Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Оди на лекар, кажи си што како, и нека те прегледа. Можеби не си бремена, а можеби и си штом викаш дека различно ти е крварењето од вообичаеното. Среќно ;)

2. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Девојчиња, ова морам да го споделам со вас. Слушнав за еден случај што 11 години неможеле да имаат дете. Во Систина и рекле на женичкава да се помири со фактот дека никогаш нема да роди. Отишле и во Плодност во Битола. Таму др.Тасе (или како се викаше незнам баш) и направил некои испитувања и и рекол дека е плодна само за време на менструација. И дал некои апчиња да пие и точно и рекол кој точно ден да работат на случајот. И навистина, еве скоро се породила.
    Кога ми кажуваа за ова и јас си го вратив филмот, јас првиот пат кога останав бремена правевме и на добиено (неможевме да дочекаме да ми заврши дека долгооо се немавме видено :lol: ), 2-3 ден ми беше. После 11 месеци никако не се фаќаше, а тогаш не сме правеле на добиено. А сум забележала и тоа дека оноа прозирното што било знак за овулација ми е поизразено баш кога има добиено.
    Затоа, пробувајте и кога сте во циклус, може со тие куршуми ќе го погодиме зајакот :clap:

На eci85, StEfAnIjA-84 и the.child им се допаѓа ова.
  3. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Девојки ништо добив преаска малку кафеаво имав на гаките но тоа е идеме понатаму ;(

4. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Ова е доказ дека треба да се остават календарите на овулација на сите страни што постојат и различно кажуваат патем :lol: , математика нема кога се работи за жив организам, треба на лекар да се следи овулацијата или дома ако се изразени симптомите, убав пример е ова :*

5. Nita

Nita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    37
    дечки помогнете ве молам ..... јас последниот пат имам добиено на 03,11 а имав па бидејќи менс добивам на 30 дена а имав секс на 15 и 17 што баш тие денови ми се плодни и според калкулаторите ако сум останала бремена сум зачнала баш на 17 и сега испаѓа ако сум бремена да имам 4 недел и 3 дена денеска правев тест од тие евтинит од 30 ден и и покажа негативен но неколку денови не се чуствувам баш најдобро ме болат градите на допир,дење пак мочам многу често некакв тежина чуствувам на желудник како да ми се повраќа некакви јаки грчеви на маткат ко некоја тежина ми е некогаш,пред два дена кога бев на њц на гаќите имав како кафеав исцедок денеска бев на гине не ме прегледа рече да одам во петок.и да ви кажам овој месец пиев cyclo proginova а докт ми кажа дека од тие апчиња се останувало трудна..не знам дали е рано уште за тест според калкулатор што вика или пак нема ништо како вели тесто а се надевам многу на бременост

6. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    штом веќе ти доцни, можеш слободно да направиш тест. Ако не си сигурна во тој што си го направила, најдобро е да земеш sure check, тој е најточен и можеш да го направиш во било кое време од денот. Со среќа :)

7. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Девојки јас немам веќе ништо толку беше само една точка кафеаво сега бев во веце и се бришам и ништо .. што ли ке беше тоа дали би можела тест да направам или да чекам уште во случај да не добијам убаво ;( ;(

8. StEfAnIjA-84

StEfAnIjA-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33
    Здраво девојки,
    Се вклучувам само да посакам среќа на сите вас (нас) во овај муабет, а по што ова е форум за поддршка, ЈА ИЗРАЗУВАМ МОЈАТА ИСКРЕНА ПОДДРШКА за сите вас (нас) и посакувам коментери кои ќе го прикажуваат само личното задоволство ;)

На cvetina му/ѝ се допаѓа ова.
  9. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    девојки значи требаше да добијам денес....а мене во понеделникот ми истече кафеаво и денес немам ништо ...чиста сум....бев на гинеколог и ми рече матичната дека можеби плодот се имплантира па затоа...за тест е многу рано.....дали некој има слично искуство..позз

10. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.996
    Допаѓања:
    4.214
    девојки испитуваат ли седиментација на гинекологија?

11. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Zivka Stankovski
    istina je ja sam sve probala , ali nisam imala problema iz nekog razloga kada sam digla ruke postala sam mama u 35.godini prvi put, a u 41.godini drugi put i sada mimam dve devočice (dva cveta)... Probaj te sve a ako je sve uredu (ako kaže doktor) dignite ruke od sveka i počnite da živite desiće se čudo kao i kod mene SREĆNO.....

копирав еден коментар од оваа страна http://www.narodnilijek.com/web/prirodn ... u-i-njega/ ете може и сами да си видите.

...и уште нешто http://vesnamihajlovicblog.wordpress.co ... e-prirodi/

12. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Мене знаете дека ми касни еве добри 2-3 месеца, со негативни тестови за бременост и сега, некаде 10 дена а можеби и повеќе пред датумот кога последен пат добив имав бело прање па си реков ај можда е овулација, да пробаме, и бидна ноќеска, ма какво ноќеска тоа беше сабајле во 2, будење на мажето со специјален повод.
    Туку муабетот ми беше дека освен можноста да сум настината па од тоа белото прање, јас си претпоставив дека можеби е овулација, зашто се случува доволно време пред датумот кога би требало да добијам.
    Обично за да се исфрли јајце клетката мора да е преку менструација, дали би можела да се ресорбира без да настане менструација и пак да започне фоликуларна фаза. Знам дека не би можело но нели од секое правило постојат исклучоци :angel: , ако не друго барем да се надевам дека процесот си течел :lol:

На cvetina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. StEfAnIjA-84

StEfAnIjA-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33

Да, јас сум од Битола и баш секој муабет што сум го слушнала за кај д-р Таше во Плодност е позитивен а кој бил таму е презадоволен. Затоа и јас закажав преглед кај нив, па ќе видиме како ќе поминам (инаку и јас сум од тие што очекуваат да се израдуваат на прва бременост, но за сега ништо...) :worried:

14. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    886
    ЗДРАВО,

Сакам да прашам пред некој месец бев на преглед направив пап тест ехо брис крвна слика мокрача се бесе во ред немаше никаков проблем после тоа и сопругот мој направи сперматограм и се беше ок,мегутоа никако да забременам па ме интересира што понатака би требало да испитам за да видам дали е се ок со мене . :(

15. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Moze da ispitas tiroidna zlezda i homnoni na tret den od dobieno a ne e loso i soprugot da ispita hormoni

16. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    девојки како сте?
    јас за следниот месец се мислам дали да се одјавам или да се надевам...мажето секој ден ми патува низ земјава и се враќа касно навечер... за плодниве денови имам уште некој, па си викам може ќе го трефнеме ако не оди на пат :) ако не здравје, после нова година :D додуша погодивме два дена, ама пред плодните :$ сега кога го видов постираното од ецапереца, се подзамислив, си викам ај можеби ќе биде и пред тие специјални денови :) море мене како ме фатило некоја желба за мм си викам ни специјални ни неспецијани денови само да се погалиме малце :inlove: тоа е лекот можеби :D

имајте убава вечер!

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.
  17. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Здраво! Јас два- три дена имам големи болки во градите (дојките), но не онакви какви што ги опишуваат во темата симптоми на бременост. :( Вака често ме болат, и кога имам овулација, и пред да добијам, а некогаш од овулација до менструација константно ме болат (не можам ни по скали да слегувам, до толку ме болат). Си имам јас цисти во дојките (во едната) и во одредени делови од циклусот (веројатно под дејство на хормони) многу ме болат градите.
    Нејсе, сакав да кажам дека никакви симптоми не чувствувам (освен опишаните болки во градите), а треба да добијам за 3-4 дена. Но, за жал, немам надеж дека сум бремена. :(

И навистина се трудев да не мислам, но ете невозможно. Болката не ме остава да мислам на нешто друго. :(

18. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ке успееме девојки сите, само смирено и со Господ напред, не очајувајте, ниедна не е единствена тука!
    Инаку ја вчера купив тестови сто показуваат плодни денови и вчера ми бесе 13ден од циклус, мислев дека ми е плоден ама тестот показа дека не е плоден! ресив да пробам со ова! само незнам дали денес пак да правам друг или да почекам утре?! сто мислите вие? засто нема многу тестови во паковањето! и немам никакви симптоми за овулација, малку чудно месецов! ама добив три дена порано па мозеби несто се пореметило!!! ке видиме за некој ден!

19. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Така е мила никогаш не се знае.
    Еве јас сум жив пример за тоа.
    Јас забременив пред да добијам тогаш сум имала овулација.
    А јас секој месец мислев дека 14 ден.
    Така да нема правила секој ден може да биде плоден вие уживајте водете лубов и не гледајте на деновите.

поздрав :*

На StEfAnIjA-84 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    и јас ги купував тие тестови, 500 ден се, а ништо посебно, треба да се почнат од пред овулацијата, значи околу 12 ден, затоа се 5, првите 1 или 2 треба да ти покажат една линија, дека немаш овулација, и после ако има 2 линии тоа значи дека овулацијата ќе ти биде во следните 24 до 48 саата, што не е краток период, важно во тие 2 дана работете на случајот.Наредниот ден нема потреба пак да правиш тест
    Ако првиот тест одма ти покаже 2 линии значи овулацијата веќе била, или ќе биде, не добиваш никакви информации, затоа што додека дадобиеш секој ден ќе имаш 2 линии... Ме разбираш,затоа погодно е првиот тест да ти биде со една црта. овие тестови се баш за оние како слими, што незнаат или се сомневаат кога им е овулацијата. До душа мене не ми помогнаа многу, иако ми покажаа овулација не забременив, но некој ќе има среча, се надевам