Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.699
    Допаѓања:
    21.369
    Ако стварно беше Корпус лутеум од 18мм тоа на 18ти ден од циклус, зарем не требаше до сега да добијам? 34ти ден денес и уште еден негативен тест сабајлево. Не знам веќе што да мислам..

2. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Mozno e da imas zdebelen endometrium, i ne ti ostava da dobies. Iidi vo eho da te vidi doktorka

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Намали стрес, и јачај имунитет, да се провери и партнерот обавезно. Мажите се асимптоматски носители, ама ние жените си страдаме :headbang:
    Кај мене на работа правиме, пиши ми лп.
    Многу ти е рано за испитување, особено психички да се замараш. Знај дека матката и мозокот функционираат на позитивни вибрации. Инаку иста бев и јас како тебе, ај да пробаме, ако не чини нешто да се испитаме. Ама немав шанса, зш останав бремена :rofl: сега здравје за 2то ќе видиме.

Женски, не мислев да ве цитирам, дојдов друго да прашам, зш вие имате појќе искуство. Заради друга здравствена состојба, ме интересира превентивно замрзнување на јајце клетки, дали има нешто такво во МК, или мора да се ембриони?

Ви благодарам :hug: :l:

На Campanula му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530

Ima, vo sekoja klinika kade sto se pravi IVF, mozes i samo zamrznuvanje na jajce kletki da napravis. Jas imam napraveno eden IVF so dolg protokol, bev stimulirana i mi izvadija 16 jajce kletki. Imase edna pacientka so mene, na nea mu izvadija 5, ona samo gi zamrzna zaradi godinite, i planirase podocna da najde donor ili partner za da gi oploduva na embrioni.
    Zborim za Remedika

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.699
    Допаѓања:
    21.369
    Па нели ендометриумот и онака е здебелен пред добивање, па со добивањето почнува да се лупи?

На elenaklasik, Ygritte и fana им се допаѓа ова.
  6. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Благодарам многу за одговорот.
    @Bella_Stella провери бета-ХЦГ преку крв, најточно ќе знаеш.

7. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    3.337
    Може ти касни од самите обиди. Мене така на почетокот ми беше, баш прашав тука и многу жени пишаа дека исто им се случило. Еден месец и на 36ти добив, а цел живот точно на 28ми ден добивав без исклучок. И сега немам точен ден, 29 или 30.

8. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Kolku sto razbiram jas, pred dobivanje veke ne e zdebelen.. osobeno ako se pominati 14ti dena od ovulacija, treba da e tenok za da se lupi i da dobies.

Mene mi docnese ciklusot, i doktorot mi rece zdebelen ti e endometriumot. Mi dade dabroston i posle 5 dena iskoristenje, dobiv.

9. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.941
    Допаѓања:
    12.144
    Леле Бела, ајде да ме израдуваш. Со душа те чекам :l:

На IRBBB, Bella_Stella и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  10. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.527
    Допаѓања:
    6.514
    Задебелувањето може да биде и од вгездување на плодот. (fingers)
    Ајде стистаме палци да биде тоа (fingers)
    Провери бета или оди на ехо (fingers)

На IRBBB, Bella_Stella, Suze18992 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.597
    Сестра ми работи во лабораторија.. И дошла пациентка за бета која била позитивна.
    Жената и кажала дека долго време се обидувате за бебенце и сега конечно им успеало кога почнала да користи некои производи од хербалајф...
    Некоја да е зачленета или ако е тука жената да се препознае да ни пише што користела .

12. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Izvnini, no kako chovek sto se bori so neplodnosta, 3 godini i nesto, vakvi prikazni za mene se samo srekja ili poklopuvanke na koskite. Kako prvo: herbalife ne e preporaclivo ni za osnovnata rabota za koja se prodava, za oslabenje. Kako vtoro: diagnoza ili problem ne se leci preku alternativni opcii, i kako treto: imam prosetano doktori i doktori, sum slusnala prikazni i diagnozi, sama za sebe nemam nekoja posebna diagnoza, i pak ponekogas doktorite nemaat komentar zasto se slucuva. A pak ne mozam na herbalife da mu veruvam za istoto.

На januari19 и Ygritte им се допаѓа ова.
  13. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Живи се не со таа глупост.
    Имате бабички на пазар, продаваат чаеви мирудии, имате Био Аптеки, купете ГМО фри, лактоза фри, глутен фри производи. Не лупајте пари по хербалајф и слични на нив. Дебел ендометриум се постигнува со балансирана исхрана збогатена со протеини, од природно и растително потекло. За среќа ние во МКД имаме уште села во кои се одгледуваат и кокошки, и телиња и прасиња, здрави.
    Потполно се согласувам со @Kolumna (y) (y)

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Aбе јас за синко исчистив еширихија со влошките на ТианДе и останав бремена, па сега за второ пак користев и ништо не се смени и не останав бремена, не значи дека ТианДе ќе ти помогне или Хербалајф.

15. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.597
    Свесна сум дека не треба во се да се верува... свесна сум и за хербалајф дека и не се толку здрави али ме заинтересира ова со забременувањеѕо имале некои производи наменети за жени. Човек во мака се ќе проба.

16. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Za mene, logikata vo slucajot na devojceto sto se zabremenilo so Herbalife, e vo toa sto se oslabilo. So oslabenje, teloto namaluva lacenje na insulinot poradi nedostatok na shekjer, i pomaga vo sreduvanje na drugite hormoni vo isto vreme. Zatoa, preporaclivo e vo vreme koga se obiduva za bebe, da se namali telesna tezina so nekoj sport i da se izbegnuva sekjer.

На Suze18992 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.597
    Веќе почнав да избегнувам производи за кои знам дека не се здрави. Како што пишав ме заинтересира . Од овој месец почнуваме со нови обиди... Сега не би земала ништо плус освен да пазам на храна. Понатаму ќе пробуваме и со алтернатива.

На Kolumna и Ygritte им се допаѓа ова.
  18. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.597
    Тоа и јас го помислив дека можда намалила тежина и така дошло до бременост.

19. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Јас многу страдам од циститис, од дете, периодот пред да останам бремена, имав така многу јак цистит што 4 месеци бев постојано со чај ФЕМИ МИКС на Роза Канина од Ресен. Пробај земи не те кошта ништо, а ќе имаш бенефит огромен. И детокс и здрави јајце клетки, чист УГТ и се со ред.

На Suze18992 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Zemi metilfolat, vitamin E, Vitamin D,Zink i mnogu proteinska ishrana.. Ako imas problem so hormoni, osobeno anovulatorni ciklusi, zemi i Inositol

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.