Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. betty123

betty123 Нов член

Се зачлени на:
    14 февруари 2022
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите. Вака, во петокот бев на лекар ми рекоа дека имам две фоликули 20 мм, вчера ме наболуваше стомакот онака благо, меѓутоа денеска имам појаки болки во десната страна каде што и беа фоликулите. Дали е можно да прснале денеска? :?:

2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    8.460
    Da mozno e. Mene me boli i grbot nazad koga ovuliram nekogas taka da sigurno doslo do ovulacija. Rabotete i ovie dva tri dena na slucajot. I da se izraduvas so dve crtki vo brzo vreme. Pozdrav

3. MommyToBe.soon

MommyToBe.soon Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    13
    Девојки, денес ми е 29ден од циклус, инаку ми доага на 30ти ден. Утрово направив тест, не сакам да си давам лажна надеж но имаше едвај видлива цртка (не можам ни да ја доловам со слика). Мислев ми се причинува, но сопругот ми потврди дека има едвај малку. Немам никакви ПМС симптоми, се надеваме на бебуш :$

На Ceneva, Ani93, Iris-1234 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. PEPCE

PEPCE Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    23
    Slikni ako mozes,daj boze da ima || :inlove:

5. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    1.277
    Zdravo devojki,

Treba utre da dobijam a nemam nikakvi simptomi. Simptomi imav prethodnite nedela, umor bolki vo stomakot kako sekoj moment da kje dobijam, sega mi se smirija, Zatoa i pravev test za bremenost vo nedelata mi izleze negativen.
    Sto znam sto da mislam a moze i so gluposti se zamaram.

6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.665
    Подобро да провериш седиментација по завршување на менструација, бидејќи за време на менструација се забрзува и ќе ти бидат повисоки вредностите.
    Урина не ти треба.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  7. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.936
    Допаѓања:
    12.121
    Женски, дали на некоја од вас мажите правеле андрофлор скрин анализа? Дали би знаеле колку е во Плодност и каква е постапката, колку треба апстиненција?

На SunnyHoney му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.597
    Андрофлор колку што знам се прави само во Биотек, цената е околу 6000 и барем два дена апстиненција треба. Може преку брис од уретер, сперма или урина, нас докторката ни кажа да му земе урологот брис и плус после истиот да се брцне у сперма.Треба и ние да ги направиме и андрофлор и фемофлор.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.346
    Допаѓања:
    22.912
    Денес бев за микро брисеви и хпв типизација, др ми кажа на лев јајник 16 мм фолекул. Ова значи треба да пукне?
    Мм утре прави спермограм и е во апстинација неколку дена.
    Со оглед на тоа дека денес, или утре задутре би пукнал, кога би било погодно за односи, со оглед на тоа дека утре има спермограм и спермата треба да се обнови?

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.695
    Допаѓања:
    21.365
    Утре после оставањето примерок за спермограм имајте си односи. Чим е 16мм ми прснал деновиве.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SunnyHoney

SunnyHoney Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2022
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    116
    Маж ми правеше 5 пати до сега :D Имам да ти кажам што сакаш хахаха. Инаку тој правше во Биотек, цената е 5900 со 10% попуст катичка идеше околу 5300ден. Андрофлор може да се прави со прва утринска урина, сперма или брис истите резултати ги дава. Тој правеше со урина зошто брисот е малце болен нели, а мажите се чудо за таква болка:D, а за со сперма ако сака нас ни кажаа 2 дена апстиненција. Инаку тој имаше неколку бактерии и сите ги излечи со една доза антибиотик од прва освен Ентерокока што после 5 дози антибиотик уште ја има и искрено не знам више што да се прави со неа. Ама кажаа дека таа не е страшна за забременувње и плус не е сексуално пренослива. (п.с мојот фемофлор беше чист ама морав и јас да пиам првиот пат зошто имаше бактерија што е сексуално пренослива иако кај мене не ја покажа)

На fana и elenaklasik им се допаѓа ова.
  12. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.936
    Допаѓања:
    12.121
    Е па ајде да те потпрашам :D
    Чек кај маж ти на андрофлор излегла бактеријата што на твојот брис не се покажала? Така разбрав добро?
    Инаку не знам дали има потреба да го прави брисот... Докторот во Плодност му рече прави го, ама секако доктор што ќе рече...
    Се двоумам зашто маж ми правеше спермокултура и испадна негативен, правеше хпв типизација беше негативно и сега му предложи ваков брис. Па од шубе и за чиста мира ќе го направиме. 4.500 е во Плодност. И овој докторов му рече брис да му земе, а вели го пецка, малку е нелагодно, не знаев дека можело и поинаку.
    А на обичен брис или спермокултура не му излегоа бактерии?

13. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.346
    Допаѓања:
    22.912
    Денес е 16 мм...прашањето ми беше колку да чекаме за обнова на смермата, некој вика 12 саати, некој преку еден ден...

14. SunnyHoney

SunnyHoney Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2022
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    116
    Баш така, тој имаше вкупно 5 бактерии, кај мене ни една ама др. Мицковски не советуваше да пиам и јас антибиотик додека тој не извади Андрофлор без таа бактерија што е сексуално пренослива од причина што некогаш може и да ја има кај мене ама на тест да не ја покаже зошто е во многу мали количини сеуште или само ја носам јас како носител а не се развива кај мене па кога тој ќе ја излечи јас пак да му ја пренесам. Пиев и јас Флажил со него додека не извади тест дека ја нема таа, а другите секако не беа секусално преносливи, па тој продолжи со антибиотик јас не.
    Инаку на спермокултура, уринокултура и брис немаше никаква бактерија. Се му беше чисто неколку дена правени пред Андрофлор, затоа јас се чудев премногу како е можно. Ама ете :|

На Suze18992 и elenaklasik им се допаѓа ова.
  15. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    515
    Фемофлор како може да се испита? Доклоку знаете дали може да споделете информација?

16. SunnyHoney

SunnyHoney Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2022
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    116
    Тој се прави само со брис од мочниот канал или уретра како се вика правилно. Цената е 5500ден во Биотек

На Didajo му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.695
    Допаѓања:
    21.365
    Нема зошто да чекате според мене. Обично се препорачува односи преку еден ден ама јас на твое место би имала утре и сабота.

18. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.936
    Допаѓања:
    12.121
    Фала на одговор. Дефинитивно ќе прави! :)

19. TheDogLover

TheDogLover Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    258
    Од мене ништо месецов, ми дојде и со страшни болки сум. Не ни бевме нешто многу активни, но сепак нели надежта последна умира хехе. :angel:

Ве гушкам сите и ви пуштам среќичка за жар цртки, јас со уште поголема желба влегувам во новиот месец, храбро и борбено во први редови :lol::hug:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.346
    Допаѓања:
    22.912
    Епа ќе идеме во акција
    Фала ти на одговорот

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.