Со ова не сакам кај никого да предизвикам сомневање во нивна ситуација туку да ја кажам мојата... Четврток 07.04 добив позитивен тест со бледа линија на Self Clear, во петок бев на гинеколог и докторката се однесуваше ужасно спрема мене, но, ајде и тоа во ред. Додека чекав ред имаше многу жени коишто дискутираа дека од Shurecheck и Self Clear добивале позитивни тестови а од Laboquick (мислам дека така беше) добивале негативни. Е сега оваа докторката мене не ми кажа ништо, ниту дека немало воопшто ништо, или пак имало ама се испуштило или пак биохемиска бременост. За ова нема како да испитам веќе ништо, но, ве молам кажете ми од ваше лично искуство доколку се случило да добиете позитивен тест а потоа да добиете циклус што сте испитале точно? Ви благодарам
Нема што да се испитува посебно и јас добив бледа линија на селф клиар после неколку дена направив испитување преку крв за да знам дали сум бремена негативен беше у утредента си добив циклус најнормално
Imas ispituvano avtoantitela i genski mutacii?? Ispitaj si dokolku nemas, ima paket za neuspesbi bremenesoti, ke objasnus na doktort sto maka imas i tie si znaat sto da ispitaat, ova za imunologija zboram. Prva bremenost ti e? Mozno e da e biohemiska ne e nisto strasno nitu retko, bilo pominalo , ke bidne pak velat posle biohemiska ima golemi sqnsi za povtorna i uspesba bremenost
Матичната ми рече после три циклуси од спонтаниот да одам пак да ме види на ехо. Сакам да темпирам пред овулација за да ми види и фоликули. На 16ти ден ми е овулација. Еднаш ќе одам, нема да ги следам цело време па не знам кој ден да биде тоа. 14ти можеби?
Obicno koga pravat folikulometrija preporacuvat na 12 ti den. Taka da poubavo porano. I posle uste ednas da se vidi dali prsnale ako ne ti se odi non stop.
Или почни да се тестираш од 12ти ден или 13ти, па види според линијата. Можеш на 14ти ден да појдиш на доктор
Ептен бледа линија може да е и евопорациска, мене така два пати ми се случи, а потоа најнормално си имав менструација, така да тие ептен бледи линии воопшто не ги сметам за бременост.
Nesto ne mi e jasno od rezultatot,pisuva vaka: uterus vo AVFL.APd-50mm enfometrium 12mm Dali nekoj znae da mi objasni?
Toa znaci deka matkata ti e postavena nanapred i toa e normalno i e zastapeno kaj pogolemiot procent na zeni. A debelina na zidot na matkata ti e 12 mm. Da ne si imala ovulacija?
Здраво на сите.. Епа вака.. прво да напоменам дека се обидуваме за 2 дете. Имам редовна менс секој месец,меѓутоа низ годиниве забележав дека секоја година јануари и февруари имам некој скок во циклусот.. декември,јануари добив на 15. добивам на 30,33 ден февруари добив на 05, што значи на 21 ден, а март на 19,после 15 дена доцнење а тоа му иди некааде на 43 ден..е сега пошто овај месец почнав со тестови за овулација,не сум правела предходно никогаш.. според календарот на тел мене овај месец треба да не ми дојди на 17 април. според календарот плодните денови ми се од 31 март до 6 април со овулација на 05 април. тестови правев на 5,6,7,8 и 11 денеска . од сите најтемна втора цртка добив на првиот, на 5 април.. барем така се гледа одкако ги подредив сите.. односи имавме на 28 март,2,3,5 и 10 април . Од симптоми денеска почнаја по малу да ме надболуваат градиве,температура 36.7 36.6, болки во половина,замор,поспаност а неможам да спијам..исто така и бел исцедок како и пецкање во јајници претежно десниот денес.. и многу апетит денеска на 23 ден од циклус добив позитивен тест за овулација ме интересира дали е нормално и на 23 ден од циклус да е поз тестот за овулација,бидејќи прв пат ги правам и ништо немие јасно.. и кога да правам тест за бременост најдобро,освен скраја да е да ми дојде во меѓувреме..треба да не добијам за 5 дена.. извинете ме на долгото објаснување ве молам за мислење ви благодарам
Mozno e da imas kasna ovulacija, po toa sto kazuvas predhodniot ciklus ti trael 43 dena. Rabotete na slucajot. Mojata maticna sekogas mi vika od koga ti zavrsuva ciklusot se dodeka ne dobies se plodni denovi, od aspekt deka sekogas ne e vo isti denovi ovulacijata, posebno kaj tie sto imaat taka neregularni ciklusi. Pozdrav i vi posakuvam ubavi dve crtki za test na bremenost.
Здраво на сите,на 10 ден од менструација бев на гинеколог,ми рече дека имам водрчки фолекули,на 14 ден да одам повторно,меѓутоа докторот остана на боледување,и отидов на 20 ден ми рече фоликулот сам прснал настанала овулација,ми рече ако сте биле активни можно е да си останата,симптоми немам никакви вчера на тоалетната хартија како кафеави флеки нз како да ги наречам и толку сега белото прање ми е како зрнца,а последна менстрација ми беше на 23 март,совети,искуства?
Позитивен тест за овулација не е гаранција дека секако ќе има овулација. Позната ли ти е причината за нередовните циклуси, си била ли во скоро време на преглед, си проверила ли хормони?
I mene mi bese posledna na 23 Mart i jas imam uste 11 dena do NE dobivanje, ajde mozebi zaedno ke se raduvame
Девојки хпв 52 и 59 се соочила некоја? Паника ми е 300. Сите испитувања негативни само овие ми де појавија.