Здраво девојки! Дали некоја од вас е имала покачен пролактин и тестостерон. Дали има шанси да се остане бремена и покрај тоа. Ние се обидуваме една година но безуспешно..
Мораш да ги средиш хормоните за да забремениш. Консултирај ендокринолог и што побрзо да си ги видиш двете цртки
Jas imam pokacen prolaktin veke 2 meseci probuvame za vtoro detence znam deka e malku ama so prvoto ostanav vednas, koga otidov na ginekolog mi rece deka od mnogu faktori zavisi prolaktinot da bide vo red I posle tie nekoi raboti ako ne e dobar togas se pocnuva so terapija
Jas imav pokacen prolaktin e sega znam deka toa sprecuva ovulacija a jas pravev test za Ovulacija na 7 Mart I bese pozitiven e sega ne znam sto da mislam, iskustva ve molam
Jas imam ovulacija sekoj mesec, me imaat sledeno i na eho i preku testovi sama doma. Inaku vtor mesec sum pod terapija so Dostinex. Prethodno Dabroston, Clomifene, Vitamini.. No nesto sprecuva zacnuvanje..
Ne, treba da ja zavrsam terapijata pa da gi povtoram ispituvanjata za hormonite da vidime dali se imaat namaleno. Pa potoa da vidam sto ke mi kazat.
Ako moze nekoj da me posovetuva koi drugi ispituvanja bi trebalo da gi napravam osven hormoni i spermogram
Јас имам хидросалпинкс на едниот јајцевод. По препорака на д-р Димитров не го отстранив, ме советуваше да почекам. Забременив природно со овулација на јајникот кај здравиот јајцевод. Топла препорака за преглед/консултација кај д-р Димитров, докторот е профи за проодност. Секое добро и поскоро да добиеш позитивен тест за бременост. Сите до една тука.
Hej girls. Ciklus na 01.03. Odnosi nezastiteni na 09 ,10 ti . Ciklusot mi e 25 dena. Dali ako napravam clear blue ke mi pokaze? Denes mi e 7 dena po odnosi...
Ти благодарам мила❤️ искрено се радувам за тебе Меѓутоа кај мене е проблемот што немам проодни канали. Едниот кој е скроз малку прооден (со хсг тоа успеа да се пробие) баш на тој имам хидросалпинг. А другиот ми е целосно запушен Ќе правам хистероскопија меѓутоа чекам да добијам. А од стрес изгледа никако да ми дојде, ми доцни 5 дена, нема ни трага ни глас