Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Ако се сите резултати во ред,опуштено само,следете фоликули,и најбрзо што може беба ке дојде :inlove:

Flooora96 likes this.
  2. Maryland1087

Maryland1087 Истакнат член

Со ова не сакам кај никого да предизвикам сомневање во нивна ситуација туку да ја кажам мојата...

Четврток 07.04 добив позитивен тест со бледа линија на Self Clear, во петок бев на гинеколог и докторката се однесуваше ужасно спрема мене, но, ајде и тоа во ред. Додека чекав ред имаше многу жени коишто дискутираа дека од Shurecheck и Self Clear добивале позитивни тестови а од Laboquick (мислам дека така беше) добивале негативни.

Е сега оваа докторката мене не ми кажа ништо, ниту дека немало воопшто ништо, или пак имало ама се испуштило или пак биохемиска бременост. За ова нема како да испитам веќе ништо, но, ве молам кажете ми од ваше лично искуство доколку се случило да добиете позитивен тест а потоа да добиете циклус што сте испитале точно? Ви благодарам

3. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Нема што да се испитува посебно и јас добив бледа линија на селф клиар после неколку дена направив испитување преку крв за да знам дали сум бремена негативен беше у утредента си добив циклус најнормално

4. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Imas ispituvano avtoantitela i genski mutacii?? Ispitaj si dokolku nemas, ima paket za neuspesbi bremenesoti, ke objasnus na doktort sto maka imas i tie si znaat sto da ispitaat, ova za imunologija zboram. Prva bremenost ti e? Mozno e da e biohemiska ne e nisto strasno nitu retko, bilo pominalo , ke bidne pak (fingers)(fingers) velat posle biohemiska ima golemi sqnsi za povtorna i uspesba bremenost

5. Angella7

Angella7 Истакнат член

Матичната ми рече после три циклуси од спонтаниот да одам пак да ме види на ехо. Сакам да темпирам пред овулација за да ми види и фоликули. На 16ти ден ми е овулација. Еднаш ќе одам, нема да ги следам цело време па не знам кој ден да биде тоа. 14ти можеби?

6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Оди малце порано, на пример на 12ти ден, за да не пропуштиш евентуално.

Shekjer and Angella7 like this.
  7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Obicno koga pravat folikulometrija preporacuvat na 12 ti den. Taka da poubavo porano. I posle uste ednas da se vidi dali prsnale ako ne ti se odi non stop.

Angella7 likes this.
  8. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Или почни да се тестираш од 12ти ден или 13ти, па види според линијата. Можеш на 14ти ден да појдиш на доктор

Angella7 likes this.
  9. Campanula

Campanula Истакнат член

Ептен бледа линија може да е и евопорациска, мене така два пати ми се случи, а потоа најнормално си имав менструација, така да тие ептен бледи линии воопшто не ги сметам за бременост.

10. skorpija20

skorpija20 Истакнат член

Nesto ne mi e jasno od rezultatot,pisuva vaka:
    uterus vo AVFL.APd-50mm enfometrium 12mm
    Dali nekoj znae da mi objasni?

11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Toa znaci deka matkata ti e postavena nanapred i toa e normalno i e zastapeno kaj pogolemiot procent na zeni. A debelina na zidot na matkata ti e 12 mm. Da ne si imala ovulacija?

12. Allwayshappygirl

Allwayshappygirl Истакнат член

20220411_231344.jpg Здраво на сите..
    Епа вака.. прво да напоменам дека се обидуваме за 2 дете.
    Имам редовна менс секој месец,меѓутоа низ годиниве забележав дека секоја година јануари и февруари имам некој скок во циклусот.. декември,јануари добив на 15. добивам на 30,33 ден
    февруари добив на 05, што значи на 21 ден, а март на 19,после 15 дена доцнење а тоа му иди некааде на 43 ден..е сега пошто овај месец почнав со тестови за овулација,не сум правела предходно никогаш..
    според календарот на тел мене овај месец треба да не ми дојди на 17 април.
    според календарот плодните денови ми се од 31 март до 6 април со овулација на 05 април.
    тестови правев на 5,6,7,8 и 11 денеска . од сите најтемна втора цртка добив на првиот, на 5 април.. барем така се гледа одкако ги подредив сите..
    односи имавме на 28 март,2,3,5 и 10 април .
    Од симптоми денеска почнаја по малу да ме надболуваат градиве,температура 36.7 36.6, болки во половина,замор,поспаност а неможам да спијам..исто така и бел исцедок како и пецкање во јајници претежно десниот денес.. и многу апетит :^)
    денеска на 23 ден од циклус добив позитивен тест за овулација
    ме интересира дали е нормално и на 23 ден од циклус да е поз тестот за овулација,бидејќи прв пат ги правам и ништо немие јасно.. и кога да правам тест за бременост најдобро,освен скраја да е да ми дојде во меѓувреме..треба да не добијам за 5 дена.. извинете ме на долгото објаснување ве молам за мислење
    ви благодарам :l::l::l:

Last edited: Apr 12, 2022
  13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Mozno e da imas kasna ovulacija, po toa sto kazuvas predhodniot ciklus ti trael 43 dena. Rabotete na slucajot. Mojata maticna sekogas mi vika od koga ti zavrsuva ciklusot se dodeka ne dobies se plodni denovi, od aspekt deka sekogas ne e vo isti denovi ovulacijata, posebno kaj tie sto imaat taka neregularni ciklusi. Pozdrav i vi posakuvam ubavi dve crtki za test na bremenost.

Allwayshappygirl likes this.
  14. Sparkleangel

Sparkleangel Истакнат член

Здраво на сите,на 10 ден од менструација бев на гинеколог,ми рече дека имам водрчки фолекули,на 14 ден да одам повторно,меѓутоа докторот остана на боледување,и отидов на 20 ден ми рече фоликулот сам прснал настанала овулација,ми рече ако сте биле активни можно е да си останата,симптоми немам никакви вчера на тоалетната хартија како кафеави флеки нз како да ги наречам и толку сега белото прање ми е како зрнца,а последна менстрација ми беше на 23 март,совети,искуства?

15. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Тест кога ќе ти доцни или ден пред Не добивање.

16. Sparkleangel

Sparkleangel Истакнат член

За добивање ми е рано 11 дена,последна ми беше на 23 март

Звездичка30 likes this.
  17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Позитивен тест за овулација не е гаранција дека секако ќе има овулација. Позната ли ти е причината за нередовните циклуси, си била ли во скоро време на преглед, си проверила ли хормони?

Allwayshappygirl likes this.
  18. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

I mene mi bese posledna na 23 Mart i jas imam uste 11 dena do NE dobivanje, ajde mozebi zaedno ke se raduvame

19. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Девојки хпв 52 и 59 се соочила некоја?
    Паника ми е 300.
    Сите испитувања негативни само овие ми де појавија.

20. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Ова ти излезе на ПАП или што спомна нешто колпоскопија...?