Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. MommyToBe.soon

MommyToBe.soon Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    13
    Imam uste tri dena do ne dobivanje..dali da napravam test, nekako sum nestrpliva (fingers)

2. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    430
    Zdravo devojki❤️
    Jas imam edno prasanje, bi sakala da znam kolku vreme posle laparaskopija imavte krvarenje?
    Nemozam ni da go narecam krvarenje se javuva samo posle malecka nuzda na toaletnata, no bi sakala da znam kolkav vremenski period bi bilo ova.
    Imajte ubav den❤️

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    3.337
    12 дена после овулација би требало да покаже.

На MommyToBe.soon му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    9.182
    Devojki..koga i kako kazuvate deka ste bremeni? Mnogu sum vozbudena j sakam site da znaat...neznam dali da kazuvam poso vikaat do 3 meseci ne se kazuva...

5. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.936
    Допаѓања:
    12.117
    Како што ти носи душата.
    За мене, не кажав пред 3 месец бидејќи од претходно бев изгорена еднаш. Си ќутев толку колку што можев.
    Убаво е и да кажеш, ако сакаш, на блиските. :)

6. Mimi2825

Mimi2825 Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    27
    На најблиски кога слушнавме срценце, на друштво и подалечни во трет месец, после скрининг. :)

7. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    Девојчиња дали пиењето антидепресиви влијае на забременување во пракса? Теоретски знам дека не смее ама ми се зголеми анксиозноста поради трчањето по лекари трчањето на работа и добив јак паничен напад , па психијатарот ми предлага асентра, (3 год обид за забременување, дијагноза кај мм азоспермија , треба да правиме микротесе па ако најдат материјал ин витро, добив шок 2 месеци одевме по лекари и почнаа веќе напади да ме маваат, иначе сеа пијам хелекс повремено ). Фала ви на одговорот

8. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    9.182
    Bas pogore pisav vcera....pijam antidepresivi 10 godini. Sega doznav deka sum bremena...pa gi namaluvam po pola i posle skroz.
    Ne vlijaat...barem ne sum slusnala do sega...ti posakuvam sreka i 2 crtki

На Sandra91 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    @Blondie715 znam deka ja lecila prvo, pa posle prodolzila so postapkata. Gledaj prvo anksioznosta da go tretiras, pij gi apcinjata ako ti gi dala doktorkata. Posle prodolzi so postapkata. Ke ti treba stabilnost togas uste povekje:l:
    My heart is with you! Kolku teska e procedurata za zabremenuvanje, i kolku mnogu sila treba, samo nie sto pominuvame go znaeme toa. Stvarno ti posakuvam sto po brzo da ti pomine:l:

На PEPCE, Blondie715 и Sandra91 им се допаѓа ова.
  10. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    Фала на одговорот, со лесно да ја поминеш цела бременост :hug:

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    Фала:l::hug:

12. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Jas skroz mozam da ja razberam @Sandra91 i sum bila vo nejzina sostojba. Od segasna perspektiva po se sto pominav (1 invtro so 4 transferi, od koi 2 uspesni, eden spontan, edna biohemiska) bi ti rekla da ja tretiras anksioznosta. Ginekolozite ke ti recat ne moze AD, jas ke ti kazam od moe iskustvo da si pies ako imas potreba, pa daj boze da bide se uspesno i ke ja namaluvas postepeno dozata.
    Moi eden kup prijatelki ostanaa bremeni so AD i postepeno gi otkazaa, pa fala bogu zdravi i zivi deca rodi ja.
    Jas gi prekinav po pienje od 8 meseci i posle prodolziv so postapki. Ali jas bev bez napadi, nemav potreba od AD.
    Moe mislenje e da pies da ne se plasis. Koj vid na AD moze toa so doktor konsultacija, jas cisto moe mislenje da spodelam. Dopolnitelno bidejki kako sto te razbrav ke odis so hormonska stimulacija, toa da se konsultiras isto so paihijatarot za koj AD moze, zavisno od kontraindikacii so hormonskata poddrska, so toa nemam iskustvo. Ti posakuvam srekja :hug:

На Sandra91, Kolumna и Misskirova им се допаѓа ова.
  13. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    Фала ти на одговорот :l:, покрај константна изразена анксиозност добив напад завршив на ургентен а прилично се дружам со анксиозноста со години и горе доле си ја менаџирав да не примам терапија ама врвот е веќе, психотерапевтката исто ми кажа дека мн клиентки пиеле ад при бременост без проблем, ке се консултирам и со гинекологот, хормоните ми се океј и хсгто исто иначе имам 30 години ( само се молам да може ин витро ,да се најде материјал :worried:).

14. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Ne mi kazuvaj mene za napadi i poseta na bolnici :D sega se smeam kolku sum bila luda! Dva pati magnet na glava pravev, kompjuter na graden kos, 5 kardiolozi smeniv, site kliniki gi imam prevrteno so moite napadi, 1000 pati krv ispituvav, toa e, ANKSOT e strasen. Te razbiram skroz mila, samo tretiraj ja, ne se ostavaj podlaboko da zavrsis.
    Hormoni mislev na stimulacijata sto se prima za in vitro, toa e jaka hormonska bomba i nemam iskustvo kako e so kontrainfikacii pomegu AD i hormonskata stimulacija za in vito sto se prima. Toa so paihijatarot da se konsultiras. A sega pij si terapija, ne se ostavaj taka, slusaj gi doktorite.
    Samo pozitivna misla, ke ima materijal, mnogu uspeale so taa dijagnoza. :l:

На Sandra91 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. PEPCE

PEPCE Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    23
    Здраво девојки,дали има некоја од вас со дијагноза unicornis unicollis uterus.. и дали може да се остане бремена?

16. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    3.337
    Јас одма кажав на сите, имав спонтан ама и да не кажев дека сум трудна, ќе им кажував дека сум имала спонтан. Нема зошто да се ќути.
    Имам другарка ќутеше до 3ти месец, на следната контрола немаше срцева реакција. Судбина е, не е дали ќе кажеш или не.

На Campanula, Sweetheart87, Ani93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    3.179
    Ако мислиш на uterus unicornis односно еднорога матка јас сум со таква дијагноза. Доколку се останато е во ред не прави проблем оваа аномалија за останување бремена. Поголем проблем е доносување на плодот до крај. Пиши ми слободно ЛП ќе ти одговорам што те интересира.

На Karanfilce14 и PEPCE им се допаѓа ова.
  18. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    На блиските уште пред да ми задоцни менструацијата и на некои пријатели за брзо , како ти сака душата така прави си нема правило у тоа ако нешто треба да биде ќе си биде ❤️

На Sweetheart87, Misskirova, H.VAGA и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.695
    Допаѓања:
    21.365
    На родителите кажавме одма, на другари и пријатели од кога слушнавме срце. Толку ја чекавме бременоста што сакав на цел глас да викам и да им кажувам и на познати и непознати.

Сега кога пак би забременила маж ми вика дека нема да кажуваме на никој дур не помине прв скрининг зошто претходното искуство ни е лошо. Ама според мене тоа што сме кажале пред трети месец нема апсолутно никаква врска. Треба да си правиш како што те носи срцето, се друго е ништо одвен суеверие.

На Ani93, Campanula, Bejb15 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Јас дури после 10 недела кажав на најблиските брат, мајка, другарка. До 12 недела се е мачка во вреќа па нејќев да се изложувам на стресови ако биде нешто лошо. Кажав само на луѓето со кои и да се случи нешто лошо би споделила, нели и лошото треба со некој да го споделиш.

На колеги, пошироко семејство и друштво кажав дури после крајот на третиот месец т.е. после прв скрининг.

На Srcka28 и Mimi2825 им се допаѓа ова.