Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Ако стварно беше Корпус лутеум од 18мм тоа на 18ти ден од циклус, зарем не требаше до сега да добијам? 34ти ден денес и уште еден негативен тест сабајлево. Не знам веќе што да мислам..

2. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Mozno e da imas zdebelen endometrium, i ne ti ostava da dobies. Iidi vo eho da te vidi doktorka

Bella_Stella likes this.
  3. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Намали стрес, и јачај имунитет, да се провери и партнерот обавезно. Мажите се асимптоматски носители, ама ние жените си страдаме :headbang:
    Кај мене на работа правиме, пиши ми лп.
    Многу ти е рано за испитување, особено психички да се замараш. Знај дека матката и мозокот функционираат на позитивни вибрации. Инаку иста бев и јас како тебе, ај да пробаме, ако не чини нешто да се испитаме. Ама немав шанса, зш останав бремена :rofl: сега здравје за 2то ќе видиме.

Женски, не мислев да ве цитирам, дојдов друго да прашам, зш вие имате појќе искуство. Заради друга здравствена состојба, ме интересира превентивно замрзнување на јајце клетки, дали има нешто такво во МК, или мора да се ембриони?

Ви благодарам :hug: :l:

Campanula likes this.
  4. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Ima, vo sekoja klinika kade sto se pravi IVF, mozes i samo zamrznuvanje na jajce kletki da napravis. Jas imam napraveno eden IVF so dolg protokol, bev stimulirana i mi izvadija 16 jajce kletki. Imase edna pacientka so mene, na nea mu izvadija 5, ona samo gi zamrzna zaradi godinite, i planirase podocna da najde donor ili partner za da gi oploduva na embrioni.
    Zborim za Remedika

Ygritte likes this.
  5. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Па нели ендометриумот и онака е здебелен пред добивање, па со добивањето почнува да се лупи?

elenaklasik, Ygritte and fana like this.
  6. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Благодарам многу за одговорот.
    @Bella_Stella провери бета-ХЦГ преку крв, најточно ќе знаеш.

Bella_Stella likes this.
  7. Angella7

Angella7 Популарен член

Може ти касни од самите обиди. Мене така на почетокот ми беше, баш прашав тука и многу жени пишаа дека исто им се случило. Еден месец и на 36ти добив, а цел живот точно на 28ми ден добивав без исклучок. И сега немам точен ден, 29 или 30.

Bella_Stella likes this.
  8. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Kolku sto razbiram jas, pred dobivanje veke ne e zdebelen.. osobeno ako se pominati 14ti dena od ovulacija, treba da e tenok za da se lupi i da dobies.

Mene mi docnese ciklusot, i doktorot mi rece zdebelen ti e endometriumot. Mi dade dabroston i posle 5 dena iskoristenje, dobiv.

Bella_Stella likes this.
  9. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Леле Бела, ајде да ме израдуваш. Со душа те чекам :l:

IRBBB, Bella_Stella and DaisyDoo like this.
  10. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Задебелувањето може да биде и од вгездување на плодот. (fingers)
    Ајде стистаме палци да биде тоа (fingers)
    Провери бета или оди на ехо (fingers)

11. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Сестра ми работи во лабораторија.. И дошла пациентка за бета која била позитивна.
    Жената и кажала дека долго време се обидувате за бебенце и сега конечно им успеало кога почнала да користи некои производи од хербалајф...
    Некоја да е зачленета или ако е тука жената да се препознае да ни пише што користела .

12. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Izvnini, no kako chovek sto se bori so neplodnosta, 3 godini i nesto, vakvi prikazni za mene se samo srekja ili poklopuvanke na koskite. Kako prvo: herbalife ne e preporaclivo ni za osnovnata rabota za koja se prodava, za oslabenje. Kako vtoro: diagnoza ili problem ne se leci preku alternativni opcii, i kako treto: imam prosetano doktori i doktori, sum slusnala prikazni i diagnozi, sama za sebe nemam nekoja posebna diagnoza, i pak ponekogas doktorite nemaat komentar zasto se slucuva. A pak ne mozam na herbalife da mu veruvam za istoto.

januari19 and Ygritte like this.
  13. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Живи се не со таа глупост.
    Имате бабички на пазар, продаваат чаеви мирудии, имате Био Аптеки, купете ГМО фри, лактоза фри, глутен фри производи. Не лупајте пари по хербалајф и слични на нив. Дебел ендометриум се постигнува со балансирана исхрана збогатена со протеини, од природно и растително потекло. За среќа ние во МКД имаме уште села во кои се одгледуваат и кокошки, и телиња и прасиња, здрави.
    Потполно се согласувам со @Kolumna (y) (y)

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Aбе јас за синко исчистив еширихија со влошките на ТианДе и останав бремена, па сега за второ пак користев и ништо не се смени и не останав бремена, не значи дека ТианДе ќе ти помогне или Хербалајф.

15. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Свесна сум дека не треба во се да се верува... свесна сум и за хербалајф дека и не се толку здрави али ме заинтересира ова со забременувањеѕо имале некои производи наменети за жени. Човек во мака се ќе проба.

16. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Za mene, logikata vo slucajot na devojceto sto se zabremenilo so Herbalife, e vo toa sto se oslabilo. So oslabenje, teloto namaluva lacenje na insulinot poradi nedostatok na shekjer, i pomaga vo sreduvanje na drugite hormoni vo isto vreme. Zatoa, preporaclivo e vo vreme koga se obiduva za bebe, da se namali telesna tezina so nekoj sport i da se izbegnuva sekjer.

Suze18992 likes this.
  17. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Веќе почнав да избегнувам производи за кои знам дека не се здрави. Како што пишав ме заинтересира . Од овој месец почнуваме со нови обиди... Сега не би земала ништо плус освен да пазам на храна. Понатаму ќе пробуваме и со алтернатива.

Kolumna and Ygritte like this.
  18. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Тоа и јас го помислив дека можда намалила тежина и така дошло до бременост.

19. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Јас многу страдам од циститис, од дете, периодот пред да останам бремена, имав така многу јак цистит што 4 месеци бев постојано со чај ФЕМИ МИКС на Роза Канина од Ресен. Пробај земи не те кошта ништо, а ќе имаш бенефит огромен. И детокс и здрави јајце клетки, чист УГТ и се со ред.

Suze18992 likes this.
  20. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Zemi metilfolat, vitamin E, Vitamin D,Zink i mnogu proteinska ishrana.. Ako imas problem so hormoni, osobeno anovulatorni ciklusi, zemi i Inositol

Ygritte likes this.