Девојки прашање за андрофлор и фемофлор испитувањата. Сакам да ги направиме со сопругот, во Биотек. Знам дека за фемофлор треба брис, е сега каков брис треба да ми земе матичната? Доволно е една епруветка? Да знам што да и објаснам дека ми треба. А за сопругот андрофлор може со прва мокрача?
Denes bev na ginekolog da mi meri folikuli denes mi e 18 ti den od ciklus a ona mi rece deka seuste se mali mnogu
Koga bev i na vtoro mislenje nisto ne mi dadoa za prolaktinot sega koga ke dobijam ke odam pak da go proveram ako e pak pokacen ke odam na endokrinolog
За тебе од цервикс мислам дека треба (од понеделник ќе се јавам ќе прашам за сигурно) ќе го правам и јас. За машкото може и со урина, али нас докторката ни кажа со уретрален брис и плус после брисот да се брцне у сперма. Колку е тоа ок не знам исто од понеделник ќе се јавувам во Ремедика да закажувам кај уролог па ќе прашам.
Moras prvo da go sredis prolaktinot, jas bev pod terapija so Dostinex 1/4 apce sekoja nedela vo isti den tri meseca trebase da gi pijam. Gi piev dva meseca i tretiot dobiv pozitiven test i gi prekinav. Moras prvo da gi sredis hormonite inaku zaludno e se..
Mislenje za situacijata. Piev kontraceptivi radi neredovni ciklusi i prelomni krvarenja. Ovoj mesec gi prekinav za da probuvame za bebce. Na 12 ti den imav krvca vo sekretot i se uplasiv i otidov na lekar. Me vide na eho mi rece deka imam folikul od 12 mm i 7 mm endometrium i deka e se ok i deka toa malku krv moze da mi e od odnosot, no imam krv i na 13 ti ete i denes na 14 ti den od ciklus. Nema mnogu no sepak ima, denes e taka kako malku potemna ustoena krv sto bi rekle. Dali mu se ima sluceno na nekoj? Ovie dva dena i pravevme pauza od odnosi so nadez deka ke se smiri. Malku sum uplasena. Od sto moze da e. Papa test i mikrobiologija cisti posleden hormonalen status ureden. I izvinete na dolgiot post. Pozdrav
Од хормонските апчиња што си ги пиела и кај мене така кога пиев хормонски апчиња ми продолживаше до овулавија оскудно крварење на бришење повеќе.
Кога ќе прашаш пиши ми те молам ако можеш. А и јас ќе се јавам во понеделник и на гинеколог и на уролог.
Samo na brisenje da, vaka nema. Ama nemase taka do 12 ti den se sluci posle odnosite. A kaj i da e treba da nastapi ovulacija a nie ne sme aktivni radi ova . A tolku mnogu go cekavme momentot pak da pocneme so obidi.
Ние имавме односи,тие денови не е страшно од апчињата ти е ,и јас бев испаничена оти така ми беше ама наредниот циклус кога не пиев се беше во ред нормална менструација имав.
Sekako, sega koga ke dobijam ke go proveram pak ako e isto pokacen vednas ke se obratam kaj endoktinolog, ti blagodaram za odgovorot
Дали пролактинот се испитува на исклучиво на трет/четврт ден од циклус и дали може интернист да препише терапија за него? Нема ендокринолог во мојот град а смачено ми е од талкање по други градови за разни прегледи
Хормонските испитувања се вршат почесто на 3ти ден од циклус, а може и на 21ден. Инаку терапијата на мене ми ја препиша матичниот гинеколог не сум била кај ендокринолог.
Жени здраво. Мислам дека денес ми беше овулацијата. Страшно ме заболи левиот јајник после одењњ во тоалет тоа ме држеше 1 час, воедно и ми се гадеше. Според аплокацијата исто денес пише овулација. Прашањето ми е дали после болката е всушност овулацијата или веќе се случила и за тоа боли и веќе е касно за односи?
Тоа можеш едино со фоликулометрија да потврдиш точно кога била, или со тест за овулација, искрено сите имаме различни симптоми на овулација, а некој жени воопшто и немаат. Мене на пример и пред овулација знаело да ми е така,а некогаш и после овулација,така да ништо не е сигурно. Пробај следи или со тестови за овулација или со мерење базална температура,или со следење фоликули, и ке си бидеш сигурна.
Дефинитивно, ке почнам со фоликулпметрија од нареден месец. Ептен се оддолговлечи нашето, еден месец паузиравме и сакав да се одморам и психички, и витаѓини пијам и метил фолат и вежбам и здраво се хранам, и резултати во ред и не знам шо е..