https://flo.health/getting-pregnant...lity/how-long-does-it-take-sperm-to-reach-egg Некои факти за процесот на оплодување.
Праев денес уште еден селф клеар ама не со прва мокрача линијата испадна побледа. Денес треба да добијам така да по се изгледа ќе добијам. Бетата не расте изгледа.
Не само тест. Не сум била за крв. Претпоставувам дека ако има нешто линијата ќе беше појака а не послаба.
Абе какви 5 дена после овулација ... 5 дена после овулација тек се оплодува јајце-клетката и дополнително уште 3-4 дена патува до матката и дури некој ден после тоа кога убаво ќе се вгнезди, телото го лачи тој хцг хормон кој го детектираат тестовите .... Инаку Селф клир детектира од 5 дена пред менструација, а не овулација, си пишува и на самиот тест.
Devojki samo sto imav napad so strasni bolki kako bodezi vo matkata i edniot jajnik. Ne izdrzlivi...neznam dali e nastinka i se poklopuva so periodot ili moze da boli taka ako ima bremenost...sepak me cekam uste nekoj den
Имав и јас силни болки пред датумот за добивање и исти такви во 6+ недела. Не пиј ништо освен магнезиум или некакво чајче од нане или камилица.
Тркни до доктор на преглед, ако не си била. Или до тестот да не е... Провери си пак или пак ќе речам оди на доктор
Ќе почекам денес ако не добијам, утре преку крв. Јас сум малер, не ми е верно после толку време за да има нешто.
Иста фирма беа. Тој првиот беше со утринска во саботата поубаво се познаваше линијата. Денес пак правев ама не со утринска, послаба беше.
По логика, и да е биохемиска денес нема да добиеш бидејќи има бледа црта (бетата е над 10 сигурно). Ти преостанува да направиш бета (можеш да направиш и денес, не мора да е сабајлечки).
Во Син-лаб до 5 мислам дека боцкаат. Јави се прашај. И немој да си ствраш дополнител товар-негатива. Позитивни мисли мора да имаме, ќе се бориш до кога и да треба. Без борба нема успех
Mozes vo Avicena da proveris, znam za Taftalidze , kaj Vero, bockaat posle 16h i do 19h ke imas rezultat. So sreka.
I jas imam uste eden den pred dobivanje, od simptomi glabobolka, tapi bolki bo jajnici, apetitot mi se zgolemi gradi me bolat uste pred 2 nedeli denes pravev pak test no ne so utrinska mokraca ispadna negativen stvarno ne znam sto da mislam