Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Katence_bebence

Katence_bebence Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2020
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    359
    Здраво феминки еве ме мене пак :D вечерва добив менструација па утре треба да закажам на доктор бидејќи ке почнувам со терапија за инсеменација, па сакав да ве прашам некоја која има правено да ми каже од прилика колку дена после менструација се извршува постапката.... :*:*

2. rebi2015

rebi2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    zdravo devojki ❤️
    sakam da ve prasam dali ima nekoj so iskustvo pred dobivanje da ima po ednas na den po edna tocka krv i cel den nisto pak utreddenta edna tocka taka okolu 3 4 dena sekoj den i denta koga dobiv pocna normalno.
    inaku ova posle vtora inseminacija mi se slucuva vaka da dobivam cudno .

3. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Мене така ми е последниве неколку месеци, неколку дена така и кога ќе почне … :/

4. ana_mila

ana_mila Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    16
    Здраво со сопругот се обидуваме за бебе, и овој месец гледавме да биде и пред деновите и во деновите кога сум во овулација, од вчера зголемени односно отечени гради и премногу осетливи, по се што прочитав многу е рано за било какви симптоми дека треба да добијам за 10 дена дури, рано е за симптоми па и за тест, дали некој имал такви симптоми и да не било од бременост или пак дали некој имал такви симптоми и било од бременост?

На Pepper07 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.267
    Допаѓања:
    50.864
    Рано е сеуште за симптоми.
    Јас имав такви симптоми, ме болеа градите и од бременост ме болеа, претходно ме немаат болено никогаш.

На ana_mila му/ѝ се допаѓа ова.
  6. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.936
    Допаѓања:
    12.117
    Ви се случува пред добивање да ве сецне во половината, како нагло штрекнување две три секунди? Баш како молскавично вкочанување и поминува. Или пред бременост, ете пример

На SunnyHoney му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Ne se vodete po simptomi mnogu iskreno ovoj mesec imav tolku mnogu simptomi skoro bev ubedena deka sum bremena ama nisto za zal dobiv...veke resiv da ne se vodam po toa

На MommyToBe.soon му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.597
    Мој совет е воопшто да не гледате на симптоми, имам пишувано и порано немам ПМС симптоми, а немав ни некој симптом на бременост. Во седма недела ми почнаа симптомите.

На Звездичка30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SunnyHoney

SunnyHoney Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2022
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    116
    Мене така ми се случуваше порано само пред овулација околу тој14/15 ден, ама од кога почнавме со обиди последните неколку месеци ми се случуваше тоа многу често и во овулација и пред добивање и после менструација...:?: и веќе не знам од што се тие грчеви. Ама се толку интензивни што може од чиста мира кога седам да ме сецне толку јако да изрипам од место и после 3секунди нема ништо:?:

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    Фала на подршката <3 знам за хормони што даваат ја вака имам мака со пмс тек со хормони ама само да се најде па за понатака ке се истера <3

На Blondie715 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ana_mila

ana_mila Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    16
    Знам дека е рано ама градите никогаш не ме болат толку време пред добивање, понекогаш ме болат неколку дена пред да добијам , дополнително детето има и сипаница и сега сум во паника, се изначитав на интернет толку работи што се плашам да сум бремена, се обидувам да не мислам на лошо и сакам да уживам но посилно е од мене

12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Немаш прележано?

13. ana_mila

ana_mila Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    16
    Јас не се сеќавам мајками ја прашав 10 пати и ми потврди исто толку пати дека имам прележано сипаници, а како да испитам дали имам имунитет преку крв за да сум сигурна дека имам заштита ?

14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Па верувај и на мајка ти, нема шанси да не знае :)
    Инаку не знам, немам испитувано ама кај матичен да одиш и да те прати каде треба.

15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Да испиташ антитела за варичела преку крв, прашај матичен да те упати на државно кај се испитува или по приватните ординации сигурно има.

На Blondie715 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Milicki edno prasanje bidejki ne znam sto mi se slucuva, menstruacijata mi zavrsi na 26 ti ovoj mesec i mi traese 4 dena vcera posle odnos pri brisenje mi se pojavi rozeva krv i sabajle sega seuste imam inaku ovoj mesec pravev pap brisevi i vaginalno eho i se bese uredno i vo red so rezultatite dali nekoj se soocil so vakvo nesto? Inaku probuvame za bebence od Dekemvri

17. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.936
    Допаѓања:
    12.117
    За проодност на канали, крвната слика со седиментација колку дена може да биде порано направена?
    И дали мора и мокрача, бидејќи ќе испадне да правам крвна слика за време на менструација?

18. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    2.622
    Штом добиеш направи си крвна слика, а урина не треба.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  19. cinderella.red

cinderella.red Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    39
    Др нам ни кажа дека од 5% нагоре треба да бидат, за прогресивно подвижни зборуваме а не за оние во место. На мм му беа 6% и ете останав бремена. Проблемот беше со мене немав редовни овулација, па откривме хипотиреоидизам, потоа бев стимулирана со Летразол и на првото мерење на 8 ден фоликулот беше 9 мм, на 16 ден го немаше Др ми рече пукнал порано или пропаднал. Целосно се разочаравме и во меѓувреме правев брисеви и се спремав за испитување проодност на каналите па потоа за инсеминација и бум бебуш не изненади. Така да никогаш не се откажувајте само цврста верба и чуда навистина се случуваат ❤️

На MeowMeow, IRBBB, SunnyHoney и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    6.487
    Колку се радувам што слушам вакви позитивни резултати!
    Фала ти :inlove:

На PEPCE и cinderella.red им се допаѓа ова.