е под а, туку под б
Лелеее се наежав цела, не прочитав дека е за овулација мила, веднаш ќе пишев честиткииии. Овулацијата е на праг, бидете многу вредни денес и утре, па за 2 недели чекам 2 жар црвени црти.
Zdravo, tsh-14,6 na terapija so eutiroks, od sabotata, 4 spontani, vanmatericno, 13 god brak, povtlrno pocnuvame da odime po ovoj pat, kaj dr Vlatko od Plodnost, da se sredat rab, no vo megu vreme, sto treba da se ispita, vas sto vi pobarale, poz
Zavisi sto imas ispitano do sega, kaj mene se ispituvase se, od trombofilija, proteini, faktori, genetsko
Имам мутации на мтхфр, ама 1,5год направив пауза од се, сега почнувам и да собирам док за инвитро, но др Влатко ми рече додека не се сими тсх џабе е се, затоа прашувам за овие 2 до 3 месеци сто да испитам
Zdravo. Jas imav hidrosalping na dvata jajcevoda, i mi gi vrzaa tubite. Se mislea dali da gi izvadat ili da gi vrzat se odlucija doktorite na vtorata varijanta. Ne e strasno, barem mi se namalija bolkite vo predelot na jajnicite. Nacinot na zabremenuvanje samo preku in vitro. Po priroden pat nemoze za zal. No sepak postoi resenie Sekoe dobro
Devojki pravev test za Ovulacija na 7 mi Mart podole imam prikaceno slika imavme tie denovi odnosi so mazot mi, pred 3 4 dena gradite pocnaa mnogu da me bolat a od denes imam uste 6 dena do dobivanje na menstruacija napraviv dva testa ispadnaa negativni dali e mnogu rano? Od pusta radoznalost gi napraviv..
Многу е рано мила почекај до денот за не-добивање... Инаку идентични дати имаме, и јас имав овулација на 7ми, па чекам за 1 недела да не-добијам, денес околу папокот и под него осеќам како нелагодност и често мокрам, да се надеваме дека се фатило и кај двете