Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. cvetina

cvetina Истакнат член

миднаааајт :inlove: ептен се израдував!!! супер и со лесно :*
    јас само да ви кажам дека имам уште 8 дена до недобивање...за разлика од претходните пати, сега за сега симптоми немам (може е рано ама пусто се надевам). ајде ќе видиме, надеж има малкуцка :D
    ајде лори и од тебе чекам убаи вести :) и од бокаче и зазарско и од сите други што чекаме.
    ајде миднајт полечи нога и за нас :)

ви посаувам убава вечер женички, гушкајте на студов :*

midnight.flower likes this.
  2. bokace

bokace Популарен член

Девојки новости и од мене ... бев на гиниколог нема бременост :( правевме муабет со докторката и не беше нешто многу сигурно но најверојатно е тоа дека премнугу ми е гребена матката со киратажата што ми била правена после породувањето :( но ете тоа е треба да ги проверам хормонити да пијам хорманска терапија за да можам убаво да добијам менструација и да крај да пијам метформин бидејки би било најдобро за таа терапија да продолжам заради мојте полицистични јајници и ете така уште долг период ме чека со господ напред се ке биде ве бакнувам :*

3. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Честитки срцка, честиткииии безброј!!! Со лесно да си ја истераш бременоста и да си бидес среќна мамичка. Да си родиш здраво и живо бебенце, и се радости да ве следат сите!!! :* :clap:

Во врска со опуштеноста што викаш, погрешно ме разбирате што сакам да кажам за таа фамозна опуштеност. Јас мислам опуштеност како само да не мислите дека зачнувате бебе кога водите љубов, инаку секако дека во сегашново време секако дека човек неможе 100% да биде опуштен. Значи само од гледна точка на БЕБЕ ;)
    Како и да е, не е важно веќе, важно е дека си имаш бебенце во мешенце и да ти расте и да се развива како треба и Господ да ве чува. Се најубаво срцка убава! ЦМОК :*

4. Abeja

Abeja Популарен член

Честитки Миднајт, имај убава и лесна бременост :*

Јас сакам да прашам дали некој ги користел Femmenessence MacaHarmony, ги има ли по нашиве аптеки, знаете ли која цена се и дали помагаат. Наводно ги стимулирале хипоталамусот, хипофизата и надбубрежните жлезди односно лачењето на хормони од нивна страна, значи не е внес на хормони туку поттикнување на организмот сам да ги произведува.
    За нив слушнав на rtl tv како продукт на годината биле, сега ги најдов и на интернет.
    http://www.femmenessence.hr/proizvodi/macaharmony-menstruacija-pms-hormoni-akne

koecno and midnight.flower like this.
  5. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Честито
    Добре дојде во клубот на мамички :)
    Така јас му појдов на мојот гинеколог, ама знаев дека ќе оди на одмор и не се гледаше ништо
    и си викам едната цртка беше бледа можи и да не сум бремена
    Но сите ви викаја бледа или не штом излезе си си
    Нека ти е со лесно и уживај во бременоста :f: :^:

koecno and midnight.flower like this.
  6. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Мidnight....честитки мила, конечно и ти успеа да се израдувас, многу ми е мило, имај лесна бременост :*

Бокаче бас ми е зал сто ти престои долг период во надминување на проблемот, но кај и да е брзо ке помине, не си сама, има и други сто исто треба да чекаат! и ја имав така долг период сто морав да чекам ама ете брзо помина, и еве сега се обидуваме ама нисто!!!

Цветина и јас сум 8 дена до добивање, ама искрено не се надевам, засто немавме односи кога требасе да имаме :worried: инаку градите ми се огромни и ме болат ете само тоа чувствувам за сега, во случај да се случило чудо, да сум зачнала у други денови! веќе излудувам со чекањево :(

7. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Срце, како почнаа да забременуваат и срцките што веќе долго време се обидуваат, јас мислам дека сега тебе ќе те фати мајата. Нешто осеќам, неможам да опишам, ама знам дека ќе има ново и кај тебе набрзо. И тоа многууу набрзо. Уффф едвај чекам... кога ќе видам дека си останала трудна, специјално за тебе ќе направам торта и ќе ја постирам овде, ќе видиш! :* ;)

8. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Лори мила, јас воопшто не се надевав дека ќе се случи овој месец (иако работевме на случајот оние денови кога мислевме дека е овулација). Немав никакви симптоми освен потечени и болни гради, но мене тоа ми се случува секој месец или за време на овулација, или за време на менструација, а понекогаш од овулација до менструација. Пред терминот за добивање почувствував предменструални симптоми: тапа болка и „жежење“ во долниот дел на стомакот и си мислев дека ќе добијам. Па ми задоцни 2-3 дена и сопругот инсистираше да правам тест (а јас си мислев дека само ќе ми доцни како претходниот месец кога ми доцнеше 11 дена), тој го купи тестот. Му реков да не се надева многу, бидејќи чувствувам дека ќе добијам. Но кога го направив тестот утрото, се појавија две црти - не можев да верувам (сеуште не ми се верува)!

Сакам да кажам, никогаш не се знае! Кај мене симптомите беа потполно исти со предменструалните. Е сега само многу ми се спие (ама и онака сум спанка- па не можам да кажам дека е некој симптом).

Ти посакувам твоите болни гради да навестуваат бременост! :*

Bozica1980, StEfAnIjA-84 and Lori-30 like this.
  9. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Девојчиња бас ми го разубавивте денот со овие постови :lol:
    Ецапереца, а тортата ке биде чоколадна или овосна?! хахахаа.....ти благодарам мила, нормално е секоја од нас да се радува за нова трѕдница, ама посебно за некоја сто долго чека! ја кога прочитав за Дјул, за Слими,, за Ики и за тебе еднас, и за други навистина се расплакав од радост! така да верувам дека ке се радувас од срце:)
    За Midnight исто многу ми е мило, ти благодарам мила на посакувањата и имај си лесна бременост:) се надевам и јас дека ке се случи чудо, засто лани за нова година многу се разочарав и се утепав од плачење на 31дек, се надевам сега Господ ке направи чудо за мене да не биде така!Ве поздравувам сите и дај Бозе набргу две цртки кај сите :inlove:

10. koecno

koecno Активен член

jas pak dobiv ovoj mec toa znaci deka decko mi nemoze lelelele :'( :'( luge ke se mrdnam sega drugiot mec na 7jan pak treba da pravi spermograv ako pokaze rezultato pak kako minatiot ke poludam :'(

11. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Колку убава вест! Честитки... и уживај во бременоста!
    Ајде што поскоро да се најават нови мешиња и идни мамички, сакам мнооогу трудни и среќни феминки! Поздрав до сите!

Lori-30 and midnight.flower like this.
  12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

midnight.flower честитки и со лесно :)
    ајде чекаме уште нови мамички :clap: :clap: :clap:

13. katence987

katence987 Активен член

Драги мои,
    пред се, извинете што првиот дел од постов е off, но морам да Ви кажам дека нема пост од темава што го немам прочитано, со сите вас се соживувам, се радувам за секоја бременост и тажна сум за секој (ПРИВРЕМЕН) неуспех. Од срце Ви посакувам на сите до една во најбрзо време да ви се појави таа насмевка полна со среќа и солзи радосници кога ќе си го видите тестот.
    Инаку, од пред околу месец ипол, и ние почнавме да работиме на проектот "бебе 2014" и до сега безуспешно. Инаку, воопшто не се потресувам, не мислам на тоа, се трудам да сум максимално опуштена за наше добро. А овој месец, оние универзално прифатени плодни денови не ги искористивме, затоа што баш тогаш мм апстинираше поради спермограмот кој го правеше некој дена после тоа.
    Се надевам сите ние овде, ќе успееме да си ја исполниме нашата најголема желба во најбрзо време.
    Ве гушкам сите и очекувам да почнат да се редат убави вести како Midnight.Flower :hug:

Agrona, midnight.flower and Lori-30 like this.
  14. guldzana

guldzana Истакнат член

so lesno mignat flor i povleeciiiiiiii noga za site sto sme veke 1 god o 2 meseiciii mnogu mi e milooo posebno za onie koi malku potesko ostanuvale bremenki udzivaj si seaa da te cuvat i pazat poz :D :inlove: :inlove: :rofl: :P :rofl:

15. donna.17

donna.17 Популарен член

Со среќа миднајт :clap: Дај Боже да си имаш лесна бременост :)

16. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Честитки до сите идни мамички се надевам во брзо време ке се израдуваме сите останати:))

17. Agrona

Agrona Популарен член

Бокаче ајде со нови сили со Господ напред ќе биде. Биди ми поздравена. ;)

bokace likes this.
  18. StEfAnIjA-84

StEfAnIjA-84 Истакнат член

Миднајт - се радувам за тебе како за своја радост, најискрено :clap: Ти ги посакувам сите позитивни вибрации на светов да те следат сите овие „тешки“ месеци како и лесен пораѓај со весело бебенце :)

Јас да се пофалам од мојот преглед - бев во Плодност кај др. Кристинка и сум ПРЕЗАДОВОЛНА! Па она е нешто неверојатно - чисто, средено, културно, одмерено, поттикнувачки настроен амбиент... сите се насмеани, пријателски расположени, убави и МЛАДИ луѓе :D
    Докторката ме прегледа, ми уклучи монитор да гледам и јас и ми објаснуваше цело време! Препорача да направам некои основни тестови за испитување неплодност и здравје почнувам по нејзините препораки и тоа со мерак :lol:
    - микробиолошки брисеви
    - хормони
    - проодност на канали
    - спермограм

Па, здравје ќе провериме дали имаме некој проблем - да си знајме :sweat:

eci85 and midnight.flower like this.
  19. cipiripi

cipiripi Истакнат член

значи немам повеке сила не е можно да сум толкав малер од три пукнати фоликули да не дојде до бременост и овој месец и да добијам денеска не е можно се разочарав ептен :'( :'( :'( :'( :'(
    морам да одморам малку немам нерви веќе психички паднав среќа што ве имам вас да споделам оти пукнав тоа е со нови сили во 2014 поззз до сите
    п.с честитки до новите мамички со лесно да си ја износите бременоста :* :* :* :* :*

20. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

срцки и ние со сопругот почнавме да пробуваме за второ детенце ама овој месец ништо дури 2 дена порано ми дојде менз. ајде се надевам другиот месец ке се израдуваме со бременост